Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șah Prima partidă a meciului pentru titlul mondial s-a încheiat cu remiză

ro

12 Nov, 2016 14:57 1910 Marime text
Norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, a atacat spectaculos, iar rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, s-a apărat cu tenacitate, iar prima partidă de din meciul pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză, informează Agerpres.

În urma tragerii la sorți, Magnus Carlsen a avut piesele albe, iar Serghei Kariakin piesele negre, în partida unde fiecare a câștigat jumătate de punct, după 42 de mutări.

Actorul american Woody Harrelson a efectuat prima mutare pentru Magnus Carlsen, pion alb la d4.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

Federația Internațională de Șah FIDE l-a invitat sa participe la cel mai important eveniment al anului competițional pe președintele ales al SUA Donald Trump, dar miliardarul american a motivat că este prea ocupat cu alcătuirea echipei guvernamentale.

Site-ul oficial al meciului http://nyc2016.fide.com este construit pentru mai multe limbi străine.

În primul rând, sunt prezentați cei doi protagoniști, precum și ultimele partide care au avut loc între Magnus Carlsen și Serghei Kariakin. Aici sunt oferite detalii despre meci, modalități de procurare a biletelor de intrare, zona VIP, precum și regulamentul de joc.

Pentru cei care preferă Facebook, Twitter ori Instagram sunt oferite legăturile corespunzătoare.


Sursa foto: vranceamedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii