Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata vrea victoria cu Farul

ro

21 Oct, 2010 00:00 1566 Marime text
sageata.jpgDin formaţia năvodăreană vor lipsi Bold şi Gheară, ambii fiind accidentaţi. În schimb, va reveni Valentin Apostol după etapa de suspendare primită din cauza cumulului de cartonaşe galbene

Săgeata Năvodari se pregăteşte intens pentru confruntarea de sâmbătă, de pe teren propriu, cu FC Farul Constanţa, partidă contând pentru etapa a IX-a a Ligii a II-a.

Dacă „marinarii“ îşi doresc măcar egal pe terenul ocupantei locului secund în Seria I, cei de la Săgeata nu concep decât victoria sâmbătă. „Ne aşteaptă un meci deosebit de dificil. Indiferent de situaţia grea prin care trece, Farul rămâne un club de tradiţie, cu o echipă care îţi poate pune oricând probleme. Noi ne-am pregătit destul de bine toată săptămâna. Sperăm să facem un joc bun şi să câştigăm meciul de sâmbătă“, a declarat antrenorul secund al grupării din Năvodari, Constantin Funda. Tehnicianul s-a mai referit şi la perioada în care a evoluat la Farul, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. „Este un club pe care-l respect foarte mult pentru că am jucat zece ani la Farul, alţi zece ani am fost antrenor acolo, însă acum vreau să câştige Săgeata. Avem nevoie neapărat de o victorie pentru a ne menţine în primele două locuri ale clasamentului“, a mai spus Funda. Din trupa lui Aurel Şunda vor lipsi la acest meci Bold şi Gheară, ambii accidentaţi, însă va reveni mijlocaşul Valentin Apostol, care şi-a ispăşit etapa de suspendare primită din cauza cumulului de cartonaşe galbene. De cealaltă parte tehnicianul Farului, Ioan Sdrobiş nu se poate baza pe Enghin Amet (accidentat), în timp ce Liviu Mihai II şi Abuzătoaie ar putea fi introduşi în teren doar în cazul în care vor fi recuperaţi complet până la ora meciului. În schimb, va reveni Bogdan Rusu, după ce a fost suspendat o etapă din cauza eliminării de la meciul cu CF Brăila. Săgeata vine după un eşec surprinzător la Snagov, scor 0-2 şi se află pe locul 2 în ierarhia Seriei I, cu 18 puncte, la două lungimi distanţă de liderul Ceahlăul Piatra Neamţ. În schimb, FC Farul are o serie de cinci meciuri fără înfrângere şi cu un singur gol primit şi ocupă poziţia a 10-a, cu 10 puncte. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în sezonul trecut, Săgeata, care evolua atunci la Stejaru, reuşind să se impună în ambele întâlniri (1-0, la Constanţa şi 3-0, la Stejaru).

Duel şi în tribune

Aproximativ 200 de suporteri ai Farului sunt aşteptaţi să vină în tribunele stadionului Orăşenesc din Năvodari pentru a-şi susţine echipa favorită. Acest lucru nu îi sperie pe cei de la Săgeata, care speră ca grupul de suporteri constănţeni şi cei ai formaţiei gazdă să se comporte civilizat şi să-şi susţină favoriţii. „Ştiu că au fost în număr mare la meciul de la Ovidiu, cu FC Viitorul şi cred că vor veni mulţi şi la acest meci. Sper însă să fie fair-play şi să-şi încurajeze echipa în mod civilizat“, a declarat secundul Constantin Funda. Meciul programat sâmbătă, de la ora 11.00, va fi arbitrat la centru de Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea), ajutat la cele două margini de Eduard Ungureanu (Bucureşti) şi Daniel Hulubei (Vaslui). Intrarea este gratuită.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii