Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Sa strige tot stadionul, nu numai galeria!"

ro

07 Jun, 2002 00:00 462 Marime text

Presedintele Ligii Suporterilor face apel la constanteni

Sorin Mihailescu ii roaga pe cei prezenti in tribunele stadionului "Gheorghe Hagi" sa sustina echipa pe tot parcursul meciului cu FC Baia Mare * Pentru retur, el a facut un apel la autoritatile locale sa ajute financiar clubul pentru deplasarea suporterilor la Baia Mare

Febra barajului cu FC Baia Mare a cuprins deja Constanta. Ieri, la Club `96, Liga Suporterilor Constanteni a organizat o conferinta de presa la care au participat: Sorin Mihailescu (presedinte), Mihai Ivanovici (vicepresedinte) si Ionut Ionita (ofiter de presa), reprezentanti ai mass-media constantene, cativa suporteri, dar si invitati surpriza, care au fost sau sunt in functiile de conducere ale clubului si care au in continuare inima injectata cu sange alb-albastru: Constantin Garjoaba, Paul Peniu, Stefan Petcu. "Rugam toti constantenii sa vina sa incurajeze echipa, mai ales ca biletul este doar 10.000 de lei. Sa fie intreg stadionul plin si sa strige toti, nu numai galeria. Sa se creeze o presiune asupra adversarului, in asa fel incat sa-si dea seama ca intr-adevar au venit in Iad. Noi facem spectacol, dar nu putem face singuri. Vrem sa participe intreg stadionul. Este echipa noastra si trebuie sa o ajutam", a spus presedintele ligii in deschiderea conferintei. Acesta a tinut sa faca un apel catre suporteri sa vina imbracati in tricouri alb-albastre, albe sau albastre si sa sustina echipa pe tot parcursul meciului. Un avantaj considerabil luat in partida de sambata seara (ora 18.00) ar putea constitui un prim pas pentru asigurarea calificarii inca dinaintea partidei retur de la Baia Mare. In plus, suporterii au afirmat ca si daca scorul va fi unul strans sau (Doamne fereste!) nefavorabil, ei ii vor sustine in deplasare. In functie de rezultat si de posibilitatile financiare, sambata seara sau cel tarziu duminica la pranz, Liga Suporterilor va anunta cate locuri vor fi disponibile pentru retur. Deplasarea spre Baia Mare se va efectua cu autocarele, plecarea fiind stabilita pentru marti seara, de la ora 23.00. "Capul" galeriei a afirmat ca va face o selectare riguroasa a acelora care vor merge, iar cei care au facut probleme in trecut vor fi exclusi. Constienti ca organizarea unei asemenea deplasari este foarte "pretentioasa" financiar, suporterii au facut apel si la autoritatile locale: "Promit ca, luni, la prima ora, bat pe la fiecare usa in parte. Este echipa noastra, a Constantei si trebuie sa fim alaturi de ea. Pentru partida de sambata noi invitam Primaria si Consiliul Judetean la meci", a mai spus Mihailescu.

Mesaj pentru arbitri

Avand in spate experienta traita anul trecut in "dubla" cu FCM Bacau, cand arbitrajul i-a dezavantajat pe "marinari", Sorin Mihailescu a tinut sa-i avertizeze pe arbitri ca, daca nu-si vor vedea de joc, vor avea o misiune foarte grea cu suporterii. "Sa se roage la Dumnezeu sa arbitreze corect, ca daca nu, noi ne rugam sa nu intre lumea peste ei", a afirmat cel care a promis ca se va rade in cap in cazul in care Farul va ramane in Divizia A.

Arsenalul greu

Galeria Farului se va pregati pentru acest meci cu un intreg arsenal: 100 de torte, cel putin 60 de saci de confetti si 1.000 de role. Alaturi de acestea vor trona steagurile, tobele si "banerele-surpriza". "Am ferma convingere ca in Constanta suporterii isi iubesc echipa si o vor incuraja", a mai afirmat Mihailescu. La apelul acestuia, conducerea clubului a schimbat ora de la care se va permite accesul: din 16.00 in 15.00, pentru a se evita aglomeratia, dand posibilitatea sa intre toata lumea pana la ora 17.45, cand se vor inchide portile de acces.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii