Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au văzut câştigători prea devreme Baschetbaliştii de la Athletic Constanţa, duş rece pe teren propriu cu CNAV Bucureşti (galerie foto+video)

ro

04 Dec, 2017 00:00 1671 Marime text
Primele două clasate în grupa a patra a Ligii 1 de baschet masculin, BC Athletic Constanţa şi Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu“ Bucureşti, s-au întâlnit sâmbătă, la Constanţa, în derby-ul etapei a şaptea a campionatului.
 
BC Athletic se impusese în toate cele şase meciuri susţinute anterior, în vreme ce formaţia din capitală avea cinci victorii şi un singur eşec, înregistrat pe teren propriu tocmai în compania constănţenilor! Sâmbătă, CNAV a reuşit să-şi ia revanşa pentru acel insucces, câştigând cu 74-69, pe sferturi 13-19, 11-26, 26-19, 24-5. BC Athletic a cedat pe final, în ultimele minute, după ce a condus la pauză cu 45-24, înaintea ultimului sfert era în avantaj cu 64-50, iar cu două minute înaintea fluierului de final avea 67-65. Pentru gazde au înscris Booth - 20 de puncte, Takacs-Sixt - 12p, Trandafir - 8p, Deconescu - 8p, Şerban - 7p, Liţă - 6p, Oprean - 4p, Ursu - 2p şi Mihai - 2p.

Sfertul trei, tratat prost 

„Meteahna noastră, a românilor, e să ne vedem câştigători înainte să se termine meciul. Cred că aceasta s-a întâmplat în sfertul trei. I-am lăsat, încet-încet, să vină în joc, practic, din nimic, pe greşelile noastre. Ştiam că, la un moment dat, va veni şi primul eşec. Mai bine că s-a înregistrat acum, când suntem puţin la adăpostul rezultatelor. Mă deranjează însă modul în care a venit. Mai avem mult de lucrat în primul rând la psihic. La acest capitol cred că am fost azi (n.r. sâmbătă) slabi. Pe viitor, bănuiesc că nu vom mai avea aceste probleme. Cei mici trebuie să înveţe să aibă încredere în forţele lor. Oricum, în mare parte este vina mea. Cred că am tratat sfertul trei destul de prost“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.

Au recuperat mai bine sub panou 

Jucătorul Adrian Trandafir spune că este posibil ca seria celor şase victorii să-i fi făcut pe constănţeni să fie prea siguri pe ei, ceea ce i-a costat. „Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat, de ce am căzut aşa. Am avut cred şapte minute în care n-am dat niciun coş. Au recuperat sub panou mai bine ca noi. Probabil am căzut fizic. Altă explicaţie nu găsesc. E posibil să fi căzut însă şi moral. Din cauza celor şase victorii, am intrat prea siguri pe noi în teren, ne-am relaxat puţin, iar ei au venit peste noi. Şi-au dorit mai mult victoria. Ne-au costat şi aruncările libere, am ratat foarte multe. A fost un duş rece, dar ne vom trezi, ne apucăm de treabă şi vom face din nou jocul bun de până acum“, a precizat Trandafir.

Următorul meci, cu Rapid 

Înfrângerea cu CNAV nu schimbă însă datele problemei pentru BC Athletic, care rămâne cu o poziţie solidă în campionat. „În următorul meci, jucăm la Rapid, iar dacă învingem, suntem calificaţi. Şi dacă pierdem, mai avem o şansă, să ne câştigăm celelalte meciuri. Astfel că această înfrângere nu schimbă prea mult datele problemei. Mă deranjează doar cum a venit, după ce am avut o diferenţă foarte liniştitoare la pauză, de 21 de puncte. Probabil că, dacă scorul era mai apropiat, altceva se întâmpla în a doua repriză“, a spus Alexandru Olteanu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii