Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au scurs 12 ani de la moartea tragică a baschetbalistului constănţean Toni Alexe

ro

21 Jan, 2017 10:30 3185 Marime text
Astăzi s-au împlinit 12 ani de la moartea tragică a baschetbalistului constănţean Antonio (Toni) Alexe, decedat, la numai 35 de ani, într-un groaznic accident rutier petrecut la intrarea în Sinaia, în dimineaţa zilei de 21 ianuarie 2005. Maşina în care se afla sportivul, un Peugeot 307, a derapat şi a intrat pe contrasens într-un camion. La autopsie s-a constatat că decesul a survenit în urma secționării aortei de către două coaste.

La momentul morţii, Toni Alexe juca pentru echipa CSU Asesoft Ploieşti, unde a petrecut doi ani, între 2003 şi 2005. Baschetbalistul a jucat la juniori la Constanţa, fiind remarcat de antrenorul Dan Berceanu, de la Dinamo IMPS Oradea. Debutul în Divizia A s-a produs în anul 1988, la formaţia din Oradea. A mai jucat în Ungaria, la Szolnoki Olaj, Şopron, Szombathely şi Fehervar, iar în ţară a mai evoluat la West Petrom Arad. 

Toni Alexe este considerat unul dintre cele mai bune produse ale baschetului românesc din ultimii ani. Fostul sportiv a fost înmormântat la Oradea, oraşul în care se stabilise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii