Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ruptură în stafful tehnic, galeria a luat foc Fanii FC Farul i-au contestat dur pe Ilie Stan şi pe Auraş Braşoveanu (galerie foto)

ro

25 Apr, 2016 00:00 5148 Marime text

La FC Farul continuă să nu fie linişte. Antrenorul secund Ion Barbu a spus că nu mai poate lucra cu principalul Ilie Stan, iar ieri, la meciul pierdut de „marinari“ la Constanţa cu Academica Clinceni, suporterii i-au contestat dur pe Stan şi pe preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu
 
După scandalul cu Adrian Pătulea, cu plecările din cantonament şi cu despărţirea de câţiva fotbalişti, totul pe fondul înfrângerilor pe linie din turneul play-off al Ligii a 2-a şi al altor probleme, la FC Farul a izbucnit un nou scandal. De data aceasta, e vorba de stafful tehnic, în care s-a produs o ruptură, secundul Ion Barbu anunţând că nu mai poate colabora cu Ilie Stan. Vestea nu a fost pe placul suporterilor, Barbu, om vechi în club şi considerat unul dintre simbolurile echipei, fiind unul dintre favoriţii lor. În aceste condiţii, fanii, şi aşa supăraţi pentru înfrângerile din play-off şi pentru despărţirea clubului de Pătulea, au venit la cantonament sâmbătă seară, iar ieri, la meci, i-au contestat pe toată durata partidei pe Ilie Stan şi pe preşedintele Auraş Braşoveanu, apelând însă şi la cuvinte triviale.
 
La partida cu Academica Clinceni, câştigată de oaspeţi cu 3-2 (după ce Farul a condus cu 2-0), Ion Barbu a luat loc pe banca de rezerve, dar nu s-a implicat cu nimic din punct de vedere tehnic. „N-am plecat de la echipă, dar, în urma unei discuţii cu Ilie Stan, în care am fost jignit grav din punct de vedere profesional, am considerat că nu mai pot lucra cu el. Sunt în continuare la dispoziţia clubului. Am avut ieri (n.r. sâmbătă) o întrevedere în trei, cu Ilie Stan şi cu Auraş Braşoveanu. Nu mai există cale de întors“, a spus Ion Barbu. De când echipa s-a întors de la meciul cu Rapid, Barbu a venit la club, dar nu a mai participat la antrenamente.

Le-au cerut să plece de la Farul

Ieri, la meci, galeria Farului a stat la tribuna 1, aproape de banca tehnică a Farului, mutându-se de la peluză, unde au lăsat un banner în care îl ironizau pe Auraş Braşoveanu, „Braşoveanul“. Şi la tribuna 1 au afişat un mesaj cu trimitere la preşedintele clubului, „Blatşoveanu“. La intrarea echipelor pe teren, la începutul partidei, Ion Barbu şi antrenorul de portari Gică Mina au fost aplaudaţi şi li s-a scandat numele, în schimb, lui Ilie Stan i s-a cerut demisia, atunci când a ajuns în dreptul fanilor şi i-a salutat. De asemenea, principalul a fost huiduit şi când au fost anunţate echipele, la staţia de amplificare a stadionului. Ulterior, fanii i-au contestat pe toată durata meciului, cerându-le să plece de la Farul, pe Stan şi pe Braşoveanu, folosind un limbaj dur, apelând inclusiv la cuvinte obscene. De altfel, o femeie care urmărea meciul de la tribuna zero, probabil mama unuia dintre fotbaliştii Farului, le-a reproşat suporterilor modul de exprimare.

„Susţineţi echipa, că de aceea aţi venit la stadion! Noi suntem aici să ne vedem copiii, nu să vă auzim pe voi!“, a spus doamna.

„Dă-l afară, că nu face faza de apărare!“

„Suntem noi, Farul suntem noi!“, „Demisia!“, „Fără blaturi!“, strigau, printre altele, suporterii, care le-au scandat numele lui Ion Barbu, Gică Mina, Adrian Pătulea şi Florin Pătraşcu. „Aici e Constanţa, nu e Chiajna!“, „Nu mor caii când vor câinii!“, s-a mai auzit din grupul fanilor. „Dă-l afară, că nu face faza de apărare!“, s-a strigat despre vârful de atac Sorin Chiţu, cu trimitere la golgheterul echipei, Adrian Pătulea, căruia i s-a reziliat unilateral contractul din motive disciplinare.

„Nu am nimic cu Ion Barbu“

După meci, Ilie Stan a oferit explicaţii pe marginea cazului „Barbu“.
 

„Eu am avut o discuţie cu el, iar el a plecat. Nu l-a dat nimeni afară. Dacă el crede că aşa trebuie să fie o relaţie antrenor principal - antrenor secund, e treaba lui. I-am spus că una e când eşti fotbalist şi alta când eşti antrenor. Trebuie făcută diferenţa. Cu ce l-am jignit? Că i-am spus exact ce a trebuit să-i spun? Eu am lucrat cu Iordănescu. Am învăţat şi am fost umil. Uitaţi-vă la Dan Petrescu, Reghecampf, Şumudică, Rednic. Aşa trebuie să fii dacă vrei să ai performanţă. Dar acest subiect e încheiat. Nu pot să mai continui o discuţie cu cineva din grupul meu care nu mă respectă. Pe de altă parte, Ion Barbu nu şi-a luat salariul de şapte sau opt luni. Cum poţi să accepţi aşa ceva? Dacă ai personalitate, pleci. Nu am avut nimic cu el. Dacă era aşa, când am venit, spuneam că am secundul meu şi că nu am nevoie de altcineva“, a precizat antrenorul Farului.


„Nu înţeleg ce vor aceşti oameni“

Ilie Stan s-a arătat mâhnit de modul în care a fost tratat ieri de fani, spunând că nu înţelege de ce se comportă aşa aceştia.
 

„Nu am mai trăit un asemenea tratament din partea suporterilor. Dar mă întreb de ce m-au înjurat. Pentru că vreau să schimb ceva? Că vreau să arăt oraşului Constanţa şi suporterilor că trebuie să vină o schimbare, că nu se poate să trăim de atâţia ani în minciună şi să acoperim contraperformanţa? Să spunem că vrem nu ştiu ce, dar noi nu avem să plătim un consult la un jucător. Dar astea sunt alte discuţii. Şi spun încă o dată, îl respect extraordinar de mult pe Giani Nedelcu, că a făcut eforturi fantastice, incredibile. Ţine echipa vie, dar nu se mai poate, e greu singur. Iar atunci când se ia o decizie pozitivă, pentru viitorul echipei, îţi dau toţi în cap. De ce? Aceşti suporteri au fost minţiţi tot timpul. Iar atunci când vine cineva, că sunt eu sau altul, şi pune punctul pe i, nu sunt ajutat. Nu înţeleg ce vor aceşti oameni. Am fost înjurat ca la uşa cortului. De ce? Ce am făcut, am omorât pe cineva? Am dat pe cineva afară, în afară de Vezan? Nu-i normal însă ca într-un grup să nu vii la masă, la refacere, să faci ce vrei tu şi să ai 15 kilograme în plus. Mâine - poimâine, procedează aşa şi X, şi Y. Vii şi găseşti echipa cum o găseşti, vrei să iei decizii pozitive pentru club, pentru oameni şi pentru suporteri şi nu eşti susţinut“, a spus Ilie Stan.

 

„Să vii şi să-l ameninţi că-i dai cu scaunul în cap?“

Principalul Farului s-a referit şi la episodul cu venirea mai multor suporteri la cantonament, sâmbătă seară.

„Suntem în 2016, cum să vii şi să ameninţi antrenorul secund (n.r. Robert Panduru)? El, săracul, e de vină? Să vii şi să-l ameninţi că-i dai cu scaunul în cap? Că vrem să-l dăm noi afară pe Barbu… Noi am venit să ne vedem de treaba noastră. Sărăcuţul, Robert plângea aseară când m-a sunat. N-a dormit toată noaptea“, a arătat Stan.


Ilie Stan nu părăseşte Farul

Acesta a precizat că, în ciuda atmosferei de la club şi a faptului că e contestat, nu va părăsi Farul.
 

„Nu sunt laş, astfel că nu plec, chiar dacă voi fi înjurat la fiecare meci. Asta e viaţa. Eu văd o reconciliere cu fanii, să vină să vorbim civilizat. Am mai avut discuţii cu ei şi au fost de acord cu mine. N-am nimic cu nimeni, vreau doar să fiu respectat şi să-mi fie respectată munca. Atât, nimic mai mult. Iar oamenii să înţeleagă că, odată şi odată, trebuie să se întâmple ceva, altfel nu poţi merge aşa, cu amatorisme. Nu poţi, n-ai cum. Multe lucruri au fost ascunse şi uite unde suntem. Eu îmi văd de drumul meu. Mi-am clădit o carieră prin sacrificiu mare, şi ca antrenor, şi ca jucător. Vreau să demonstrez că pot face multe lucruri. Şi nu mă opresc aici. Cariera mea de antrenor de-abia acum începe. Dar am nevoie de oameni, de susţinere, de un plan bine pus la punct. Iar atunci îmi asum orice“, a punctat Ilie Stan.


În minutul 11, „marinarii“ aveau 2-0

Şi la meciul de ieri, Ilie Stan a mizat pe cei cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani folosiţi titulari şi în Giuleşti: Negrilă, Ţăranu, Zugravu, Suciu şi Vlăescu. Au lipsit în schimb, accidentaţi, Fl. Pătraşcu, Tigoianu, Murgoci şi Manole. Scorul final a fost stabilit încă de la pauză. „Marinarii“ au avut un start bun, conducând cu 2-0 (Milea 5, S. Chiţu 11), dar apoi L. Ganea (13), Venţer (18, din lovitură liberă) şi Antohi (37) au întors meciul. Ambele echipe au mai avut ocazii, oaspeţii trimiţând şi de două ori balonul în bară, dar scorul final a rămas 3-2 pentru Academica, echipă căreia i s-a anulat un gol la 3-2, iar în repriza a doua a cerut un penalty. FC Farul a jucat cu: Negrilă - Băjan, Ţăranu (46 D. Bratu), Ad. Ionescu, Zugravu - V. Munteanu, Vlăescu (46 Al. Ioniţă), Milea, Suciu (81 Corcoveanu), C. Neagu - S. Chiţu (cpt.). De cealaltă parte, Academica (antrenor, Mugur Bolohan) a evoluat cu: Iancu - Venţer, A. Niţu (65 Kuku), Dobrosavlevici (46 D. Lung), Bg. Ştefan - C. Gheorghe, Patriche, Al. Neagu, D. Benzar - L. Ganea (89 Pham-Huy), Antohi. Eşecul a fost al patrulea pentru Farul în play-off, „marinarii“ pierzând toate partidele în această fază a competiţiei.     

„N-am ce să le reproşez“

„Copiii au început bine, dar apoi, normal, au căzut. Toate golurile le-au luat după faze fixe. Aici se vede experienţa. Sunt copii care îşi doresc, dar mulţi dintre ei tremurau, nu e normal, după ce aseară (n.r. sâmbătă seară), la ora 22.00, a venit galeria peste ei în camere. Nu există un paznic, nu există comunicare, nu există absolut nimic. Apoi, am avut ocazii, şi la 2-2, şi la 2-3. Adevărat, şi oaspeţii au mai avut, dar echipa noastră a jucat. În mare, ca joc, ca număr de ocazii şi ca atitudine, m-a mulţumit. N-am ce să le reproşez. Din contră, îi felicit, pentru că îşi doresc. Este păcat că n-am reuşit să luăm măcar un punct“, a spus Ilie Stan.

 
În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Dacia Unirea Brăila - Rapid 2-0 (Roşu 53, Frunză 78) şi Dunărea Călăraşi - SC Bacău 2-0 (V. Andrei 64, V. Alexandru 84). Clasament: 1. Călăraşi - 31p, 2. Rapid - 31p, 3. Brăila - 28p, 4. Clinceni - 24p, 5. Bacău - 22p, 6. Farul - 19p.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii