Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au pierdut finala Cupei României, dar acuză arbitrajul (galerie foto)

ro

18 May, 2016 00:00 3454 Marime text


Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a pierdut Cupa României la categoria de vârstă Under-16. Jucătorii pregătiţi de Bogdan Cristea şi-au disputat trofeul cu echipa din Baia Mare, care s-au impus cu 7-3, însă Tomitanii acuză maniera de arbitraj.
 
Etapa a doua (şi ultima) a Cupei României s-a disputat la Bucureşti, pe arena „Arcul de Triumf“. Tomitanii au fost în grupă cu Cleopatra Mamaia şi Focşani, echipe pe care le-au învins pe zero, iar din cealaltă serie au făcut parte Baia Mare, „Dinicu Golescu” şi Bârlad. În finală, Tomitanii i-au condus pe băimăreni cu 3-0 aproape tot meciul, însă un eseu transformat a făcut diferenţa, iar formaţia maramureşeană şi-a adjudecat trofeul.
 

„Arbitrajul a fost părtinitor, dezavantajându-ne. Printre alte decizii luate contra noastră, finalul partidei a fost fluierat cu un minut mai devreme, tocmai când presam pentru a marca un eseu. O încercare, chiar şi netransformată, ne aducea victoria”, a declarat Bogdan Cristea.


Victorie importantă cu CSO Pantelimon

La Under-16, se dispută şi Divizia Naţională de juniori, iar Tomitanii şi-au asigurat calificarea la turneul final cu o etapă înaintea încheierii turneului regular. Partida care i-a trimis pe constănţeni la etapa finală a fost una cu CSO Pantelimon, jucată la Constanţa. Gazdele au învins cu 10-0. „Acesta era meciul capital. În urma succesului, am revenit pe primul loc în clasament. În ultima etapă, jucăm cu RC Braşov, un adversar accesibil. Vrem să mergem la turneul final de pe prima poziţie, ceea ce ne asigură o grupă mai uşoară”, a precizat Bogdan Cristea. La turneul final, care se dispută la Constanţa, în această vară, participă cele mai bune opt echipe din România.

Succese pe linie la rugby în 7

În competiţia Under-15 de rugby în 7, grupa Muntenia, Tomitanii, pregătiţi de acelaşi Bogdan Cristea, au susţinut antepenultimul turneu, la Constanţa, unde au realizat victorii pe linie, cu Metrorex şi Palatul Copiilor Ilfov (în grupă, succese la zero) şi cu Săcele (31-17 în finală). Tomitanii sunt în continuare pe locul doi în clasament, dar până la finalul sezonului regular au şanse mari să treacă pe prima poziţie. Mai sunt de jucat două turnee, ambele la Bucureşti (pe 25 mai şi 4 iunie), iar faza finală este găzduită de Constanţa, pe 11 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii