Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriza competiţiei Rugbyştii Andrei Iurea şi Ionel Melinte, de la Cleopatra Mamaia, pe locul patru la Europene

ro

02 May, 2015 00:00 3009 Marime text
Tinerii rugbyşti constănţeni Andrei Iurea şi Ionel Melinte, de la Cleopatra Mamaia, au făcut parte din echipa naţională Under-19 de rugby în 7 a României care a ocupat locul patru la Campionatul European de la Vichy (Franţa)

Formaţia tricoloră a fost surpriza plăcută a competiţiei. În grupa preliminară, românii au câştigat toate cele trei confruntări, terminând pe locul întâi: 52-0 (24-0) cu Lituania, 54-0 (28-0) cu Ungaria şi 17-10 (12-0) cu Rusia (vicecampioana europeană). Contra Lituaniei, „stejăreii“ au înscris opt eseuri (dintre care şase au fost transformate), iar cu Ungaria au culcat de opt ori balonul în terenul de ţintă advers (şapte eseuri fiind transformate).
Tricolorii câştigau astfel la zero primele două confruntări şi se duelau apoi cu Rusia, echipă cu care jucaseră de două ori în anii trecuţi, fără a avea succes. De data aceasta, lucrurile au stat altfel. După 12-0 la pauză, românii au avut apoi 17-5, reuşind pe final să securizeze în faţa atacurilor ruseşti diferenţa de şapte puncte (17-10). În clasamentul grupei, România a acumulat nouă puncte, devansând Rusia (7p), Ungaria (5p) şi Lituania (3p).

În sferturi, au învins Germania

Graţie rezultatelor din prima fază a întrecerii, tricolorii au jucat apoi în sferturile de finală, unde au întâlnit Germania. România a început bine, conducând cu 5-0, dar la pauză erau în avantaj germanii, cu 7-5. În partea secundă, „stejăreii“ au revenit, cu două eseuri transformate, astfel că victoria le-a aparţinut, scor 19-7.

Aproape de finală

A urmat semifinala cu Portugalia, în care România a avut avantaj la pauză (7-0), dar scorul final le-a fost favorabil adversarilor, cu 12-7. În urma acestei înfrângeri, România a jucat finala mică, disputându-şi medalia de bronz cu Irlanda, în faţa căreia a pierdut cu 7-17, ocupând astfel la finele competiţiei locul patru. Titlul continental a fost cucerit pentru a treia oară consecutiv de Franţa, care a trecut în finală de Portugalia cu 40-0. Clasamentul final a fost: 1. Franţa, 2. Portugalia, 3. Irlanda, 4. România, 5. Germania, 6. Rusia, 7. Belgia, 8. Polonia, 9. Italia, 10. Israel, 11. Moldova, 12. Luxemburg, 13. Letonia, 14. Lituania, 15. Danemarca, 16. Ungaria.
În fotografie, Ionel Melinte este al doilea de la stânga la dreapta, în rândul de jos, iar Andrei Iurea este al cincilea de la stânga la dreapta, în rândul de sus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii