Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România joacă fotbal pe plajă în Liga Europeană Ionel Posteucă - „În Ungaria, avem de susţinut trei finale“

ro

10 Aug, 2016 00:00 2865 Marime text


Formată numai din jucători de la ACS Performer Constanţa, echipa națională de fotbal pe plajă a României va participa, în acest weekend, la cel de-al treilea turneu preliminar al Diviziei A din Liga Europeană. Partidele se joacă în Ungaria, la Siofok, iar tricolorii fac parte din grupa 1, alături de Portugalia, Rusia și Belarus.
 
Selecţionerul României, constănţeanul Viorel Farcaş, a convocat următorul lot de fotbalişti: portari - Ionuţ Florea, Laurenţiu Gheorghe; jucători de câmp - Iulian Răvoiu, Ionel Posteucă, Adrian Tănase, Liviu Croitoru, Raj Cărăuleanu, Bogdan Ciocănel şi Marian Măciucă. Partidele grupei 1 se dispută după programul: vineri, 12 august - Rusia - Belarus (ora 15.45), România - Portugalia (ora 18.15); sâmbătă, 13 august - Rusia - România (ora 15.45), Portugalia - Belarus (ora 18.15); duminică, 14 august - Belarus - România (ora 14.15), Portugalia - Rusia (ora 16.45). Meciurile se vor juca pe terenul „MLSZ Beach Arena“ (Nagystrand) și vor fi transmise în direct de site-ul beachsoccer.com, ora prezentată fiind cea a României. Viorel Farcaş este antrenor-jucător, dar în confruntarea cu Portugalia nu va putea juca, din pricina unei suspendări.

Ce ar reprezenta o victorie cu Portugalia

„Mergem în Ungaria cu gândul să rămânem în Divizia A. Vom aborda cele trei meciuri ca și cum ar fi trei finale! În cele mai recente întâlniri, i-am pus destule probleme Portugaliei, însă acum actuala campioană mondială este într-o formă foarte bună. Elinton Andrade, fost jucător în campionatul de fotbal din România, la Rapid, a fost desemnat de multe ori cel mai bun portar din turneele în care au participat lusitanii. Andrade este un goalkeeper care jonglează lejer cu mingea și dă siguranță echipei. Dacă am învinge Portugalia, ar fi ca și cum reprezentativa de fotbal a României ar câștiga Campionatul European!“, a declarat căpitanul României, Ionel Posteucă, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Trei înfrângeri la Sanxenxo

Liga Europeană 2016 este alcătuită din Divizia A (12 echipe) și Divizia B (14 echipe), informează frf.ro. Sunt programate trei turnee preliminare în fiecare eșalon, iar după încheierea acestora se va întocmi clasamentul general pentru fiecare divizie. Cele mai bune opt formații din Divizia A se vor califica în superfinală, iar reprezentativa de pe locul 12 din Divizia A și cele mai bune șapte echipe din Divizia B vor merge în turneul pentru menținerea / promovarea în Divizia A. Luna trecută, în primul turneu preliminar în care a evoluat, România nu a câștigat niciun punct. La Sanxenxo, tricolorii au pierdut cu Spania (2-7), cu Ucraina (5-7) și cu Franța (3-4).

Calcule pentru ultimul meci

Ionel Posteucă este de părere că România are şanse mai mari să nu piardă cu Rusia decât cu Portugalia. „De-a lungul anilor, rușii ne-au dominat fizic tot timpul. Totuși, i-am urmărit în primul turneu preliminar din 2016 și am observat că nu mai au forța pe care o aveau, nu mai au aceeași energie, preferă să conserve rezultatul. Rămâne de văzut cum se vor prezenta la Siofok. Până la ora duelului cu Belarus, o echipă cu jucători care aleargă pe tot parcursul meciului, se vor clarifica lucrurile. Fie vom aborda această confruntare cu scopul de a menține echilibrul scorului, pentru că există posibilitatea de a evita clasarea pe ultimul loc în Divizia A doar grație golaverajului, fie va fi o dispută de tipul totul sau nimic și vom încerca să obținem victoria care să ne mențină în Divizia A fără să fie nevoie să jucăm în turneul de la Catania“, a spus Posteucă, potrivit sursei citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii