Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a pierdut la Constanţa şi al doilea meci din preliminariile Europenelor „Este o înfrângere dureroasă”

ro

09 Aug, 2013 00:00 1048 Marime text
Echipa naţională de baschet masculin a României a disputat la Constanţa, în Sala Sporturilor, două partide din preliminariile Campionatului Mondial din 2015, cu Bulgaria şi Islanda, pierzându-le pe amândouă. Islanda s-a impus cu 72-64 (25-10, 13-18, 18-17, 16-19), înfrângerea scoţându-i pe tricolori din lupta pentru locul întâi în seria de trei, singurul care asigură calificarea în faza superioară a preliminariilor. Pentru România au înscris: Guţoaia - 19 puncte, Nicoară - 15p, Căpuşan - 8p, Mandache - 7p, Silvăşan - 7p, Ad. Ştefan - 3p, Ţibârnă - 3p, Ad. Tudor - 2p. România a jucat slab şi a ratat mult în atac, iar în apărare a lăsat adversarii nemarcaţi în numeroase situatii, islandezii profitând de ocazie şi marcând. „Am început foarte prost, ceea ce ne-a costat apoi tot meciul.

Restul reprizelor au fost foarte echilibrate, două le-am câştigat noi. Din păcate, au apărut aceleaşi momente negre din meciul cu Bulgaria, când nu reuşim să executăm ce ne propunem, iar adversarii noştri înscriu foarte uşor. Am pregătit toată săptămâna tranziţia defensivă, ştiind că Islanda e o echipă foarte rapidă. Am luat însă foarte multe coşuri uşoare, care, până la urmă, au dus la această înfrângere. Islanda a luat avans mereu când ne apropiam de ea, datorită preciziei sale, dar şi a ezitărilor noastre. Deocamdată, nu jucăm constant pe întregul meci, astfel încât să avem consistenţă în joc şi să câştigăm. Este o înfrângere dureroasă. Ne-a bătut o echipă periculoasă şi imprevizibilă, care aruncă din situaţii foarte incomode şi cu precizie foarte mare. În meciurile în care reuşeşte să înscrie, pot învinge pe oricine, în partidele în care nu punctează, poate pierde la oricine”, a declarat selecţionerul României, Marcel Ţenter.

Campanie ratată, obiectiv nou

Acesta a remarcat şi dificultăţile din pregătire, deşi nu le-a adus ca scuze pentru înfrângerea cu Islanda. „Am avut o perioadă de pregătire destul de dificilă. În 25 iunie, am avut opt jucători la dispoziţie, apoi rând pe rând încă cinci în diferite perioade, ultimii doi ajungând Guţoaia şi Ţibârnă, în ultima săptămână. Nu sunt scuze, ci doar dificultăţi în pregătire. Dincolo de toate acestea, puteam juca mult mai bine în ambele partide. Puteam câştiga măcar unul din cele două meciuri. Nu acesta este nivelul României. Avem destul talent pentru a reuşi meciuri mai bune. Poate că în următoarele confruntări vom evolua mai liniştiţi, fără presiunea terenului propriu. Campania de calificare fiind ratată, în acest an ne vom apleca asupra verificării mai multor jucători, gen Ţibârnă şi Guţoaia. Ne-au lipsit şi jucători cu experienţă, cei care în momentele decisive iau hotărârea uşor şi fără greşeală”, a arătat Marcel Ţenter.

Sursa foto: BC Farul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii