Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a jucat cu Olanda Sfert de finală la Mondiale pentru Cătălin Miloş şi Alexandru Coconea, baschetbalişti din Constanţa

ro

03 Jul, 2017 00:00 2776 Marime text
Echipa naţională Under-18 de baschet 3 la 3 a României a disputat ieri sfert de finală la Campionatul Mondial din China, întâlnind principala favorită a competiţiei, Olanda. Din lotul tricolor fac parte şi doi constănţeni, Cătălin Miloş (căpitanul echipei de juniori a BC Athletic) şi Alexandru Coconea (de la Steaua CSM Eximbank, dar care şi-a început cariera de baschetbalist tot la BC Athletic).
 
Prin calificarea în sferturi, România a pătruns în primele opt echipe ale lumii. Meciul din această fază i-a revenit însă Olandei, cu 17-13. Tricolorii au ajuns în sferturi de pe locul doi în grupa D, în care au înregistrat trei victorii din patru meciuri (18-8 cu Uganda, 18-9 cu Iordania, 21-7 cu Indonezia şi 11-18 cu Belgia). Clasamentul final al seriei a fost: 1. Belgia, 2. România (calificate în sferturi), 3. Uganda, 4. Indonezia, 5. Iordania.
 
„Băieţii noştri termină în primele opt echipe ale lumii, cu un parcurs care ne face să fim realişti şi mândri de valoarea noastră în plan mondial! Am depins numai de rezultatele obţinute pe merit şi de jocurile bune pe care le-am prestat. Iar asta ne-a adus în cale un Campionat Mondial U18 de 3x3 în care am jucat cu cei mai buni: campioana mondială Belgia şi vicecampioana mondială Olanda, două echipe pe care sorţii ni le-au scos în faţă destul de prematur ca să sperăm la surprize. Un Campionat Mondial U18 în care băieţii au dat tot ce au avut mai bun din ei! Suntem în primele opt echipe ale lumii şi mai mult de atât... vom creşte! Am aliniat o echipă care a avut doar câteva luni de pregătire înaintea acestui mondial, o echipă proaspătă şi unită, atât în teren, cât şi-n afară! Este baschetul care ne face să-l urmărim cu plăcere, indiferent de rezultat, este acel baschet de care ne vom aduce aminte cu zâmbetul pe buze!“, au spus cei de la BC Athletic.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii