Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Rio 2016 Eliza Samara şi Horia Tecău au debutat cu victorii. Cătălina Ponor a transmis un mesaj

ro

08 Aug, 2016 00:00 2436 Marime text


Debut de succes la Rio pentru Eliza Samara şi Horia Tecău, doi dintre reprezentanţii României la Jocurile Olimpice din Brazilia. Cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România, campioana europeană Eliza Samara a susţinut primul meci în turul doi, învingând-o cu 4-0 (11-6, 11-9, 11-3, 12-10) pe Lin Gui (Brazilia). În urma acestei victorii, Eliza a acces în runda a treia, unde a întâlnit-o, în zorii zilei de astăzi, pe chinezoaica Ning Ding, campioana mondială şi favorita principală a competiției!
 
În proba de dublu masculin a turneului de tenis de la JO 2016, Horia Tecău face pereche cu Florin Mergea, iar în primul meci cei doi au dispus cu 6-3, 6-2 de reprezentanţii Argentinei Federico Delbonis şi Guillermo Duran. În runda următoare, Tecău şi Mergea îi vor avea ca adversari pe mexicanii Santiago Gonzalez şi Miguel-Angel Reyes-Varela.
 
Ieri, a intrat în concurs şi a treia reprezentantă a Constanţei, gimnasta Cătălina Ponor (portdrapelul României la această ediţie a Jocurilor Olimpice), care a evoluat în calificări la bârnă şi la sol, prinzând finala numai la primul aparat. Atleta Cristina Bujin va debuta (în calificările probei de triplusalt) pe 13 august, de la ora locală 9.40.

„Sunt mândră şi fericită!“

Sâmbătă, Cătălina Ponor a spus că se simte „mândră şi fericită“ pentru că a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
 

„Ce momente minunate! Sunt mândră şi fericită că am purtat steagul ţării noastre în faţa întregii lumi. Jocurile Olimpice de la Rio sunt oficial deschise, iar după emoţiile de la festivitate vin altele şi mai mari: cele din concurs. Vă mulţumesc pentru mesajele voastre de încurajare. Chiar dacă sunteţi la mii de kilometri depărtare, cuvintele voastre mă fac să simt că sunteţi toţi cu mine aici, în sala de antrenament. Veţi fi cu mine şi când intru în competiţie şi voi face tot ce pot ca să vă iau cu mine şi pe podium. Hai, România!“, a scris Cătălina Ponor pe Facebook.   

UPDATE: Eliza Samara a pierdut cu 0-4 (5-11, 8-11, 5-11, 2-11) meciul cu Ning Ding. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii