Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remiză albă între Farul şi Viitorul

ro

07 Mar, 2011 02:16 1608 Marime text
farul.jpgButoiu: „Ne pare rău pentru suporterii care au venit la stadion şi au crezut în noi, dar sper ca data viitoare să plece mai bucuroşi"

Derby-ul local dintre FC Farul şi FC Viitorul din etapa a XVI-a, prima a returului Ligii a II-a, s-a încheiat nedecis, scor 0-0.

Aproximativ 1.500 de spectatori au fost prezenţi sâmbătă seară, pe stadionul Farul, la meciul din prima etapă a returului Ligii a II-a, dintre FC Farul şi FC Viitorul. Deşi au evoluat într-o formulă nouă de echipă faţă de cea din tur, când Viitorul s-a impus la Ovidiu cu 3-1, „marinarii" au fost cei care au avut cele mai importante ocazii în prima parte a meciului. Prima şansă de gol a venit după doar trei minute, când Ion Barbu a trimis puţin pe lângă poartă, după o centrare a lui Liviu Ştefan. Apoi, în minutul 30, elevii lui Gheorghe Butoiu irosesc cea mai mare ocazie a meciului prin Ştefan Ciobanu. Atacantul Farului a trimis mingea în bară de la doi metri, după o centrare a lui Sascău. Zece minute mai târziu, acelaşi Sascău îşi încearcă tirul şi şutează de la distanţă, însă mingea se duce departe de poarta lui Popa. Oaspeţii încep mai bine repriza secundă şi au prima ocazie de gol în minutul 52, când lovitura de cap a lui Pantelie este respinsă de Zdrâncă. Farul ar fi putut da lovitura aproape de finalul meciului, însă Ciobanu nu a găsit spaţiul porţii dintr-o poziţie favorabilă. Ultima ocazie importantă de gol a aparţinut elevilor lui Cătălin Anghel în prelungirile întâlnirii, când şutul lui Sin de la 25 de metri este respins în faţă cu greu de Zdrâncă. Partida s-a încheiat astfel cu o remiză albă. În urma acestui rezultat, Farul se menţine pe poziţia a opta în clasament, cu 21 de puncte, în timp ce FC Viitorul se află în continuare pe locul 5, cu 25 de puncte. Antrenorul Farului, Gheorghe Butoiu, a început meciul cu următorul 11: Zdrâncă - Niţescu, Ion Barbu, Vajou, Pascovici - Husein, Robert Stăncioiu, Liviu Ştefan, Sascău - Borza şi Stefan Ciobanu. De partea cealaltă, Cătălin Anghel a introdus în teren următoarea formulă de echipă: Popa - Marius Rusu, Ninu, Larie, Bică - Cârstocea, Romario Benzar, Cristocea - Aurelian Chiţu, Pantelie, Robert Lupu.

După meci, tehnicianul „marinarilor" s-a declarat mulţumit de jocul echipei. „Ştiam că o să avem un meci greu în faţa unei echipe omogene. Sunt bucuros că am putut să le facem faţă prin angajament şi-mi felicit jucătorii pe această cale că nu au cedat. Am avut şi puţin noroc la ocaziile oaspeţilor, însă şi noi puteam să înscriem. De asemenea, sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor veniţi în această iarnă la echipă: Stăncioiu, Borza, Ciobanu şi Sascău. Ne pare rău pentru suporterii care au venit la stadion şi au crezut în noi, dar sper ca data viitoare să plece mai bucuroşi", a spus Gheorghe Butoiu. În schimb, Cătălin Anghel a precizat că echipa sa nu se află încă la potenţialul maxim. „Ştiam că nu o sa fim la 100% din potenţial, pentru că este prima etapă. Jucătorii mei au fost crispaţi în prima repriză şi nu au reuşit să îşi facă jocul obişnuit. În a doua parte, lucrurile s-au schimbat. Am început să avem răbdare, am construit mult mai bine şi am avut ocazii să marcăm. La fel putea să facă şi Farul la două dintre greşelile noastre de plasament. Ne-a lipsit sclipirea în faza de atac, trebuia să avem mai multe situaţii de poartă din lateral", a declarat după partidă tehnicianul Viitorului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii