Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Negrilă, în poarta FC Farul „Piratul Jack Sparrow“ a ajuns printre „marinari“ (galerie foto)

ro

10 May, 2016 00:00 7867 Marime text

 
Împrumutat în iarnă de la Pandurii Tg. Jiu, portarul Răzvan Negrilă a fost folosit în 11 dintre cele 13 meciuri susţinute de FC Farul în acest an, având evoluţii constante. Jucătorul a împlinit recent 20 de ani

Răzvan Negrilă este reşiţean, iar în turul acestui sezon a jucat tot în Liga a 2-a, la FC Caransebeş, echipă care s-a desfiinţat. Fotbalistul aparţine însă de Pandurii Tg. Jiu, care l-a împrumutat la FC Farul până la finele campionatului. „Marinarii“ căutau să se întărească în poartă, după plecarea lui Alexandru Gudea, şi aşa au adus doi goal-keeperi, Răzvan Negrilă şi Răzvan Began, care i s-au alăturat lui Iulian Dinu.
 
Născut pe 3 mai 1996, Negrilă a început fotbalul la nouă ani, la clubul care în prezent se numeşte Metalul Reşiţa. „Ca toţi copiii, băteam mingea în faţa blocului. Un antrenor m-a remarcat şi m-a chemat la fotbal. Prima dată am lucrat cu Petre Panescu. De la început am fost portar. Şi datorită fizicului (de mic am fost înalt), şi pentru că eram mai leneş şi nu prea îmi plăcea să alerg“, râde tânărul, care, în prezent, are 1,96 m înălţime şi 89 kg greutate. De la Reşiţa, portarul a venit un an pe litoral, la Academia Hagi, după care s-a întors acasă, pentru încă un sezon.

La Pandurii Tg. Jiu a ajuns de tânăr



La 17 ani, a fost înregimentat de Pandurii Tg. Jiu, jucând la echipele de junior A şi B şi la echipa secundă a gorjenilor, în Liga a 3-a. La prima echipă (din Liga 1) nu a apucat să evolueze, doar s-a pregătit alături de efectivul antrenat pe atunci de Cristi Pustai, care l-a luat şi într-un cantonament. La juniorii Pandurilor, Răzvan a fost coleg cu mijlocaşul Andrei Piţian, promovat ulterior la prima echipă. De asemenea, la lotul naţional Under-19 al României l-a avut coechipier pe Răzvan Began, cu care, din această iarnă, s-a reîntâlnit la Farul. Răzvan Negrilă are două selecţii şi la formaţia reprezentativă de tineret, pe timpul lui Mihai Teja.

Penalty apărat pe stadionul „Farul“



În primul meci oficial pe 2016, Farul a început cu Began în poartă, dar înfrângerea cu 0-4 de la Brăila l-a scos pe acesta dintre titulari. I s-a dat credit lui Negrilă, care, de atunci, a apărat în următoarele 11 partide susţinute de constănţeni, ratând (din pricina unei accidentări) doar ultimul meci, jucat în Vinerea Mare, în deplasare cu SC Bacău. Confruntările în care a apărat Negrilă au fost cu Bucovina Pojorâta (3-0), Rapid CFR Suceava (2-2), SC Bacău (1-2), Oţelul Galaţi (5-2), ACS Berceni (4-1 la Constanţa), în care a apărat şi un penalty, la 1-0 pentru Farul, CS Baloteşti (2-1), Gloria Buzău (2-0), Dacia Unirea Brăila (0-4), Dunărea Călăraşi (0-6), Rapid Bucureşti (0-1) şi Academica Clinceni (2-3), ultimele patru din play-off.

A lăsat o bună impresie în Giuleşti




„Toţi portarii noştri sunt de valori apropiate. Răzvan Negrilă a apărat constant, bine spre foarte bine. Au fost câteva partide cu multe intervenţii inspirate, în momente-cheie. A apărat şi un penalty, iar în Giuleşti a lăsat o bună impresie. Sigur, au fost şi cele două meciuri pierdute la scor de noi, cu Brăila şi Călăraşi, în care s-a aflat în poartă şi în care poate putea face puţin mai mult, dar, chiar şi aşa, nu i se pot aduce reproşuri“, a declarat Gică Mina, unul dintre cei doi antrenori ai Farului, care se ocupă şi de pregătirea portarilor.

Regrete pentru play-off




„M-am acomodat foarte bine la Farul. Chiar îmi place. Şi oraşul e frumos, iar suporterii sunt minunaţi, ne susţin mereu. Îmi pare rău însă că în play-off n-am reuşit să facem mai mult, să jucăm mai bine. În mare, sunt mulţumit de evoluţiile mele. Pe final, în play-off, îmi doream mai mult, dar cred că am apărat în nota echipei. Cel mai bun meci al meu la Farul de până acum cred că a fost cel cu Rapid. Când joci în Giuleşti, te simţi altfel, suporterii creează o atmosferă aparte, care îţi creşte adrenalina şi te motivează“, a spus şi Răzvan Negrilă.

Câştigător contra Farului




Portarul Farului a şi jucat contra „marinarilor“, dar la juniori, pe când era la Pandurii Tg. Jiu. S-a petrecut anul trecut, cu ocazia turneului semifinal de juniori A, care s-a desfăşurat la Constanţa, cu participarea a patru echipe: Farul, Dinamo, Pandurii şi Iaşi. Gorjenii au învins Farul şi Iaşi, dar au pierdut cu Dinamo, echipă care a mers mai departe.

A arbitrat meciuri de fotbal



Student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa, Răzvan este şi arbitru de fotbal, deţinând categoria I. În prezent, nu mai arbitrează, întrucât nu mai are timp, dar cât a putut, a fost delegat la partide din campionatele judeţului Caraş-Severin. „Am avut meciuri numai ca asistent. Eu zic că m-am achitat bine de sarcini, neapărând niciun incident la confruntările la care am fost în brigadă“, a spus portarul Farului.

Mama lui Răzvan e campioană naţională la handbal



Răzvan este unicul copil al familiei Negrilă, iar părinţii săi au făcut şi ei sport. Mama, Dorina, a jucat handbal de performanţă, fiind componentă a echipei de la Sibiu care a cucerit mai multe titluri de campioană naţională la junioare. Ca şi Răzvan, Dorina Negrilă (fostă Alexiev) a jucat în poartă! Tatăl faristului, Gabriel, a practicat fotbalul, dar la nivel redus, pe plan local.

Pirat la Balul Bobocilor



Obişnuit să câştige pe teren, la fotbal, lui Răzvan i-a fost uşor să iasă învingător şi la Balul Bobocilor, organizat, în 2011, la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ din Reşiţa, unde a învăţat. S-a organizat un concurs de costume, iar juriul a considerat că, la băieţi, fotbalistul Negrilă a fost costumat cel mai frumos. „Am fost «Jack Sparrow», din «Piraţii din Caraibe». Fiecare participant a trebuit să interpreteze câte un personaj de film. Mie mi s-a potrivit la fix Jack Sparrow, aveam pe atunci şi părul mai lung. Mi-a ieşit costumaţia. Unul dintre colegi juca un personaj din «Troia». La fete, a câştigat o domnişoară care a întruchipat o prezenţă feminină dintr-un film romantic“, îşi aduce aminte Răzvan Negrilă.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DAVID MARIUS 14 May, 2016 07:01 Succes Razvan, te vrem in lotul national pentru MONDIALE - 2018.