Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Florea are astăzi motiv de sărbătoare

ro

29 Sep, 2012 01:00 3211 Marime text
natatieflorea-RazvanFlorea.jpgPrimul (şi unicul) medaliat olimpic din istoria nataţiei masculine româneşti, constănţeanul Răzvan Florea, împlineşte astăzi 32 de ani.

De-a lungul prodigioasei sale cariere sportive, Răzvan a cucerit 121 de titluri de campion al României, a stabilit 59 de recorduri naţionale de seniori şi juniori (două la copii) şi a cucerit peste 320 de medalii, dintre care 86 în competiţiile internaţionale.

Proba la care s-a consacrat a fost 200 m spate, dar a obţinut rezultate deosebite şi la 50 m spate şi 100 m spate. După locul şase la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, Răzvan a dat lovitura la următoarea ediţie a JO, cea de la Atena, din 2004, când a cucerit medalia de bronz la 200 m spate, ocazie cu care a stabilit şi două noi recorduri naţionale.

Ca semn de recunoaştere a meritelor sale de promovare a imaginii României pe plan internaţional, Răzvan Florea a fost distins cu Medalia Naţională Meritul Sportiv clasa a 2-a, cu o baretă, şi cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a 3-a, cu două barete.

S-a retras din activitatea competiţională în 2010, dedicându-se familiei şi proiectelor legate de înot. Şi-a înfiinţat un club la Constanţa şi pregăteşte, tot în oraşul natal, inaugurarea unui bazin. Este căsătorit şi are doi băieţi, Tudor şi Aaron Ştefan.

De-a lungul carierei sale sportive Razvan a obtinut 121 titluri de CAMPION al ROMANIEI, a stabilit 59 RECORDURI NATIONALE de seniori si juniori (2 la copii) si a cucerit un total de mai bine de 323 medalii din care 86 in competitiile internationale.

In semn de recunoastere a meritelor sale in promovarea imaginii Romaniei pe plan mondial, Razvan a fost distins de catre Presedintele Romaniei cu Medalia nationala ,"Meritul Sportiv" in clasa a II-a cu o bareta si Ordinul ,"Meritul Sportiv" in clasa a III-a cu doua barete.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii