Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Cazan şi CS Năvodari. „Genial!“ O echipă de Liga a V-a, premiată la concursul naţional „Eu sunt 12“ (galerie foto)

ro

23 Mar, 2016 00:00 4648 Marime text

 
Răzvan Ciprian Cazan, fotbalist la echipa de Liga a V-a CS Năvodari, a participat la un concurs pe pagina „Eu sunt 12“, iar imaginaţia sa a dus la o creaţie care le-a plăcut în mod deosebit celor care se ocupă de campanie
 
„Echipa CS Năvodari a participat la un concurs pe pagina «Eu sunt 12». Nu e glumă! Săptămâna trecută, am dat startul unui concurs în care cel de-al 12-lea jucător trebuia să dea tag într-un comentariu la zece prieteni cu care joacă fotbal şi să le scrie un mesaj de încurajare, prin care să îi motiveze să câştige următorul meci. Şi cine s-ar fi gândit că o echipă întreagă de fotbal o să participe? Cine a fost cu ideea? Răzvan, pe care o să-l prezentăm mai jos. Cazan Răzvan Ciprian i-a făcut o descriere fiecărui coleg de la CS Năvodari! Cu umor şi «pă barosăneală»!“, se arată pe eusunt12.ro.
 
Iniţiativa lui Răzvan Cazan, modul haios în care şi-a descris colegii de echipă şi mesajul acestuia adresat suporterilor au fost apreciate în mod deosebit de cei de la „Eu sunt 12“, iar premiul oferit CS Năvodari a fost pe măsură: nu o minge de fotbal, ci 11! „Este o campanie lansată pentru echipa naţională, iniţiată în mare parte pentru a aduce suporterii la meciurile de la Campionatul European, dar se referă şi la partidele din Liga 1, Liga a 2-a şi la celelalte eşaloane inferioare. Scopul e să fie aduşi suporterii la fotbal. Am participat şi eu la concurs. Trebuia să alcătuieşti o echipă, de sală sau pe teren mare. Am ales a doua variantă, 10 + 1, cu echipa CS Năvodari şi cu mesajele aferente, haioase, pentru a da un zâmbet pe faţa omului, aşa cum e site-ul. Celui care se ocupă de campanie i-a plăcut foarte mult iniţiativa mea. În mod normal, ar fi trebuit să primim o minge, dar, spre surprinderea mea, ni s-au trimis 11, «ca să vă antrenaţi fiecare cu câte una», cum ni s-a transmis. Am trimis şi o poză cu un tricou «Eu sunt 12». Mi s-a părut interesant acest proiect. Până la urmă, aducem lumea la fotbal. De aceea am şi participat. Mingile primite le-am lăsat la juniori. Aşa am considerat că e mai bine. Am zis să-i ajutăm pe copii, noi avem cu ce să ne antrenăm“, a declarat Răzvan Cazan.

„Când o inimă joacă aceeaşi minge, iese magie“



„CS Năvodari transmite un mesaj genial din Liga a V-a! Asta e superputerea lui «12». De la «12»-le din teren la «12»-le din tribună“, i se face intrarea în scenă mesajului lui Răzvan Cazan, care sună astfel: „Ştiu ce înseamnă să joci fără 12. Dacă ar fi să descriu într-un cuvânt sentimentul, să ştii că prin «iad» aş spune totul. Cu 12, totul are sens. Dă alt curs jocului, devine mai spectaculos. Tu, din teren, faci imposibilul pentru 12, începi să pui suflet în ceea ce faci. Nu îţi permiţi să dezamăgeşti. Eu sunt 12 pentru că ştiu că ceea ce simt eu simt şi ei, iar atunci când o inimă joacă aceeaşi minge, iese magie!“.

Un „11“ de poveste



Răzvan Cazan a arătat că nu duce lipsă de umor şi de imaginaţie atunci când şi-a descris colegii de echipă: „portar - Rotariu Alexandru Andrei sau Cârstocea Cornel, unul o repriză, altul o repriză (prima schimbare), acum se hotărăsc ei cum intră; fundaşi - Robert Cristian Aluas, toporul echipei, evitaţi banda stângă (e fundaş dreapta); Năstase Eddy, joc aerian bun, fizic frumos (1,90 m înălţime), nu se trece; Roma Ds, al doilea stâlp de susţinere, 2,01, urcă bine cu mingea, stil Chiricheş; Denis Gabriel, ultima oară la Litoral Corbu, actualmente CS Năvodari, viteză, deposedarea e la locul ei, bagă material; mijlocaşi defensivi - Ştefan Soldat, face sală, are bicepsul cât piciorul! Florin Modiga, culturistul echipei, nu face abdomen cu echipa, că a băgat sală astăzi; mijlocaşi ofensivi - Andreas Sinis Lionel, un pic din toate Messi - Ronaldo - Hazard - Robben, viteza în prim-plan, tehnicuţ pisicu; Scarlat Mihai, decarul echipei, luaţi-vă un televizor de acasă, că vă sparge cracii din orice unghi, dă gol din poartă-n poartă; Evdochim Bogdan, căpitanul nostru, e însurat, să nu vă prind pe careva că aduceţi injurii la adresa lui, tehnic, viteză, rezistenţă, forţă, face şi el sală doar pentru definire, 90 - 60 - 90; atacant - Răzvan Nicolae Ciochină, din 10 şuturi pe poartă dă 11 goluri, la al 11-lea portarul advers se satură să tot primească bombe din partea lui, îşi dă autogol“. Reacţia „Eu sunt 12“ a fost: „Genial! Trebuie să-i premiem pe nebunii ăştia!“.  

Proiect interesant la CS Năvodari



În vârstă de 21 de ani, Răzvan Ciprian Cazan joacă mijlocaş lateral sau atacant. De loc din Năvodari, a început fotbalul la Midia Năvodari, după care a mai evoluat la Real Năvodari şi Palatul Copiilor Constanţa, înainte de a ajunge la Academia Hagi. Următoarea echipă: Săgeata Năvodari, unde a fost junior şi component al echipei care a jucat în Liga a 2-a, care a promovat în Liga 1, iar apoi a retrogradat. Răzvan a mai evoluat la Babadag şi la Callatis Mangalia, iar în iarna anului trecut a fost testat de FC Farul, fără a fi oprit însă în lot. În prezent, joacă la liderul solitar al Ligii a V-a, CS Năvodari, singura echipă din fotbalul constănţean de toate nivelurile care e neînvinsă până acum în acest sezon.

„Mi s-a părut interesant proiectul antrenorilor Constantin Funda şi Florin Adam, ca în câţiva ani să urcăm la Liga a 3-a. Am acceptat şi am rămas aici“, a declarat Răzvan Cazan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii