Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Bota, preşedintele RCJ Farul „E imposibil ca pe stadionul de rugby «Mihai Naca» să joace şi echipe de fotbal“

ro

31 Jul, 2017 00:00 5784 Marime text

Răzvan Bota, preşedintele RCJ Farul, a precizat că arena de rugby „Mihai Naca“ din Constanţa nu poate găzdui şi meciuri de fotbal în cadrul campionatelor oficiale.
 
Conducătorul clubului constănţean a explicat că disputarea partidelor de fotbal pe stadionul de rugby este pusă în imposibilitate din pricina problemelor tehnice (care apar pe terenul de joc atunci când se trece de la un sport la altul), dar şi a numărului mare de echipe de rugby care îşi desfăşoară activitatea pe respectiva arenă, cu tot ce decurge din aceasta. Potrivit unei hotărâri de Guvern din 2002, asupra stadionului „Mihai Naca“ are drept de folosinţă gratuită, până în 2051, RCJ Farul Constanţa.

Program încărcat 

„Este imposibil să evolueze şi fotbalul aici, deoarece sunt multe echipe de rugby care îşi vor desfăşura activitatea pe acest stadion: Tomitanii Constanţa (atât seniorii, care participă în trei competiţii, cât şi juniorii), LPS Nicolae Rotaru (echipele de Under-15 şi Under-16, ambele angrenate în competiţii) şi formaţiile de mini-rugby (din municipiul Constanţa şi din judeţ). De asemenea, avem parteneriatul cu Universitatea «Ovidius», care îşi desfăşoară orele de rugby şi examenele aici, instituţia de învăţământ având şi echipă de rugby în 7.
 
Totodată, până în 15 decembrie, în organizarea ACS Rugby Team Constanţa, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Rugby, pe arenă vor avea loc întreceri săptămânale la mini-rugby, care reunesc de fiecare dată foarte mulţi copii. Astfel că, din cauza programului încărcat, este practic imposibil să mai găzduim şi activităţi competiţionale ale altor sporturi, în speţă fotbalul“, a precizat Răzvan Bota.

„Suprafaţa de joc nu ar rezista“ 

Conducătorul RCJ Farul s-a referit şi la dificultăţile de ordin tehnic cu care s-ar confrunta terenul „Mihai Naca“ în cazul în care pe el s-ar desfăşura, săptămână de săptămână, meciuri oficiale de rugby şi de fotbal. „La cele două sporturi, există un alt mod de trasare şi de configurare a terenului. Din punctul de vedere al lungimii terenului, pentru partidele de fotbal trebuie scos un but, ceea ce tehnic e imposibil. În plus, suprafaţa de joc nu ar rezista la atâtea meciuri de rugby şi de fotbal, în condiţiile în care terenul e folosit de rugby şi ca arenă de antrenament. Doar când plouă, rugbyştii se mai pregătesc pe plajă sau la «Badea Cârţan». Chiar şi nouă ne e greu, atunci când sunt programate două meciuri de rugby, unul după altul, de la ora 11.00 şi de la ora 14.00, întrucât sunt numai două vestiare şi întâmpinăm probleme“, a arătat preşedintele RCJ Farul, care a mai spus: „De 60 de ani, acest stadion este casa rugby-ului constănţean şi aşa trebuie să rămână în continuare, chiar dacă, în trecut, a găzduit şi câteva meciuri de fotbal. Lucrurile nu pot fi amestecate“.

Ce a spus Marcel Lică 

În urmă cu şase zile, Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul Constanţa (echipa de fotbal înfiinţată de suporteri şi promovată recent în Liga a 3-a), declara, la o conferinţă de presă: „Încercăm să jucăm în campionat pe stadionul de rugby“. De asemenea, în cazul în care s-ar fi înscris în eşalonul al treilea, o altă echipă din Constanţa ar fi vrut să evolueze pe această arenă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii