Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raul Gonzalez a debutat la SSC Farul Constanţa în amicalul cu Axiopolis Cernavodă

ro

06 Feb, 2017 00:00 7570 Marime text
Liderul detaşat al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, Suporter Spirit Club Farul, a câştigat primul amical din perioada de pregătire de iarnă. Sâmbătă, jucătorii pregătiţi de Ion Barbu, Gică Mina (antrenori) şi Viorel Farcaş (director tehnic) au întâlnit în deplasare nou-promovata în Liga a 3-a (clasată pe locul zece în campionat) Axiopolis Cernavodă (antrenor, Ionel Melenco), de care au dispus cu 3-0 (D. Zaharia 17, 65, Al. Grigoraş 32 - din penalty).
 
SSC Farul a început meciul în formula: R. Gonzalez - Meleandră, Răvoiu, Bumbac, D. Popa - Al. Grigoraş, I. Florea, Ţăranu, Beşleagă - D. Zaharia, Mazilu. Au mai jucat Tilişcă (un portar născut în anul 1999, de la echipa de juniori a SSC Farul), Pavlicu, Iacob, Mândră, Codruţ Matei (fundaş dreapta, născut în 2000, originar din Techirghiol, ultima dată la Sportteam Bucureşti) şi Edis (mijlocaş stânga sau dreapta, născut în 1998, fost elev al lui Ionel Melenco la Academia Farul). Din diferite motive, nu au putut evolua Pătraşcu, Neagu, Şicu, Ochia, Măgureanu, C. Ciobanu şi Ergut Asan.

A jucat la Cueva şi Valladolid

Raul Gonzalez este un tânăr portar, în vârstă de 17 ani. A evoluat ultima dată în Spania, la juniorii echipei Cueva, dar şi-a început junioratul la formaţia Valladolid. Goal-keeper-ul se află în România de doi ani şi jumătate. „Pentru primul meci, evoluţia sa ne dă încredere“, a declarat Gică Mina, care a mai precizat că amicalul de la Cernavodă „a fost un meci bun de antrenament, în ciuda terenului greu. Prima repriză ne-a aparţinut clar, dar partea secundă s-a mai echilibrat. În afară de cele trei goluri, au mai fost ocazii, atât ale noastre, cât şi ale gazdelor, care au avut trei bare, prima la 0-2“.
Următoarele amicale certe ale SSC Farul sunt cu Oţelul Galaţi (pe 11 februarie, la Galaţi, şi pe 18 februarie, la Constanţa) şi cu CS Năvodari (pe 25 februarie).

„Se cristalizează echipa de bază“

În meciul de sâmbătă, Axiopolis Cernavodă a avut „11“-le de start: Celnicu - Rusu, Zaharia, I. Gheorghe, Andreescu - Ad. Cristea, M. Hristu, Husein, Dogaru - Zugravu, Antip. Au mai evoluat Nanu - Sasu, V. Hristu, R. Moldoveanu, L. Gheorghe şi C. Dumitrescu. „Am încercat să construim, dar nu ne-au permis terenul şi adversarul, care a fost mai bun, mai pragmatic. Farul s-a adaptat mai bine la suprafaţa de joc. Din greşeli învăţăm însă. S-a văzut că mai avem nevoie de un fundaş central sau un mijlocaş la acoperire şi un vârf. Însă e îmbucurător că se cristalizează o echipă de bază. Am folosit tot lotul. S-au remarcat în mod special Dogaru, Marius Hristu şi Leonard Gheorghe“, a spus Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului Axiopolis. Echipa din Cernavodă încearcă să dispute la finele acestei săptămâni un amical cu Portul Constanţa (Liga a 4-a).

SSC Farul caută tineri jucători

SSC Farul a anunţat o acţiune de selecţie în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani. În această săptămână, trialul se va desfăşura astfel: luni, marţi - la stadionul Farul, miercuri, joi şi vineri - la terenul cu balon de la CFR (în fiecare zi de la ora 11.00). Persoană de contact este Gică Mina. „Urmărim tineri talentaţi, atât pentru echipa mare, cât şi pentru formaţia de juniori a SSC Farul“, a precizat Mina.

Sursa foto: Facebook (SSC Farul)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii