Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rampă de lansare. A jucat şi Garbine Muguruza Mamaia Idu Trophy Comvex a adus pe litoral sportive din 15 ţări (galerie foto + documente)

ro

30 Aug, 2017 00:00 3172 Marime text
Ediţia a şasea a Mamaia Idu Trophy Comvex, turneu feminin de tenis inclus în Pro Circuit ITF şi dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, a fost prefaţată ieri de Alina Idu (director de turneu), Dan Nicolae (supervisor ITF), Mariana Solomon (director executiv DJST Constanţa) şi Mihai Orzan (consilier DJST).
 
Competiţia se desfăşoară, până pe 3 septembrie, la Mamaia, în organizarea Tenis Club Idu Mamaia şi a Federaţiei Române de Tenis. Prima favorită a turneului este românca Patricia Maria Ţig (126 WTA, finalistă a uneia dintre ediţii), iar alte şapte tricolore sunt direct acceptate pe tabloul principal de 32, graţie clasamentului personal: Elena Gabriela Ruse (220 WTA), Jaqueline Adina Cristian (334 WTA), Cristina Dinu (401 WTA), Nicoleta Cătălina Dascălu (359 WTA), Oana Georgeta Simion (435 WTA), Georgia Andreea Crăciun (429 WTA) şi Cristina Ene (478 WTA). La turneu participă sportive din 15 ţări.

Singurul turneu feminin de 25.000 de dolari din ţară 

„Încheiem sezonul, ca în fiecare an, cu acest turneu, singura întrecere feminină din România cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, organizat în colaborare cu Federaţia Română de Tenis. Avem şi de această dată o participare numeroasă, cu sportive din 15 ţări, principala favorită fiind românca Patricia Ţig. Organizăm acest turneu ca o rampă de lansare pentru tinerele talente. Aşa cum am spus şi în anii trecuţi, sperăm ca cel puţin una dintre jucătoarele participante să ajungă în Top 10 WTA şi să ne putem lăuda peste ani că a fost cândva la noi în bază şi a jucat la acest turneu, aşa cum s-a întâmplat cu Garbine Muguruza (n.r. în 2011). Mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizarea acestui turneu“, a declarat Alina Idu.

A câştigat la Mamaia şi a intrat în prima sută 

„Mă bucur că se reuşeşte organizarea în continuare a acestui turneu. Se pare că devine din ce în ce mai greu să organizezi asemenea întreceri, în special cele de 25.000 de dolari. Participarea este valoroasă. Avem jucătoare din primele 150 din ierarhia mondială, ceea ce nu prea se întâmplă la alte turnee. Sunt convins că jucătoare prezente aici vor intra în prima sută, aşa cum s-a întâmplat cu cea care a câştigat anul trecut (n.r. Jesica Pieri, din Italia). Cele care au triumfat la Mamaia Idu Trophy Comvex au avut apoi rezultate fantastice“, a spus Dan Nicolae. La startul acestei ediţii s-a aliniat o singură constănţeancă, Maria Cristina Radu (TC Idu), care a fost eliminată în primul tur al calificărilor de Maria Toma, scor 6-1, 6-0. „Maria este la început de drum“, a explicat Alina Idu.

O şansă pentru jucătoare 

„Sunt convinsă că şi ediţia 2017 a acestui turneu va fi o reuşită. Succes sportivilor şi antrenorilor şi putere de muncă pentru organizatori!“, a arătat Mariana Solomon. „Felicit şi eu TC Idu pentru această iniţiativă şi pentru faptul că dă o şansă, prin astfel de evenimente, şi sportivelor din al doilea eşalon valoric, eşalon care, de multe ori, te propulsează şi te duce acolo unde trebuie, adică în prima sută de sportive“, a punctat Mihai Orzan.

2017, an fructuos 

Alina Idu a apreciat că „2017 a fost pentru noi poate unul dintre cei mai frumoşi ani organizatorici. Am fost aleşi gazde ale meciului de Fed Cup România - Marea Britanie, iar Tennis Europe ne-a acordat titlurile de cel mai bine organizat turneu de juniori din Europa şi cel mai bun director de turnee de juniori din Europa“, directorul de turneu referindu-se la întrecerea Under-16 de Categoria 2 din „Tennis Europe Junior Tour“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii