Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Văcăraşu, Raluca Drăghici, Teodora Băloiu Floretistele CS Farul Constanţa au dat lovitura la Naţionale (galerie foto)

ro

04 Feb, 2016 00:00 3106 Marime text


CS Farul Constanţa a avut o evoluţie deosebită la Campionatul Naţional de floretă pentru cadeţi (feminin şi masculin, individual şi pe echipe), întrecere găzduită de Satu Mare.

Clubul constănţean a concurat numai la feminin, iar sportivele pregătite de Mihaela Ion au cucerit trei medalii: aur (Raluca Văcăraşu) şi bronz (Raluca Drăghici) la individual şi argint, pe echipe, ieri, din formaţia care a urcat pe treapta secundă a podiumului făcând parte, pe lângă cele două, şi Teodora Băloiu, clasată pe locul nouă în concursul de simplu.

Nu i-a stat nimeni în cale

În finala de la individual, Raluca Văcăraşu a învins-o cu 15-12 pe Teodora Sârbu (CSU Poli Timişoara). Sportiva de la CS Farul a trecut în semifinale de Anca Săveanu (CSA Steaua), scor 15-10, iar pe tabloul de opt, de Rebeca Cândescu (tot de la CSA Steaua), cu 15-12. Raluca Drăghici a cedat în semifinale, scor 14-15, în disputa cu Teodora Sârbu, iar pe tabloul de opt a dispus de Andreea Potor (CS Satu Mare), cu 15-10. În concurs au participat 21 de sportive, de la şase cluburi. 

Văcăraşu şi Drăghici vor evolua şi la Europene

Ieri a avut loc întrecerea feminină pe echipe, în care au tras cinci formaţii. În finală, CS Farul a întâlnit CSA Steaua, iar cele trei constănţence au pierdut cu 34-44. În semifinale, CS Farul a învins CSTA Bucureşti (45-28).
 

„Fetele noastre, care sunt componente ale Centrului Olimpic de la Bucureşti, au evoluat foarte bine. Raluca a reuşit să câştige, în sfârşit, primul ei titlu naţional, după ce, până acum, avusese ghinionul de a lua numai argint şi bronz la Naţionale. Mă bucur din suflet pentru ea. Toate trei sunt sportive foarte valoroase şi au rezultate deosebite şi la învăţătură“, a declarat Mihaela Ion.

 
Peste puţin timp, se va desfăşura Campionatul European de juniori şi cadeţi (29 februarie - 8 martie, Serbia), la care CS Farul va fi reprezentat de Raluca Văcăraşu şi de Raluca Drăghici.

Concurează şi la Budapesta

Ieri, după încheierea concursului de la Satu Mare, antrenoarea de la CS Farul nu a revenit la Constanţa, ci a plecat cu alte eleve şi elevi de-ai săi în Ungaria, unde se vor desfăşura la Budapesta, în acest weekend, etape din circuitul „Olimpicii“ şi din circuitul european Under-14. Reprezentanţii CS Farul sunt Teodora Ion, Elena Nurciu, Ann Caramanian, Patrisia Lungu, Horia Nistor şi John Nour. 

Sursa foto concurs: frscrima.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii