Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Provine dintr-o familie cunoscută de fotbalişti Alexi Pitu, golazo în Brazilia. Hagi - „E bun rău” (video)

ro

31 Oct, 2015 00:00 12313 Marime text


Cu ocazia meciului din Cupa României dintre FC Viitorul şi FC Botoşani, în care a debutat oficial la gazde Denis Drăguş (16 ani), „Regele“ a vorbit şi despre un alt puşti de mare perspectivă de la Academia Hagi Partida FC Viitorul - FC Botoşani 1-0, din optimile Cupei României, i-a prilejuit lui Denis Drăguş debutul oficial, la 16 ani, la echipa mare a Viitorului. Denis joacă mijlocaş coordonator şi e asemuit cu Nicolae Dobrin. Managerul tehnic al Viitorului, Gică Hagi, a amintit însă şi de un decar de 13 ani de la grupa de juniori C a Academiei, Alexi Pitu, care vine tare din urmă. Acesta este constănţean, provine dintr-un neam de fotbalişti, iar specialiştii îi prevăd un viitor frumos.

„Mai avem un decar foarte bun în Academie, Pitu. E din Constanţa. Îl pregătim şi pe el. E bun rău. Va veni şi el din urmă. Alţi antrenori mai au frică în ce priveşte promovarea tinerilor. Eu n-am“, a spus Hagi. Născut pe 5 iunie 2002, Alexi Pitu merge pe 14 ani şi e rudă apropiată cu foştii fotbalişti Adrian şi George Pitu. Aceştia sunt veri, iar Alexi le e nepot. Şi tatăl său, George, a jucat fotbal, fiind junior al Farului (unde a lucrat cu Constantin Tâlvescu şi Eugen Şovăilă, avându-i colegi de grupă, printre alţii, pe Adrian Pitu, Tibi Curt sau Cătălin Anghel). George Pitu juca fundaş sau mijlocaş stânga şi a evoluat şi în străinătate, la echipa germană Karlsruher SC, unde şi-a încheiat junioratul, iar apoi a făcut parte, la începutul anilor 90, din lotul lărgit al echipei mari, care activa atunci în prima ligă şi străbătea una dintre perioadele faste ale istoriei sale.

„Suntem suporteri înflăcăraţi“

Cum aşchia nu sare departe de trunchi, şi unicul copil al lui George Pitu, Alexi, s-a făcut fotbalist, intrând pe poarta Academiei Hagi la şapte ani. Primul său antrenor şi cel cu care a lucrat mai mulţi ani apoi a fost Constantin Fălină, iar în prezent tânărul face parte din grupa de juniori C, care e pregătită de Aurelian Despa. „Alexi a talentat, iar timpul le va rezolva pe toate. Mai sunt însă şi alţi copii valoroşi. Suntem suporteri înflăcăraţi ai lui Alexi şi ai întregii echipe. Se lucrează bine, atât cu ei, cât şi la întreaga Academie, profesional şi se investeşte mult. Contează mult de tot aceste lucruri. De aceea se văd şi roadele“, a declarat tatăl lui Alexi. „Băiatul are calităţi extraordinare. Să dea Dumnezeu să fi luat câte puţin de la toţi fotbaliştii din familia noastră şi să fie cel mai bun din neam, să ne întreacă pe toţi!“, a spus şi George Pitu, fost fotbalist la Farul, la Gloria Bistriţa, dar şi la alte echipe din judeţul Constanţa, văr cu tatăl lui Alexi. „Având acelaşi prenume, de multe ori sunt confundat cu George şi primesc felicitări pentru băiat“, râde unchiul tânărului fotbalist. În cariera sa, Adrian Pitu, care evolua ca mijlocaş, a jucat la FC Farul, Sportul Studenţesc, Portul Constanţa, Dinamo, Rocar, U Craiova, Oţelul Galaţi, FCM Bacău, Steaua, FC Naţional, Hapoel Bnei Sakhnin, Maccabi Netanya şi Săgeata Stejaru.

Elev la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“  

Căpianul grupei de juniori la care joacă la Academia Hagi, Alexi Pitu este elev în clasa a şaptea la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa. Anul trecut, a făcut parte din echipa Academiei Hagi care a reprezentat România la turneul mondial Danone Nations Cup, din Brazilia, iar constănţenii, care l-au avut la cârmă pe Constantin Fălină, s-au situat pe locul şase, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare tricoloră la această întrecere. Alexi s-a remarcat şi în Brazilia, unde un gol al său figurează pe locul doi în topul celor mai frumoase reuşite ale întrecerii. Pitu a punctat în partida cu Indonezia, din turneul locurilor 5-8. România a învins cu 3-1, iar Alexi a înscris cel de-al doilea gol al tricolorilor în acel meci, în momentul în care scorul era egal, 1-1.

Premiat la „Cupa Armânamea“

Tot anul trecut, în decembrie, în ziua finalelor de la ediţia a şasea a „Cupei Armânamea”, întrecere fotbalistică organizată, la Sala Sporturilor din Constanţa, de comunitatea aromână, s-a desfăşurat o întâlnire amicală între două echipe de copii de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” (2002 şi 2003), premiate de organizatori, iar printre cei care au primit diplomă s-a aflat şi Alexi Pitu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii