Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ ACS Rugby Team Constanţa cutreieră întreg judeţul cu Turneul Litoral

ro

28 Jul, 2016 00:00 2791 Marime text


Florian Constantin, preşedintele ACS Rugby Team Constanţa, se declară mulţumit de modul în care decurge proiectul derulat de club, „Rugby, valori pentru viaţă“, dedicat categoriilor de vârstă Under-10, Under-12 şi Under-14. Selecţionata U-14 a şi participat la prima competiţie oficială şi se pregăteşte pentru cea de-a doua.
 
„De vreo cinci ani, poate chiar mai mult, noi facem o resuscitare a rugby-ului în mediul rural şi urban. Începând cu acest an, am readus la pregătire constantă, de regularitate, circa 300 de copii, alcătuind trei selecţionate: U-10, U-12 şi U-14. Vrem să le insuflăm micilor sportivi, prin rugby, valori precum curaj, iniţiativă, cinste sau onoare, care le sunt necesare pentru viaţă“, a precizat Florian Constantin, fost rugbyst la Farul Constanţa şi fost internaţional al României.

„Vrem să asigurăm schimbul de mâine“

Prin proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ (care se desfăşoară în perioada mai - decembrie), ACS Rugby Team Constanţa a desfăşurat mai multe acţiuni, precum Cupa 1 Iunie, Cupa Verii sau Turneul Litoral, care continuă. „Vreau să duc Turneul Litoral în fiecare localitate a judeţului, litoralul e întreaga noastră Dobroge. Sunt încântat de copiii din mediul rural, care vor mai mult decât cei din mediul urban şi progresează mai repede. Sunt o pată de culoare. Cu toţi copiii pe care-i sprijinim prin programele noastre, vrem ca, încet-încet, să asigurăm schimbul de mâine. Acesta mi-e gândul. Cum fac Cleopatra, Victoria Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Tomitanii, Callatis Mangalia şi altele, localităţi şi cluburi cu programe făcute pe cont propriu şi care se derulează cu succes“, a mai spus Florian Constantin.

Selecţionata U-14, apreciată la debut

Proiectele ACS Rugby Team Constanţa încep să-şi arate deja roadele. Selecţionata Under-14, pregătită de Nicolae Mocanu, a fost înscrisă în competiţiile oficiale ale Federaţiei Române de Rugby, prima competiţie din circuitul naţional de mini-rugby la care a participat fiind cea de la Cluj. „Am primit telefon de la câţiva foşti colegi care i-au urmărit pe copii şi care m-au felicitat. Copiii încă n-au experienţă competiţională, rugby-ul în sine fiind socializare, fiind relaţii de joc, dar le place mult ceea ce fac. Apariţia lor în peisajul competiţional intern, una de culoare, a fost apreciată. Mi-a plăcut. Nicolae Mocanu se ocupă de ei şi îi creşte frumos“, a punctat Florian Constantin.

Pregătesc etapa de la Săcele

În etapa a doua, selecţionata U-14 a Constanţei va evolua, săptămâna viitoare, la Săcele, copiii pregătind această evoluţie şi sâmbătă, 30 iulie, cu ocazia unei acţiuni care se va desfăşura pe stadionul de rugby „Farul“ din Constanţa, în intervalul orar 9.00 - 11.00. „Va fi antrenament şi un meci-şcoală, la care participă selecţionata U-14 plus copii de aceeaşi vârstă de la alte echipe“, dezvăluie Florian Constantin. Acţiunile ACS Rugby Team continuă şi fiecare sâmbătă e dedicată rugby-ului juvenil, prin deplasări în localităţile judeţului.

„Prin sport, se face şi educaţie“

„Toţi copiii de la U-10, U-12 şi U-14 primesc treninguri şi echipament de joc. Mergem în fiecare localitate, pentru ca micuţii să fie văzuţi de părinţi, să le oferim copiilor echipament, dulciuri şi răcoritoare, dar să arătăm că prin sport se face şi educaţie. Pe 5 august, vom fi la Murfatlar, la grupele U-10 şi U-12, într-o acţiune amplă, cu peste 200 de copii. De pe agenda noastră nu vor lipsi nici Năvodari, Săcele, Corbu, Murfatlar, Ghindăreşti, Mangalia, Medgidia şi multe alte centre“, mai spune Florian Constantin.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii