Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima medalie de aur Atletul Stere Şiangă, de la CS Farul Constanţa, campion naţional (galerie foto)

ro

22 Mar, 2016 00:00 2809 Marime text

 
Singura medalie a Constanţei la faza finală a Campionatului Naţional de juniori 3 la atletism i-a aparţinut lui Stere Şiangă, de la CS Farul (antrenoare, Eveline Lisenco).
 
Întrecerea s-a disputat la Bacău, iar Stere Şiangă a cucerit aurul la triplusalt, cu performanţa de 12,91 m, mai bună cu 12 centimetri decât a sportivului care a terminat pe doi, rivalul său, Rareş Nicolae Mareş, de la Cetate Deva. Campionul a evoluat şi la lungime, unde a terminat concursul pe poziţia a cincea, cu 5,73 m.

Eveline Lisenco - „E într-un progres incredibil“

„Stere a cucerit cu această ocazie primul său titlu de campion naţional. A evoluat foarte bine, la mică distanţă de recordul său personal, 12,94 m. Este într-un progres incredibil. A şi crescut fizic foarte frumos, ajungând la 1,74 m. La lungime, la un moment dat, în timpul concursului (după primele trei sărituri), era pe locul trei, dar a terminat pe cinci. Până acum, la Naţionale, Stere terminase numai pe locul trei, de când era copil. Înainte de acest aur, avea patru medalii de bronz: două la triatlon, una la 300 m garduri şi una la triplusalt“, a declarat Eveline Lisenco.
 
Stere Şiangă împlineşte 15 ani peste două luni, pe 27 mai, fiind născut în aceeaşi zi cu antrenorul de la CS Farul Daniel Cojocaru. Şi sora lui Stere, Bianca, este atletă, fiind pregătită la CS Farul tot de Eveline Lisenco.

Maria Izabela Timofei, pe locul patru    

La întrecerea de juniori 3 din capitală, Maria Izabela Timofei (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă) s-a clasat în imediata vecinătate a podiumului, pe locul patru, la 400 m (61,85 s), în vreme ce la 800 m a fost a opta, cu 2:24.05. O evoluţie bună a avut şi Alexandra Cornea (LPS; antrenor, Cătălin Ganera), care s-a clasat pe locul şase la triplusalt, cu 10,08 m.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii