Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portarul Peterson Pecanha a plecat cu FC Viitorul în Croaţia

ro

14 Jan, 2016 00:00 2964 Marime text
După patru zile de pregătire la Constanţa, FC Viitorul, vicelidera Ligii 1, a plecat, ieri, în primul stagiu de pregătire al iernii. În intervalul 13-25 ianuarie, formaţia pregătită de Gică Hagi efectuează un cantonament în Croaţia, în localitatea Medulin.

Alături de echipă a făcut deplasarea în Croaţia şi portarul brazilian Emerson Pecanha, care a fost transferat de FC Viitorul. În vârstă de 36 de ani, goal-keeper-ul a semnat o înţelegere pentru un an şi jumătate cu formaţia constănţeană. Peçanha este în România din anul 2012, el evoluând până acum pentru Rapid (în sezonul 2012-2013) şi pentru Petrolul Ploieşti (între 2013 şi 2016). În actuala ediţie a Ligii 1, Peterson Peçanha a adunat 22 de prezenţe în tricoul Petrolului.
„FC Viitorul a făcut lucruri foarte bune în campionat. Am venit să ajut cât pot echipa în lupta pentru titlu. Îmi pun experienţa în slujba acestei formaţii. Viitorul se poate bate cu Astra şi Steaua. Are lot bun şi joacă un fotbal frumos. Avem speranţa şi încrederea că vom ieşi campioni. Îi port un respect deosebit Viitorului. Sunt mulţumit că am ajuns la această echipă şi sunt gata să mă apuc de treabă“, a spus Peterson Pecanha.

Stagii în Croaţia şi Turcia

În Croaţia, FC Viitorul va participa la turneul internaţional „Arena Cup 2016“, alături de alte şapte echipe. Constănţenii sunt în grupă cu Slaven Belupo, Inter Zapresic şi NK Koper. Programul Viitorului este următorul: pe 15 ianuarie, de la ora 11.00, cu Slaven Belupo (Croaţia, locul 7); pe 18 ianuarie, de la ora 11.00, cu Inter Zapresic (Croaţia, locul 6); pe 21 ianuarie, de la ora 15.00, cu NK Koper (Slovenia, locul 7). Pe 24 ianuarie, la „Arena Cup 2016“ sunt meciuri de clasament (finala mare, finala mică, locurile 5-6 sau locurile 7-8).
Pe 25 ianuarie, FC Viitorul va reveni în ţară, însă doar pentru două zile, întrucât, în intervalul 27 ianuarie - 5 februarie, este programat un stagiu de pregătire în Antalya. În Turcia, FC Viitorul va susţine patru meciuri de verificare, după cum urmează: pe 30 ianuarie - FC Viitorul - Vorskla Poltava (Ucraina, locul 6); pe 31 ianuarie - amical încă nestabilit; pe 3 februarie - FC Viitorul - Levski Sofia (Bulgaria, locul 2); pe 4 februarie - amical încă nestabilit.

Ştefan Preda va antrena portarii Viitorului

Din partea secundă a sezonului 2015/2016, portarii formaţiei FC Viitorul vor fi pregătiţi de fostul internaţional Ştefan Preda. În sezonul precedent, Ştefan Preda a pregătit portarii formaţiei Steaua Bucureşti, echipă alături de care a cucerit trei trofee (campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii). În prima parte a actualului sezon, goalkeeper-ii Viitorului au fost pregătiţi de Emil Dobre, antrenor cu portarii în cadrul Academiei Hagi.
„Sunt onorat să lucrez cu Gică Hagi. E o mare bucurie pentru mine, dar, în acelaşi timp, am şi o mare responsabilitate. Cred că Viitorul poate obţine titlul, de ce nu? Sunt obişnuit să câştig şi să fiu numărul unu. Am încredere în echipă şi în antrenorul ei. Pentru mine, evoluţia bună a Viitorului nu a fost surprinzătoare. E o echipă care joacă fotbal, nimic nu e întâmplător. Evoluţia sa are consistenţă, astfel că e unde este. Dintre portarii Viitorului, cu Arpad Tordai am lucrat la lotul de juniori acum doi ani, pe Buzbuchi îl ştiu de la cei de 1996, iar de Pecanha ce să mai spun, e un goal-keeper de valoare, după părerea mea cel mai bun din ţară la ora actuală“, a spus Ştefan Preda.

Gică Hagi - „Vom munci în fiecare zi ca să luăm titlul“

„Încercăm să facem un campionat bun, ca anul trecut. Vrem ca fiecare jucător pe care l-am transferat să aducă un plus echipei, iar Pecanha e unul dintre jucătorii importanţi. Are experienţă şi cunoaşte foarte bine campionatul. Ne-am propus ca, uşor-uşor, să devenim cei mai buni. Încercăm să-i învingem pe toţi. Aceasta e mentalitatea noastră. În play-off, vor fi echipe bune. Vom munci în fiecare zi ca să luăm titlul. E o motivaţie şi o provocare mare pentru toţi“, a spus Gică Hagi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii