Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul din Constanţa care vorbeşte numai în ring Luptătorul Alex Filip va fi „Anonymous“ la gala Superkombat (galerie foto)

ro

30 Jul, 2014 00:00 15285 Marime text
Gala Superkombat World Grand Prix IV, care se va desfăşura la Constanţa, sâmbătă, 2 august, îi va prilejui luptătorului constănţean Alex Filip debutul în promoţia condusă de Eduard Irimia. Sportivul de 29 de ani îşi va face o intrare spectaculoasă în ring

Mai sunt trei zile până când Alex Filip va susţine prima sa partidă la Superkombat. Tânărul luptător, care este poliţist în afara ringului, s-a pregătit la sânge pentru confruntarea care va deschide gala şi pe care o va susţine contra unui bulgar. Cum conceptul Superkombat îngemănează, în egală măsură, luptele şi show-ul, Alex va pătrunde în sală şi va urca treptele ringului purtând o mască „Anonymous“.

Alex Filip are 29 de ani şi e de o viaţă în lumea mirifică a sporturilor de contact, unde a pătruns de la vârsta de zece ani. Este legitimat la clubul Oyama Karate Constanţa, având o carieră deosebită în karate kyokushin, dar s-a remarcat şi în galele Extreme Fight. „Aştept cu nerăbdare debutul meu în Superkombat. Deocamdată, nu-mi cunosc adversarul, ştiu doar că este un luptător din Bulgaria. Va fi un meci frumos. Să sperăm că totul va fi bine şi voi păşi cu dreptul în Superkombat. Va fi şi o partidă de orgoliu, pentru că voi reprezenta din nou România. Am mai făcut-o şi într-un alt sport, tot de contact, de mai mulţi ani. Este o onoare şi o plăcere să port tricolorul, oriunde aş fi. Evoluţia la o asemenea gală, televizată în direct în întreaga lume, este foarte importantă pentru cariera oricărui sportiv, deoarece te poate lansa pe toate planurile“, a declarat Alex, al cărui antrenor de la Oyama Karate este senpai Marius Burlacu.

Ce reprezintă tatuajele

Poliţist de profesie, încercatul luptător are pe corp nouă tatuaje, însă nu a recurs la ele ca o dovadă de grandomanie ori pentru a-şi impresiona şi băga în sperieţi adversarii. „Tatuajele reprezintă mai multe etape ale vieţii mele. Nu m-am tatuat pentru a impresiona ori pentru a părea mai agresiv“, spune Alex, care, înaintea partidelor, încearcă să-şi găsească liniştea interioară. „Lupt de la 14 ani, iar cel mai bine înaintea unei confruntări este să fii calm. Încerc să fiu cât mai relaxat şi să mă axez numai pe ce am de făcut, fără să mă stresez prea mult sau să exagerez cu gândurile“, dezvăluie campionul.

„Vreau să vorbesc doar în ring“

Debutul său la Superkombat va fi unul special şi prin prisma intrării pe care şi-o va face în ring, purtând o mască „Anonymous“ şi o pălărie neagră. Potrivit wikipedia, „«Anonymous» (utilizat ca un substantiv colectiv) este o ideologie care a luat naștere în 2003 şi reprezintă un concept în care mai multe comunităţi de useri există într-o societate anarhică și care luptă pentru libertatea Internetului împotriva ocultei și corporațiilor mondiale. Masca portretizează o față albă, cu un zâmbet subtil și obrajii roșii, o mustață mare, îndreptată în sus la ambele capete, și o barbă subțire, verticală și ascuțită. Mişcarea «Anonymous» a adoptat ulterior simbolul, pentru protestele sale de mare amploare, împotriva autorității“. Alex a recurs însă la accesoriu nu din aceste considerente, masca având o altă semnificaţie. O persoană anonimă, care îşi câştigă apoi notorietatea. „Masca este simbolul renumitului «Anonymous», dar nu reprezint idealurile acestei  organizaţii, ci altceva. Nu-mi place să vorbesc înaintea luptelor. Deşi în sporturile de contact se obişnuieşte aşa ceva - «îi fac, îi dreg» şi aşa mai departe - eu prefer să fiu un necunoscut la început şi cunoscut după. Să vorbesc doar în ring. Să sperăm că voi tace şi voi face“, punctează Alex.

Niciun membru al familiei nu va fi la sală

Deşi meciul de sâmbătă prezintă o importanţă deosebită pentru el, luptătorul nu va avea alături, la sală, niciun membru al familiei, cum se întâmplă, de altfel, la toate luptele sale. „Pot apărea lovituri dure şi accidentări şi nu vreau ca fiul şi fata mea (n.r. Andrei, de doi ani, şi Alessia, de cinci ani) să vadă şi să rămână apoi marcaţi. La fel şi ceilalţi apropiaţi mie. Vreau să fiu doar eu, să mă concentrez şi să nu-mi distragă nimic atenţia“, explică Alex Filip. O asemenea situaţie a apărut la Campionatul European, când, la un meci pe care-l susţinea contra campionului mondial, a venit fratele constănţeanului. Alex se afla într-o situaţie bună în partidă, îi ghicise ficatul adversarului, însă a sfârşit prin a primi o lovitură în muşchi, care l-a împiedicat să mai continue. Finalmente, adversarul său a ieşit campion european, dar partida cu Alex Filip a fost singura pe care nu a câştigat-o prin KO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stradivarius 30 Jul, 2014 15:11 Tu si fractu cand va duceti la puscarie?