Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peştişorul de aur din Dunăre a promis că le îndeplineşte o dorinţă arzătoare Danubius Rasova joacă un meci istoric cu Rapid

ro

17 Jul, 2013 00:00 3419 Marime text
Câştigătoarea fazei judeţene Constanţa a Cupei României susţine astăzi cea mai importantă confruntare din istoria clubului

Meci de gală, astăzi, pe malul Dunării, la Rasova. Echipa locală de fotbal, Danubius, joacă pe teren propriu, de la ora 17.30, cu Rapid Feteşti, în faza întâi a Cupei României, ediţia 2013/2014. Gazdele au încheiat sezonul trecut al Ligii a IV-a pe locul patru, în vreme ce Rapid, echipă de Liga a III-a, s-a clasat pe locul nouă în seria secundă a competiţiei. Pentru Danubius Rasova partida este cea mai importantă pe care o susţine în scurta-i istorie de patru ani.

Echipa locală, care beneficiază de sprijinul important al primarului comunei, Mihalache Neamţu, şi-a văzut visul cu ochii: a adus la Rasova, pentru un meci oficial, o echipă dintr-un eşalon competiţional superior celui în care joacă ea. Gospodarul-şef al localităţii anticipează un spectacol deosebit şi este optimist în ceea ce priveşte deznodământul confruntării. „Suntem pregătiţi. Aşteptăm meciul cu nerăbdare. Este un eveniment pentru comuna noastră, cel mai important meci al lui Danubius din istorie. Băieţii au o motivaţie puternică pentru victorie. Vrem să onorăm printr-o calificare în faza următoare acest meci special. Va fi mare bucurie printre locuitorii din Rasova, care vor umple tribunele stadionului”, a declarat Mihalache Neamţu. „Având în vedere diviziile în care jucăm, Rapid Feteşti deţine prima şansă, însă mingea e rotundă şi eu spun că putem merge mai departe. Din ce am înţeles, adversarilor le-ar fi plecat mai mulţi jucători, având din această cauză un lot restrâns. Noi nu ne confruntăm cu probleme de efectiv, toţi băieţii sunt valizi. Am disputat şi un amical, cu o altă echipă a clubului, şi aşteptăm cu optimism meciul. Terenul se prezintă în condiţii bune, astfel că spectacolul poate începe. Pentru Rasova e un eveniment de seamă această partidă”, a punctat şi antrenorul lui Danubius, Gheorghe Stănculescu. Formaţia probabilă a celor din Rasova este următorea: Alexandru Sărăcin - George Rusu, Cătălin Lefterică, Romeo Lupu, Gheorghe Andreescu - Edi Iridion - Elian Barbu, Cătălin Neda (cpt.), Ionuţ Ilie, Florentin Nedelea - Ionel Boghiţoi. Ca rezerve figurează Eduard Albu (fundaş central, 17 ani), Marian Ceauşu (mijlocaş, 17 ani), Gabriel Ilie (atacant, 27 de ani), Daniel Matei (mijlocaş, 20 de ani), Ionuţ Cantaragiu (atacant, 18 ani) şi Constantin Olah (atacant, 32 de ani - decanul de vârstă al echipei). Meciul este arbitrat de o brigadă din Buzău, formată din Laurenţiu Ionaşcu, Silviu Andreiu şi Laurenţiu Constantin, iar ca observator va oficia Vasile Mihu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa.  

Omul de gol a jucat în Cupa UEFA-Intertoto

Cel mai cunoscut fotbalist al lui Danubius Rasova este vârful Ionel Boghiţoi (30 de ani), care a jucat cu FC Farul în Liga 1 şi chiar în Cupa UEFA-Intertoto (în sezonul 2006 - 2007). „Niciun meci nu e uşor, deci nici acesta cu Rapid Feteşti. Însă noi jucăm la victorie. Ne-am întărit şi beneficiem de avantajul terenului propriu, astfel că avem şansa noastră. Dacă ne mobilizăm (şi trebuie să o facem), putem să câştigăm. Mie nu mi-a plăcut niciodată să pierd. Dacă vom învinge, nu cred că va fi o surpriză, ţinând cont de valoarea celor două loturi. Din ce am înţeles, Rapid ar avea în majoritate fotbalişti din Feteşti. Vrem să avansăm în Cupă. Mergem înainte cât putem. Ar fi frumos să jucăm la Rasova cu o echipă de Liga 1. Primarul Mihalache Neamţu ne acordă tot sprijinul. Am realizat ceva în sezonul trecut. Locul patru în campionat şi câştigarea Cupei României, faza judeţeană, nu e puţin lucru”, a arătat Boghiţoi. Aflaţi de curând la o partidă de pescuit, la Rasova, Boghiţoi, Nedelea şi Lupu au prins peştişorul de aur. Înainte de a-i da drumul înapoi în apă, cei trei l-au rugat pe năzdrăvan, într-un glas, să le îndeplinească o dorinţă: eliminarea lui Rapid Feteşti. Peştişorul a promis că această năzuinţă va deveni realitate.   

„Favoriţii suntem noi”

Ultima achiziţie a lui Danubius Rasova, mijlocaşul Florentin Nedelea, a jucat şi el în eşaloane superioare, dar şi la... Rapid Feteşti. „Am apărat culorile acestei echipe un an şi ceva. Am promovat cu ea din Liga a IV-a şi am jucat un sezon la Liga a a III-a. Favoriţii meciului de mâine (n.n. astăzi) suntem noi, cu siguranţă. Am încredere în colegii mei, de aceea am şi venit la Rasova. Va fi o partidă grea, dar ne stă în puteri să eliminăm Rapidul. Din câte ştiu, din lotul actual al adversarilor fac parte şi doi constănţeni, vârful Vasile Pena (este din Nisipari şi a jucat la Medgidia) şi mijlocaşul la închidere Comănaşi (fost la Electrica)”, a spus şi Florentin Nedelea. Alţi jucători constănţeni care au mai evoluat la Rapid Feteşti sunt fundaşul Liviu Ştefan şi portarul Iulian Gândac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii