Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 500 de sportivi români şi străini s-au înscris până acum la Maratonul Nisipului

ro

11 Mar, 2016 00:00 2414 Marime text
Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc în mai puțin de trei săptămâni (duminică, 27 martie 2016), în stațiunea Mamaia. Până la ora actuală, peste 500 de sportivi din România și din alte țări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre și alte câteva sute de susținători și-au anunțat prezența.
 
Ajuns la a treia ediție, evenimentul sportiv internațional se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și crosul Family Run (aproximativ 1km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.

Premiu suplimentar pentru doborârea recordului

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele şase categorii de vârstă și premiul suplimentar, în valoare de 500 de lei, pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, la masculin de Florin Szomyu (02:45:46), iar la feminin de Nicoleta Ciortan (03:24:37). În același timp, vor fi premiate și primele cinci familii clasate la crosul Family Run.

Luptă pentru o cauză nobilă

La această ediție, participanții, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă: reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Prin proiectul social intitulat „Dăruiește primul zâmbet“ și inițiat de Asociația Dăruiește Aripi, comunitatea sportivă Sansport va lupa pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta. La nivelul județului, rata este de trei ori mai mare decât media europeană, iar un copil moare în fiecare săptămână la Constanța, în secția de Terapie Intensivă, înainte de a împlini o lună.

Daniel Antonaru - „O ediţie specială”

„Ediția din acest an a Maratonului Nisipului este cu atât mai specială cu cât am înțeles cu toții nevoia salvării copiilor nou-născuți din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate din județul Constanța. Vom alerga pentru a salva vieți, vom alerga pentru sănătate și pentru a promova litoralul românesc la nivel internațional. Comunitatea sportivilor internaționali este alături de noi, a demonstrat și în edițiile anterioare că ne respectă pentru ceea ce facem. Ne bucurăm foarte mult că în acest an s-au înscris foarte mulți sportivi străini și ne dorim ca, de la an la an, să aducem pe litoralul românesc tot mai mulți pasionați ai sportului”, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, organizator al maratonului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii