Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe cine vor desemna antrenor? Constantin Gache a fost la amicalul Farului de la Comana

ro

29 Jul, 2013 00:00 3864 Marime text
FC Farul a susţinut o partidă de verificare cu o echipă din Liga a V-a constănţeană, „marinarii” testând în această partidă cinci jucători noi

Sărbătoare, sâmbătă, în comuna Comana din judeţul Constanţa, unde echipa locală, Avântul, clasată pe locul patru în sezonul trecut al Ligii a V-a, a întâlnit FC Farul. Oaspeţii s-au impus cu 4-1, într-un meci în care Comana a ratat două lovituri de la 11 m. La partidă a asistat şi unul dintre antrenorii pe care Farul îi are în vedere pentru funcţia de principal.

Antrenorul care pregăteşte FC Farul în această perioadă, Ion Răuţă, a început meciul în alcătuirea: Curcă - Băjan, Buzea, Bumbac, Niţescu - C. Coteanu, B. Nicola, Ghenciu, Ivanovici - Muscă, Igiroşanu. La pauză, a fost 1-0 pentru Farul, după reuşita din minutul 41 a lui Ivanovici, din penalty. În minutul 37 însă, gazdele au beneficiat şi ele de o lovitură de pedeapsă, dar Costel Benghea a ratat, trăgând pe lângă poartă. În repriza secundă, Farul a folosit altă echipă: Vl. Neagu - Cl. Popa, E. Năstase, Ţabără, Mansur - Pâslaru, E. Amet, I. Pană, I. Alexandru - Butoi, Chira. În minutul 51, Avântul a fost lovită iar de ghinion, Cristian Ursu irosind şi el un penalty (şut în bara transversală)! Şi cum ocaziile se răzbună cu vârf şi îndesat, la faza imediat următoare, „constănţenii” au făcut 2-0 (gol Ţabără). În minutul 65, spectatorii au sărit în sus de bucurie, Costel Benghea răscumpărându-şi greşeala de la penalty-ul ratat şi punctând pentru 1-2. Farul s-a desprins pe final, înscriind în minutele 79 (Pâslaru) şi 87 (Chira) şi câştigând meciul cu 4-1. „Chiar dacă starea terenului a influenţat calitatea jocului, noi ne-am făcut treaba, efectuând un antrenament bunicel. Am încheiat săptămâna cu un joc amical, aşa cum ne propusesem. A fost şi un bun prilej de a-i verifica pe ultimii sosiţi în lotul nostru”, a declarat Ion Răuţă. În afară de juniorii din propria pepinieră, Farul a folosit la Comana cinci fotbalişti noi: Mansur, Amet, I. Pană (care au mai jucat la echipa constănţeană), Butoi şi Chira (atacanţi). Butoi provine din pepiniera Farului, de la grupa lui Eugen Şovăilă, iar ultima echipă la care a evoluat a fost Fortuna Brazi. De la Farul, Butoi plecase la Oţelul Galaţi. Chira este un junior venit de la CSS Craiova. La partida de la Comana a fost prezent şi patronul Farului, Giani Nedelcu, dar şi antrenorul Constantin Gache, unul dintre cei trei tehnicieni pe care îi vizează clubul constănţean, alături de Petre Grigoraş şi Ştefan Petcu. Liber de contract, după despărţirea de Săgeata Năvodari, Constantin Gache a declarat: „Am fost să văd un amical al Farului, după cum am urmărit şi alte partide în ultima perioadă, precum Viitorul - Callatis 2012 Mangalia. La Farul am venit însă şi la meciurile oficiale susţinute pe finalul sezonului trecut. Că voi fi eu antrenor, că va fi altcineva are mai puţină importanţă. În primul rând, contează să se rezolve la club problemele organizatorice şi să fie eliminată starea de incertitudine”. Amicalul Avântul Comana - Farul nu a fost ratat nici de membri ai galeriei constănţene, care au creat o atmosferă frumoasă la meci. În ceea ce-l priveşte pe tehnicianul Petre Grigoraş, după ce acesta a infirmat că va ajunge la Rapid, se pare că o altă echipă cu nume din Liga 1 îl vrea pe banca tehnică.

Contra cui au jucat „marinarii”

Avântul Comana (antrenor, Marian Drăgan) a folosit următorul „11” în meciul cu Farul: Ion Bejica - Denis Sali, Romică Avram, Costel Benghea, Mihai Hrab - Ionuţ Caracostea, Matei Caracostea, Leonard Vlădulescu, Ionuţ Ciocan - Cristan Ursu, Ionuţ Velcea. Au mai jucat Petrică Săvoaie şi Andrei Vână. „A fost o atmosferă de sărbătoare la Comana. Să avem oaspeţi jucători precum cei ai Farului nu e puţin lucru. Ne-a plăcut şi spectacolul creat de galeria Farului. Am avut şansa de a ţine scorul mai strâns, prin cele două penalty-uri pe care le-am ratat, dar, chiar şi aşa, suntem mulţumiţi de acest meci”, a declarat viceprimarul din Comana, Valerică Baciu. „A fost un meci foarte frumos, care le-a plăcut spectatorilor. În ciuda scorului mare, am avut şi noi câteva ocazii bune. Cei de la Farul chiar se mirau ce bine se ţin băieţii”, a arătat antrenorul Marian Drăgan.

Atmosferă deosebită la restaurantul Toscana

Jucătorii Farului au încheiat seara de sâmbătă într-un mod plăcut, luând masa şi relaxându-se în cadrul intim oferit de restaurantul Toscana din Constanţa. Pe lângă lotul de fotbalişti şi antrenorul Ion Răuţă, a participat şi preşedintele clubului, Neculai Tănasă. „A fost o masă specifică de sportivi, neconsumându-se alcool, doar băuturi răcoritoare. Ne-a plăcut la Toscana”, a arătat Ion Răuţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Derby 29 Jul, 2013 13:58 Cine a arbitrat?