Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru noutăţi în lotul pentru Bolu De ce nu i-a luat Viitorul pe Cristocea şi Onicaş în Turcia

ro

29 Jun, 2013 00:00 2737 Marime text
Prim-divizionara FC Viitorul a plecat ieri în Turcia, la Bolu, în stagiul centralizat de pregătire din această vară. Antrenorul principal Cătălin Anghel şi ajutoarele sale, Norbert Niţă, Bogdan Vintilă (secunzi), Mihai Nădăban (antrenor cu portarii) şi Ciprian Prună (preparator fizic), au alcătuit un lot format din 20 de jucători: Buzbuchi, Vâtcă, Căbuz - portari; Larie, Bejan, Toşca, S. Rădoi - fundaşi; Benzar, Lazăr, Herea, Muscă, Dică, Mihăescu - mijlocaşi; Cârstocea, Rusu, Gavra, Marinkovic, Năstăsie, Băluţă, Şerban - atacanţi. Alţi 13 jucători, însoţiţi de Norbert Niţă, vor ajunge în Turcia pe 30 iunie: Bălaşa, Ţâru, Puţanu, Mitache, Nikolov, Tănase, Mitriţă, Vână, Târnovan, Hodorogea, Marin (care au primit o săptămână în plus de vacanţă, după ce au disputat, pe 14 şi 19 iunie, finalele Campionatelor Naţionale de juniori A şi B), Thiago şi Emerson. Pe 5 iulie se va alătura lotului şi George Şerban, care până atunci îşi va susţine examenul de bacalaureat.

Ultimele noutăţi din lot sunt fundaşul Sorin Rădoi, mijlocaşul Mădălin Mihăescu (care au jucat în sezonul trecut pentru Chindia Târgovişte) şi brazilienii Thiago Luiz Moreira de Araujo (fundaş dreapta) şi Marcelina Emerson (mijlocaş central). Viitorul nu i-a luat însă în Turcia pe mijlocaşii Vasilică Cristocea şi Mihai Onicaş, care nu mai fac parte din planurile de viitor ale echipei. Cristocea împlineşte pe 27 iulie 33 de ani, este la final de contract, iar prelungirea înţelegerii nu a fost discutată. Onicaş (23 de ani) mai are contract cu Viitorul, dar clubul l-a pus pe lista de transferări. I-a eliberat o hârtie prin care se poate pregăti în această perioadă cu orice echipă, iar dacă îşi găseşte unde să se transfere, clubul constănţean se aşează la masa tratativelor. „În primul sezon, ne-am acomodat cu Liga 1, iar acum ne dorim o clasare mai bună, pe locurile 5-10. Va fi un sezon dificil şi de aceea mergem să ne pregătim cât mai bine în Turcia. În ce mă priveşte mi-aş dori să fac un pas înainte, în campionatul Franţei, ar însemna mult pentru mine. Momentan nu ştiu mai mult, domnul Hagi se ocupă de acest lucru. Dacă nu voi pleca, voi continua la Viitorul, mă simt foarte bine şi aici”, a declarat mijlocaşul Romario Benzar, potrivit Mediafax. Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, a declarat că, în sezonul 2013/2014 al Ligii 1, FC Viitorul Constanţa va susţine meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Chiajna. „Ne-am înţeles. Avem acordul Primăriei, al Consiliului Local şi al clubului Concordia, iar luni vom semna contractul”, a arătat Peniu.

Amical cu o echipă din Arabia Saudită

Viitorul se va pregăti în Turcia timp de 16 zile, timp în care va susţine şi şapte meciuri de verificare. În primele două săptămâni, echipa se va antrena în staţiunea montană Bolu (aflată la 260 km est de Istanbul), iar pentru ultimele două zile de şedere în Turcia FC Viitorul se va deplasa în Istanbul, unde va susţine şi ultimul amical. Până acum, constănţenii au fixate următoarele meciuri: pe 1 iulie - cu Mordovia Saransk (Rusia, locul 15 în prima ligă în sezonul precedent); pe 4 iulie - cu Al Shoalah (Arabia Saudită, locul 9 în prima ligă); pe 7 iulie - cu Boluspor (Turcia, liga a II-a); pe 10 iulie - cu Genclerbirligi (Turcia, locul 11 în prima ligă); pe 11 iulie - cu Sakaryaspor II; pe 13 iulie - cu Kasimpaşa (Turcia, locul 6 în prima ligă), meciul se va juca la Istanbul, de la ora 20.00. Pentru data de 8 iulie, Viitorul încă a găsit echipă. Revenirea în România este programată pentru 14 iulie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii