Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru jucători merg la Europene Tomitanii Constanţa au debutat cu victorie în campionatul Under-20 (galerie foto)

ro

01 Oct, 2015 00:00 2860 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa, multipla campioană naţională de juniori a României (ultimul titlu, din acest an, fiind cel de la categoria de vârstă de până în 18 ani), a început evoluţiile din campionatul Under-20. 
 
În prima etapă, jucătorii pregătiţi de Cristian Cojocaru şi de Adrian Tinca au întâlnit pe teren propriu CSO Pantelimon, de care au dispus cu 25-15 (15-3). Punctele gazdelor au fost reuşite de Cătălin Mişcoci (un eseu, două transformări şi două lovituri de pedeapsă), Cristian Strătilă şi Robert Băbănău (câte un eseu), în vreme ce formaţia din Pantelimon a marcat două eseuri (unul transformat) şi a mai avut o lovitură de pedeapsă. În etapa a doua, formaţia constănţeană va juca în deplasare cu CSA Steaua Bucureşti, pe 4 octombrie, de la ora 13.00.

Dragoş Burlacu a început evoluţiile în Irlanda  

În campionatul U-20, evoluează jucători născuţi în anii 1996 şi 1997, iar Tomitanii folosesc în majoritate rugbyşti mai mici ca vârstă. Doar trei sportivi sunt de 1996, restul fiind 1997 şi 1998. Cei trei, Adrian Negoiţă (centru, fundaş sau aripă), Cristian Strătilă (pilier, linia a II-a sau linia a III-a) şi Claudiu Trandafir (centru, fundaş sau aripă) reprezintă de altfel noile transferuri ale Tomitanilor, fiind achiziţionaţi de la Steaua (Negoiţă), LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa (Strătilă) şi Cleopatra Mamaia (Trandafir). Faţă de sezonul trecut, Tomitanii s-au despărţit de Tudor Boldor (care a revenit la Steaua, transferul său la Constanţa fiind pe un an) şi de căpitanul de echipă, Dragoş Burlacu (ajuns în campionatul Irlandei, la Ashbourne Rugby Club, unde joacă titular la formaţia Under-20, ca fundaş, iar la seniori este rezerva mijlocaşului la grămadă).

Pleacă în Portugalia

„Am început un alt campionat, în care obiectivul nostru este formarea unei generaţii de sportivi care să ajungă, cât de curând, în vârful ierarhiei rugbystice din România, reprezentând clubul fanion al Constanţei, Farul“, a declarat Cristian Cojocaru, cel care face parte şi din colectivul tehnic al lotului naţional Under-19. Această reprezentativă va participa, luna aceasta, la Campionatul European din Portugalia, întrecerea întinzându-se între 23 şi 31 octombrie. Selecţionata tricoloră efectuează, de pe 10 octombrie, ultimul stagiu centralizat de pregătire, la Snagov, de unde va pleca direct la Euro. Echipa Tomitanii Constanţa are patru rugbyşti în lot: Mădălin Mihalache, Adrian Negoiţă, Cristian Strătilă şi Claudiu Trandafir.

Angrenaţi şi în alte competiţii

În afară de campionatul Under-20, Tomitanii sunt angrenaţi şi în alte competiţii interne: campionatul naţional de rugby în 7 Under-19 (la care constănţenii evoluează cu rugbyştii de 1997 şi 1998), campionatul de rugby în 7 Under-15 şi campionatul Under-16. Competiţia Under-19 începe săptămâna viitoare, primul turneu fiind la Bucureşti. Pe parcursul întrecerii, se derulează cinci turnee (trei în capitală, unul la Piteşti şi unul la Constanţa).
 
Tomitanii este antrenată la această categorie de vârstă de Cătălin Sasu şi de Cristian Cojocaru. Tomitanii U-15 şi U-16 sunt pregătiţi de Bogdan Cristea. La prima dintre cele două categorii de vârstă, campionatul începe în finalul acestei săptămâni, cu turneul de la Săcele (judeţul Braşov), iar la U-16, competiţia debutează săptămâna viitoare, la Bucureşti. În competiţiile U-20 şi U-19, din stafful Tomitanilor face parte şi Bogdan Sasu, ca preparator fizic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii