Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronul FC Arges si seful Comisiei Centrale de Arbitri, in arest preventiv

ro

14 Apr, 2009 17:22 1232 Marime text
Finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC din Pitesti, Liviu Facaleata si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. Cornel Penescu este cercetat pentru trei infractiuni de dare de mita.

Finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC din Pitesti, Liviu Facaleata si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.

Avocatii finantatorului de la FC Arges, Cornel Penescu si presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin au depus recurs la decizia de arestare preventiva a clientilor lor, conform NewsIn.

Cornel Penescu, cercetat pentru trei infractiuni de dare de mita

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, este cercetat de procurorii anticoruptie pentru trei infractiuni de dare de mita, iar presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru doua infractiuni de luare de mita, potrivit unui comunicat al DNA remis marti.

"In sarcina lui Cornel Penescu, actionar majoritar la Clubul de Fotbal FC Arges Pitesti si actionar si asociat la SC PIC S.A. Pitesti si la alte societati comerciale, s-au retinut trei infractiuni de dare de mita, dintre care doua in forma continuata", scrie in comunicatul DNA.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti mai efectueaza cercetari penale fata de Liviu Ilie Facaleata, persoana din anturajul lui Penescu, in sarcina caruia s-a retinut o infractiune de dare de mita si o infractiune de complicitate la dare de mita in forma continuata. De asemenea, Gheorghe Constantin este acuzat de doua infractiuni de luare de mita, dintre care una in forma continuata, iar Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, de o infractiune de luare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca Penescu a remis direct, in doua transe, suma de 290.000 de lei lui Gheorghe Constantin, pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, sa delege arbitri agreati de patronul FC Arges la meciurile disputate de Fotbal Club Arges in sezonul 2008 - 2009 si pentru a promova in Lotul A un arbitru protejat de acesta.

Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Facaleata, suma de 4.000 euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges, pentru ca acesta sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu in ce priveste competentele pe care le avea Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges fata de activitatea derulata de SC PIC S.A., societate comerciala controlata de Penescu.


Potrivit procurorilor, suma de bani a fost oferita si pentru ca societatea sa nu fie sanctionata contraventional, iar reprezentantii acesteia sa obtina informatii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Arges.

Din aceeasi Ordonanta a mai rezultat ca, in perioada octombrie - decembrie 2008, Cornel Penescu a remis suma totala de 54.000 de dolari mai multor arbitri din Liga I de fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile in meciurile pe care le disputa Fotbal Club Arges Pitesti si, de asemenea, suma de 3.000 euro unui observator federal delegat la unul din meciurile disputate de Fotbal Club Arges. Sumele de bani sus-mentionate au fost remise arbitrilor prin intermediul lui Facaleata, se arata in comunicatul DNA.

Astfel, meciurile vizate de procurori ar fi Gloria Bistrita-FC Arges (31 octombrie 2008, scor 0-2), FC Brasov-FC Arges (15 martie 2009, scor 0-1) si FC Arges-Universitatea Craiova (3 octombrie 2008, scor 1-1).

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar la data de 13 aprilie 2009, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore. La data de 14 aprilie 2009, Tribunalul Arges a dispus masura arestarii preventive pe 29 de zile a celor patru persoane.

In aceeasi cauza, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, precizeaza DNA.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Ministerului Administratiei Internelor - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Sursa: http://www.9am.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii