Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Ovidiu culege roade sportive în urma proiectului „Investim în performanţă“

ro

18 Jun, 2015 00:00 1583 Marime text
În urma perseverenţei primarului George Scupra, sportivii din oraşul constănţean Ovidiu au obţinut şi în acest an performanţe notabile la nivel naţional.
 
La Ovidiu, activitatea sportivă e pe mâini bune. Sprijinul consistent primit de la autorităţile locale (primarul George Scupra fiind un mare iubitor al sportului) a făcut ca, atât la nivel de masă, cât şi ca performanţă, Ovidiu să ocupe un loc de frunte. Graţie programelor de investiţii ale Primăriei, Clubul Sportiv Orăşenesc s-a dezvoltat într-un timp scurt, numărul secţiilor şi al sportivilor crescând semnificativ.
 
„Sportul este activitatea cea mai accesibilă tinerilor şi copiilor pentru a-şi crea un stil de viaţă sănătos şi a începe de la vârste fragede să îşi contureze un caracter şi o conduită bazate pe perseverenţă, punctualitate şi spirit de echipă. Proiectul «Investim în performanţă» l-am început acum doi ani, când la clubul sportiv erau legitimaţi aproximativ 50 de sportivi la ramura fotbal, ajungând acum la peste 380 de sportivi legitimaţi, la şapte secţii (fotbal, rugby, box, haltere, handbal, dans sportiv şi baschet). Investiţiile au fost canalizate pe infrastructură şi aici putem spune că sala de sport din Ovidiu este una la standarde înalte, îndeplinind toate condiţiile pentru desfăşurarea oricărui tip de concursuri şi competiţii. Sala este dotată cu tribune noi, cu 150 de locuri, cu tabelă electronică multifuncţională, vestiare, sală de forţă, sală de box şi sală de haltere. Celelalte investiţii au fost repartizate pentru a susţine din punct de vedere logistic tot ceea ce a fost nevoie pentru a obţine performanţa, şi anume echipamente sportive, costuri privind deplasările sportivilor în ţară şi medicaţie. Suntem încântaţi că, în fiecare an, reuşim să aducem performanţe sportive în Ovidiu, câştigând titluri locale, judeţene şi naţionale“, a declarat George Scupra, primarul oraşului Ovidiu.

Trei rugbyşti selecţionaţi în lotul naţional


Ultima performanţă notabilă a fost câştigarea titlului naţional la rugby în 7 de către echipa Under-15 a CSO Ovidiu, antrenată de Bogdan Cristea. „Campionatul s-a desfăşurat sub formatul şase etape de circuit (disputate în perioada septembrie 2014 - mai 2015) plus turneul final, desfăşurat la Pantelimon. Noi am evoluat cu sportivi mai mici cu un an, un an şi jumătate sau chiar doi ani decât adversarii. Nu am avut un obiectiv anume, scopul meu în această întrecere fiind acela de a le da copiilor meciuri în plus. La turneul final, le-am spus că ne putem clasa pe podium, însă băieţii s-au autodepăşit. S-au angrenat atât de bine fizic şi psihic, încât eu am fost simplu spectator. Meritul este 100% al lor. Sunt mândru de ei. M-au surprins plăcut. Toată lumea i-a văzut campioni încă după primul meci. Sper ca acest succes să deschidă un drum plin de medalii. Subliniem ajutorul pe care îl primim de la primarul George Scupra şi de la autorităţile locale. De asemenea, alături de noi se află şi Dan Radu, fost sportiv, care a rămas cu sufletul alături de fenomen“, a spus Bogdan Cristea. Din lotul campionilor au făcut parte Sebastian Veru, Adrian Manu, Răzvan Duţu, Cosmin Petcu, Ilie Scarlat, Răzvan Radu, Andrei Bucureşteanu, Marius Dobre, Nicolae Cojocaru, Eugen Toma, Robert Glejdan, Robert Plavă, Sebastian Ciobanu, Ştefan Burlăcel, Andrei Dache, Andrei Neagu şi Luca Simionescu. Primii trei rugbyşti au fost selecţionaţi în lotul naţional U-15 al României, care, în perioada 18 - 22 iunie, va participa în Franţa la o puternică întrecere internaţională de rugby în 7, Turneul Capitalelor. 

Medalii şi la secţia de box 

O altă secţie a CSO Ovidiu care este în continuă dezvoltare şi care, în ultima perioadă, a adus medalii la mai multe categorii de vârstă, este cea de box. La Campionatul Naţional de cadeţi, desfăşurat la Brăila, pugilistul Regep Tatar a obţinut medalia de bronz. De asemenea, la turneul internaţional „Centura Deltei“, la care au participat boxeri din şapte ţări, reprezentantul CSO Ovidiu Hasan Genghiz a urcat şi el pe treapta a treia a podiumului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii