Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiective îndrăzneţe pentru nou-promovată Laurenţiu Toma şi George Buricea, antrenori în Academia HC Dobrogea Sud (galerie foto)

ro

25 Jul, 2016 00:00 2464 Marime text


Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa, nou promovată în Liga Naţională (după primul an de existenţă), şi-a prezentat, sâmbătă, lotul de jucători, staff-urile tehnic şi administrativ şi obiectivele pentru sezonul 2016/2017.

Echipa a făcut şapte achiziţii (patru străini şi trei români), iar obiectivul oficial e clasarea pe podium, însă toată lumea trage speranţe la cucerirea titlului şi a Cupei României. Cei şapte handbalişti transferaţi sunt: Dusko Celica (un inter bosniac venit de la ThSV Eisenach, din Germania), Dane Sijan (un portar sârb de la formaţia daneză Mors-Thy Handbold), Zoran Nikolic (un pivor sârb de la Vojvodina, echipă din ţara sa), Nikola Crnoglavac (inter sârb de la Grundfos Tatabanya, din Ungaria), Ionuţ Nistor (extremă, de la Energia Tg. Jiu), Bogdan Moisă (inter, de la Ştiinţa Bacău) şi Dragoş Soare (pivot de la HC Vaslui).
Echipa va fi antrenată în continuare de Djordje Cirkovic, iar ca preşedinte va activa Ionuţ Stănescu, cel care va şi juca însă. „Sunt foarte optimist. Lotul este bun, iar atmosfera una propice performanţei. Vom juca în fiecare meci la victorie, astfel încât să ne îndeplinim obiectivele. Pentru mine, nu există locul doi”, a declarat Djordje Cirkovic.             

Clubul primeşte finanţare de la autorităţile locale şi de la sponsori, iar noutatea vine de la înfiinţarea echipei secunde (care va juca în Divizia A), dar şi de la punerea pe roate a unei academii. Pentru început, aceasta are două grupe de copii, care vor fi antrenate de George Buricea şi Laurenţiu Toma.

„Odată cu pătrunderea în Liga Naţională, HC Dobrogea Sud Constanţa doreşte să întoarcă la constanţeni o parte din experienţa acumulată de jucătorii noştri şi vă anunţăm că, din toamnă, începând cu 1 septembrie, înfiinţăm echipe de mini-handbal şi juniori 4. Spunem că dorim să întoarcem din experienţa noastră pentru binele copiilor constănţenilor, pentru că am ales antrenori pentru aceste grupe doi dintre cei mai titraţi şi mai experimentaţi jucători ai Constanţei, Laurenţiu Toma şi George Buricea. Dorim să cream o instituţie care să exploreze potenţialul maxim al fiecărui elev pe şi în afara terenului. Vrem să creştem, campioni, dar suntem mai interesaţi să ajutăm elevii noştri să crească nu numai ca atleţi, ci şi ca persoane. Nu vrem doar să producem jucători, vrem să construim oameni“, se arată pe pagina de Facebook a HCDS.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii