Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O pereche desprinsă parcă din basmele cu prinţi şi prinţese Poveste de iubire între o campioană constănţeană şi un internaţional de la Steaua (galerie foto)

ro

13 Sep, 2013 00:00 7051 Marime text
Una dintre cele mai frumoase atlete din România, constănţeanca Cristina Bujin, trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu un rugbyst de la Steaua, arătosul Daniel Ianuş. Iubirea dintre cei doi s-a înfiripat de curând, însă Cristina (25 de ani) şi Daniel (26 de ani) se înţeleg de minune, de parcă ar forma un cuplu de când lumea şi pământul.

Fiind amândoi sportivi, iar Cristina aflându-se de multe ori prin Bucureşti, la competiţii sau în cantonamente cu lotul naţional, nu le-a fost greu să se cunoască şi să se îndrăgostească unul de celălalt. Formează un cuplu de trei săptămâni, iar de atunci Daniel a venit şi la Constanţa, el şi iubita sa bucurându-se de soare şi de apa mării. Internaţionalul Stelei a susţinut-o pe triplusaltista de la CS Farul şi la Campionatul Naţional. Cristina n-a apucat încă să meargă la un meci al lui, întrucât de curând s-a operat la picior în Germania şi îi este destul de greu să se deplaseze pe distanţe mai lungi, dar este posibil ca, săptămâna viitoare, frumoasa sportivă să se găsească în tribune, cu pumnii strânşi şi cu inima cât un purice, la o partidă în care puternicul rugbyst se va afla pe teren. „Daniel e foarte OK, cu mult bun simţ. Ne înţelegem de minune. Este foarte atent cu mine”, a declarat Cristina Bujin. Grija şi încurajările lui Daniel au ajutat-o pe campioană să treacă mai uşor peste operaţia suferită de curând la piciorul stâng. 

Ce curaj: Bungy Jumping în Noua Zeelandă!     

Daniel Ianuş este din Paşcani, acolo unde a început rugby-ul. A jucat la LPS Focşani şi la Universitatea Cluj, iar din 2008 este la Steaua, echipă cu care a ieşit vicecampion naţional şi a obţinut Cupa României. Daniel joacă flanker şi este şi internaţional al României. A bifat selecţii şi la loturile Under-18 şi Under-19, iar în prezent reprezintă tricolorul la seniori, atât la rugby în 15, cât şi la rugby în 7. Pentru Naţionala Frunzei de Stejar a debutat în anul 2009, iar în 2011 a evoluat pentru România la Cupa Mondială din Noua Zeelandă. Plin de curaj, Daniel nu ezită când vine vorba de sporturile extreme. În Noua Zeelandă, la Queenstown, a participat la sesiuni de Bungy Jumping, care altora le îngheaţă sângele în vine numai când se gândesc la aşa ceva. Componentă a lotului naţional, multiplă campioană naţională (la toate categoriile de vârstă), campioană balcanică, medaliată la Europenele şi Mondialele de cadete, junioare şi tineret, finalistă la senioare, participantă la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, sportiva constănţeană a cucerit la Naţionalele de la finele lunii august medalia de bronz la triplusalt, proba sa de bază.

În noiembrie, începe alergările uşoare

De mai mult timp însă, atleta a avut de înfruntat, la antrenamente şi în concursuri, durerile de la piciorul stâng, din zona tendonului achilian. Operaţia a fost inevitabilă şi a avut loc, la începutul acestei luni, în Germania, la centrul medical St. Josef Stift, din apropierea oraşului Sendenhorst, aflat în landul Renania de Nord - Westfalia. Intervenţia chirurgicală, efectuată de dr. Carsten Radas (cu care colaborează şi lotul de atletism al Germaniei), s-a bucurat de un succes deplin. În acest moment, Cristina este acasă, la Constanţa, începând programul de recuperare. „Am beneficiat de doctori foarte buni şi de o echipă extraordinară, cărora le mulţumesc mult. La o oră după operaţie am plecat de la clinică. Nu am avut deloc dureri apoi, iar piciorul nu mi s-a umflat. Luni, îmi voi scoate firele şi cred că încă o săptămână mă voi folosi de cârje. În noiembrie, voi începe alergările uşoare. Probabil că voi reveni în partea a doua a anului viitor, în sezonul de sală nu am cum”, a declarat Cristina Bujin.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii