Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O familie de sportivi Eduard Răducanu, de la Atena Sport Club, cinci medalii de aur la etapa regională de înot (galerie foto)

ro

05 Apr, 2016 00:00 4754 Marime text


Clubul de înot al medaliatului olimpic Răzvan Florea, Atena Sport Club Constanţa, a participat la etapa regională de la Bacău rezervată copiilor de 10 - 11 ani. Întrecerea a avut rol de calificare pentru etapa finală a Campionatului Naţional de la această categorie de vârstă.
 
Micii înotători au concurat în bazin de 50 m, cu opt culoare. Atena Sport Club a urcat de 15 ori pe podium prin sportivii săi, cele mai bune rezultate obţinându-le Eduard Răducanu, la 10 ani, care a cucerit cinci medalii de aur, la 50 m spate, 50 m fluture, 50 m bras, 50 m liber şi 200 m liber. La secţiunea 11 ani, Patrick Dinu a câştigat proba de 50 m spate, iar la 50 m bras, 50 m liber, 200 m liber şi 50 m fluture a fost al treilea. La aceeaşi categorie de vârstă, dar la fete, Amalia Ariana Gherman a obţinut argintul la 200 m liber şi bronzul la 50 m liber şi la 50 m fluture. Tot la 11 ani, Alexia Ioana Petcu a terminat pe locul doi proba de 50 m spate şi pe trei pe cea de 50 m bras.

Locul doi în clasamentul pe echipe

Aceste rezultate deosebite au plasat Atena Sport Club Constanţa pe poziţia secundă în clasamentul pe echipe. În ierarhia cumulată pe categorii de vârstă, echipa din Constanţa a fost prima la băieţi 10 ani, a doua la fete şi băieţi 11 ani şi a patra la fete 10 ani. Iar în clasamentul individual cumulat Eduard Răducanu a ocupat primul loc la categoria sa de vârstă, Patrick Dinu a fost al treilea la băieţii 11 ani, iar Amalia Ariana Gherman s-a clasat pe trei la fete 11 ani.
 

„A fost un test reuşit înaintea Campionatelor Naţionale din vară. Felicitări tuturor copiilor care au participat, mai ales celor de la trupa mică de 2006“, s-a postat pe pagina de Facebook a ASC Constanţa.


Fotbalist la SNC, Farul şi Conpref

Eduard Răducanu are un frate mai mic, Andrei, şi provine dintr-o familie de sportivi. Mama sa, Dana, a jucat volei, inclusiv în Divizia A, la Oil Terminal, iar tatăl, Marius, a făcut fotbal. A început la zece ani, la SNC, cu antrenorul Ion Zlate, iar la 14 ani, a ajuns la FC Farul, unde a fost antrenat de Adam Munteanu, iar apoi, până la finele junioratului, de Constantin Tâlvescu. După care a jucat o perioadă de doi ani la SNC Conpref, în Divizia C. Echipa era un fel de satelit al Farului, la ea evolua aproape tot tineretul „marinarilor”. Printre antrenorii de aici ai lui Marius Răducanu s-au numărat Constantin Mareş, Mihai Turcu, Dan Rădulescu sau Petre Biliboacă.

A fost coleg cu Dennis Şerban, Pitu şi Stere

După o accidentare urâtă, la genunchi, Marius a luat decizia de a se retrage, cu atât mai mult cu cât apăruse oportunitatea tentantă a unei angajări. În grupa de juniori de la Farul, Marius, care juca atacant, a fost coleg cu jucători care aveau să devină celebri mai târziu, precum Dennis Şerban, Adrian Pitu sau Mihai Stere.

„Din formaţie mai făceau parte Gioni Bălăucă, Vali Drăgoi, Giani Baidoc, Ştefan Iordan, Sebastian Munteanu, Vlad Neagu, Ştefan Calu, Paraschivescu sau Stoica «Maradona». Era o echipă foarte frumoasă. Alcătuiam un grup extraordinar, din care, cu puţin noroc, oricare puteam ajunge la Divizia A. Am fost doi ani la rând vicecampioni naţionali de juniori, învinşi de Dinamo în finală. Dintre noi, cel mai bun era Dennis. De departe. Se vedea talentul clar la el”, povesteşte Marius Răducanu.

 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii