Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu va merge la Pescara Ce-i va rezerva viitorul lui Ianis Hagi? În iarnă, ar putea pleca de la Fiorentina

ro

20 Nov, 2017 00:00 2516 Marime text

Transferat de echipa italiană Fiorentina, în iulie 2016, de la FC Viitorul, Ianis, fiul lui Gică Hagi, nu a primit şanse în acest campionat, până acum, pentru a juca în Seria A
 
Dacă în stagiunea trecută Ianis a avut două apariţii în prima ligă italiană, în actualul sezon a fost doar rezervă, de câteva ori, la prima echipă. Tânărul de 19 ani doar se antrenează cu echipa de seniori, iar lipsa jocurilor îşi pune o amprentă negativă asupra evoluţiei sale din punctul de vedere al ritmului şi al intensităţii de joc, ceea ce s-a văzut la echipa naţională de tineret. Gică Hagi a declarat, că, dacă lucrurile vor continua în aceeaşi direcţie la Fiorentina în ce-l priveşte pe fiul său, în prima perioadă de transferuri, din iarnă, va fi căutată o echipă de prim eşalon la care Ianis să poată evolua constant.
 
„Ianis e un jucător talentat, pe care Fiorentina l-a dorit. Din păcate, a jucat foarte puţin sau deloc. Timp de un an şi jumătate, de când a plecat de la noi, toată lumea a vorbit foarte bine despre el. Când a plecat de la Viitorul, făcând pasul în Italia, era căpitan de echipă, era inclus în primii 100 din lume sub 21 de ani şi în echipa ideală a jucătorilor europeni născuţi în anul 1998. Personal, în calitate de conducător de club, ca manager şi ca părinte, care a jucat fotbal, m-aş fi bucurat foarte mult dacă i s-ar fi dat şansa să joace mai mult, ca să arate dacă poate să o ducă sau nu. Vom vedea ce se va întâmpla până în iarnă, până începe perioada de transferuri, iar dacă lucrurile vor continua la fel, va trebui să găsim o echipă la care să joace“, a spus Gică Hagi.

La vârsta lui, ca să demonstreze, trebuie să joace“ 

Echipa la care va merge Ianis, dacă va continua să nu fie folosit la Fiorentina, trebuie să fie neapărat de prim eşalon, nu contează ţara. „O formaţie care îl doreşte, care îl vede şi care îi va da spaţiu. La vârsta lui, ca orice tânăr, ca să demonstreze, trebuie să joace. Prima idee a mea e să meargă la o echipă de primă ligă dintr-un campionat din orice ţară, România, Franţa, Spania, oricare. El a jucat numai în primul eşalon. Cu tot respectul pentru Pescara, nu e ideea mea şi nici a lui Ianis să meargă în liga a doua. Ar fi un pas înapoi. A făcut un progres enorm. El a fost căpitan la liga întâi, încă ne mai aparţine, avem procente din el. Ne interesează foarte tare să aibă o echipă la care să joace, să fie pe scenă şi să progreseze. Ianis îşi doreşte să joace în prima ligă. Am fost la el în Italia, am stat două zile şi am vorbit cu el. Vrea o provocare foarte bună. Speră să reuşească la Fiorentina, dacă nu, în iarnă, vom căuta împreună cu acest club o soluţie ideală pentru el ca să joace“, a mai spus Hagi.

„Nu poţi trăi doar din antrenamente“ 

„Regele“ a dezvăluit că lui Ianis îi place la Fiorentina, dar faptul că nu joacă la echipa mare şi în meciuri oficiale îl trage înapoi. „A dat înapoi din punctul de vedere al ritmului şi al intensităţii jocului, întrucât nu a evoluat. Nu poţi trăi doar din antrenamentele cu echipa mare, fără să joci. Una e să te antrenezi şi alta e să joci. Oricum, a învăţat foarte mult la Fiorentina. E la un club mare, frumos şi e foarte mulţumit din acest punct de vedere. E liniştit. Să nu mai scriem atât de multe regii şi poveşti despre Ianis. E acolo, e bine, e fericit, e într-un oraş extraordinar. Aşteaptă să aibă şansa să joace. Vrem să fie în primii 14-15 jucători la orice echipă s-ar duce“, a punctat Hagi.

„Am fabricat mulţi decari“ 

Managerul tehnic al FC Viitorul a arătat că Ianis e un decar veritabil, iar acest tip de jucător e unul special în cadrul echipei. „Ianis e un număr zece pur. Cred că România are nevoie de acest tip de jucător. Văd că e bătălie mare. Cred că va fi unul dintre jucătorii importanţi ai României pe viitor. Trebuie să-l ajutăm să progreseze. Avem mulţi decari la Viitorul. Îmi place să joc în echipă cu cinci decari. Am fabricat mulţi. Nu seamănă unul cu altul, au loc toţi împreună în formaţie, după cum văd eu fotbalul şi îmi place să joc. Important e să-l ai. Dacă nu-i ai, se întâmplă ce s-a întâmplat cu Italia. Decarii sunt altceva: creativi, vizionari. Fac antrenorii mari. Fără ei, e greu să trăieşti şi să devii cel mai bun. Cu ei în echipă, lucrurile par mai uşoare, fotbalul e mai frumos, iar suporterul vine la stadion. Majoritatea joacă pentru fani. Fac spectacol. Fac diferenţa. Îmi plac şi totdeauna voi căuta ca în atac să am trei“, a spus Gică Hagi.

Măţan, evoluţii deosebite 

„Regele“ l-a remarcat şi pe Alexandru Măţan, care s-a calificat cu echipa naţională Under-19 la Turul de Elită (ultima fază calificativă la Campionatul European), jucătorul de la FC Viitorul având evoluţii deosebite sub tricolor. „Felicitări grupului, că s-au calificat, au echipă frumoasă şi talentată, cu jucători interesanţi. Mă bucur pentru Măţan şi pentru toţi ceilalţi care au muncit acolo. Sunt de perspectivă, dar aceasta nu înseamnă nimic. Trebuie în continuare muncă şi ambiţie. Greul de-abia acum începe“, a spus Hagi.

Nu au primit gol de patru meciuri în Liga 1 

Campioana României, FC Viitorul, aflată actualmente pe locul cinci în Liga 1, cu 29 de puncte, întâlneşte în etapa a 18-a a campionatului, luni, 20 noiembrie, de la ora 20.45, în deplasare, echipa de pe poziţia a zecea, cu 20 de puncte, FC Voluntari. FC Viitorul are o serie de cinci victorii consecutive în Liga 1, iar în ultimele patru nu a primit gol: 3-0 cu Sepsi Sf. Gheorghe (acasă), 4-0 cu Dinamo (în deplasare), 1-0 cu CFR Cluj acasă şi 1-0 cu Gaz Metan Mediaş în deplasare. „În centrul apărării avem jucători cu un potenţial foarte bun: Ţâru, Hodorogea, Horj plus Ghiţă. Tineri, de perspectivă. Jucători buni, puternici, care au fost sau sunt la loturile naţionale“, a punctat Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Ianis Hagi)
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul întâlneşte FC Voluntari Gică Hagi - "Gândul nostru e să luăm toate punctele"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii