Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ianis Hagi a devenit cel mai tânăr căpitan din istoria Ligii 1 „Nu mă aşteptam să primesc banderola“

ro

14 Aug, 2015 00:00 2833 Marime text

Partida CSU Craiova - FC Viitorul a rămas în istorie prin faptul că Ianis Hagi a devenit cel mai tânăr căpitan de echipă de până acum din prima ligă de fotbal a României

FC Viitorul a fost lipsită în Bănie de căpitanul ei din acest sezon, experimentatul Florin Cernat (35 de ani), care este accidentat. Banderola i-a fost acordată la acest meci lui Ianis Hagi (16 ani, nouă luni şi 22 de zile), managerul tehnic Gică Hagi spunând că toţi jucătorii importanţi din lot au îmbrăţişat această decizie. Ianis fusese căpitanul Viitorului şi în urmă cu o săptămână, la amicalul cu Dunărea Călăraşi.

După ce, la 16 ani şi zece luni, Cristian Manea devenea cel mai tânăr jucător din istoria Naţionalei, FC Viitorul a mai stabilit un record în fotbalul românesc, prin Ianis Hagi, care va rămâne în anale drept cel mai tânăr căpitan din prima ligă. Ianis a primit banderola la vârsta de 16 ani, nouă luni şi 22 de zile. „Mi-am asumat un risc, dar, până la urmă, eu zic că am făcut bine. Am discutat cu jucătorii importanţi din lot, cu ceilalţi căpitani şi toţi au fost de acord. Ianis a ajuns în această postură după un an, ţin minte că a venit cu echipa mare prima dată tot la un meci la Craiova. Însă nu stă totul într-o banderolă, într-un meci sau într-un debut. Pe Ianis, ca şi pe toţi ceilalţi tineri, trebuie să-l creştem cu grijă şi să avem grijă de el“, a spus Gică Hagi.

Ianis - „Mă simt bine căpitan“

Ianis a jucat până în minutul 59 al meciului de la Craiova, câştigat de FC Viitorul cu 2-1. Purtătorul tricoului cu numărul 20 a fost înlocuit de Răzvan Marin, iar banderola a fost preluată de Bogdan Mitrea. „E important că am luat cele trei puncte, întrucât e greu să câştigi în fieful Craiovei, o echipă bună, de tradiţie. Nu mă aşteptam să fiu desemnat căpitan în acest meci, dar sunt obişnuit cu banderola, pentru că am purtat-o pe unde am jucat la juniori. Mă simt bine cu ea pe braţ. Pe teren, am vorbit toţi, suntem un grup foarte puternic, ţinem unul la altul şi ne ajutăm. Sperăm să fim cât mai sus în clasament. Ne place tuturor să ne aflăm în vârful ierarhiei. Noi, cei mai tineri din echipă, suntem obişnuiţi de la juniori să câştigăm meci de meci şi să luăm campionate. Sperăm să fie la fel şi la echipa mare, întrucât avem o echipă bună. Îi dedicăm victoria lui Florin Cernat, pe care îl aşteptăm cât mai repede alături de noi. Avem nevoie de valoarea, de experienţa şi de calitatea sa“, a spus Ianis Hagi.

Dragoş Nedelcu - „O senzaţie plăcută“

Succesul de la Craiova a urcat Viitorul pentru câteva ore pe locul întâi în clasament, iar finalul zilei a găsit echipa constănţeană în postura de vicelider. „E foarte frumos când câştigi în deplasare. Să fim pe primul loc, chiar şi pentru câteva ore, e o senzaţie plăcută, pe care nu am mai întâlnit-o până acum la Viitorul. Meciul cu CSU Craiova a fost foarte greu. Am întâlnit o echipă bună, care a combinat în atac, jucând diferit faţă de precedentul nostru adversar, ASA Tg. Mureş. Tactica noastră a fost însă una bună şi ne-a ieşit. Sperăm să nu slăbim ritmul, ca să nu ne mai chinuim ca anul trecut. L-am susţinut pe Ianis în postura de căpitan. A făcut un meci foarte bun, iar la golul lui Aganovic a fost providenţial“, a arătat şi Dragoş Nedelcu.

Bogdan Mitache a debutat cu victorie

În Bănie, Hagi i-a oferit şansa debutului în Liga 1 unui nou tânăr jucător de la Viitorul, Bogdan Mitache. „Aşteptam să debutez şi eu, am avut emoţii. Mulţumesc pentru încrederea acordată. Mă bucur că am debutat cu o victorie, iar de acum înainte vreau să avem, şi eu, şi echipa, numai succese. Ianis a ajuns căpitan datorită calităţilor lui. Merită banderola şi îl încurajăm să ajungă cât mai sus. Ne gândim la Florin Cernat, ne lipseşte, e un lider în vestiar“, a arătat Bogdan Mitache.

Sursa foto: academiahagi.tv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii