Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Forminte îşi caută de muncă pe Facebook (galerie foto)

ro

17 Sep, 2012 01:39 4478 Marime text
forminte_1.jpgFostul antrenor al lotului naţional de gimnastică îşi încheie în curând contractul la Clubul Sportiv Gal Lissone din Italia şi acum aşteaptă oferte de la cluburile din ţară şi din străinătate

Recent, Nicolae Forminte (55 de ani), fostul antrenor al lotului naţional de gimnastică a postat un anunţ de angajare pe pagina de socializare Facebook. Oferta a fost redactată în două limbi: română şi italiană.

Contractul lui expiră la 31 decembrie 2012 şi aşteaptă o ofertă „care se va apropia mai mult de nivelul meu de pregătire şi rezultate obţinute pe plan internaţional de pe poziţia de antrenor principal şi contribuţia avută la formarea şi lansarea a numeroase gimnaste de valoare olimpică, mondială şi europeană". La sfârşit, Forminte îşi lasă adresa de e-mail şi două numere de telefon

Loc de muncă creat special pentru el

forminte_2.jpgNicolae Forminte spune că la data de 1 iunie 2010 cariera şi viaţa personală i-au fost „întoarse cu susul în jos, iar eu am fost nevoit să iau unele decizii care să îmi pună la adăpost familia şi să le asigur siguranţa financiară necesară,motiv pentru care am acceptat prima ofertă de muncă venită sau mai corect spus creată pentru mine de către un grup de prieteni din Italia, ulterior la ei adăugându-se şi Federaţia italiană de gimnastică", mărturiseşte el pe Facebook.

În ultimii doi ani, antrenorul constănţean a fost angajat la Clubul Sportiv Gal Lissone din Italia, din provincia Emiglia Romana, situată pe malul Adriaticii. El lucrează cu mai multe sportive cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Forminte spune că s-a acomodat cu greu în Italia. S-ar întoarce oricând în ţară dacă ar primi o ofertă. Familia lui a rămas să locuiască, în continuare, în Constanţa. „Nu le-am stricat rostul. Dacă cineva a încercat să-mi strice mie rostul nu înseamnă că trebuie să fac şi eu la fel cu alţii", spune el.

Rezultate obţinute

Nicolae Forminte a obţinut, în cariera sa, peste 100 de medalii. Le-a antrenat pe marile gimnaste Simona Amînar, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungurean, Maria Olaru, Andreea Răducan, Anamaria Tămîrjan, Sandra Izbaşa.

El a demisionat de la lotul naţional de gimnastică la 1 iunie 2010. „Am fost silit să-mi dau demisia", a spus el la acea dată. „Este mult mai comod să priveşti aşa. Nu au văzut rezultatele de la Atena", a spus Forminte. El a preluat lotul de gimnastică în 2005.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii