Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nici nu mă gândesc să nu ia medalie la Europene” O halterofilă constănţeană a ieşit campioană fluierând

ro

18 Jul, 2013 00:00 1993 Marime text
Două halterofile constănţene au urcat pe podium la faza finală a Campionatului Naţional de juniori II şi III de la Botoşani, competiţie care este criteriu de calificare la Campionatul European de juniori II de la Klaipeda (Lituania). Ambele au concurat la junioare II. La categoria 44 kg, Georgiana Dudoglu (LPS „Nicolae Rotaru”) a cucerit lejer trei medalii de aur (50 kg la smuls, 65 kg la aruncat, 115 kg la total), iar la categoria 36 kg, Bianca Dumitrescu (CS Farul) a obţinut argintul la smuls (40 kg), aruncat (52 kg)  şi total (92 kg), ratând cu puţin locul întâi. „Georgiana s-a impus detaşat, de la primele încercări. Nu a forţat, întrucât e bolnavă, luând antibiotice. Astfel că şi performanţele au fost inferioare celor stabilite la Bistriţa, în calificările pentru Naţionale, când a făcut record naţional (53 kg - 78 kg - 131 kg).

Campioana va participa la Campionatul European, unde nici nu nu mă gândesc să nu ia medalie. Bianca Dumitrescu a fost foarte aproape de aur, medalie pe care a ratat-o, din pricina neatenţiei, pentru doar două kilograme. A fost foarte puternică la antrenamente şi nu ne aşteptam să nu ia aurul, dar nu a fost să fie”, a declarat antrenorul Angheluş Beşleagă, care îi pregăteşte pe reprezentanţii LPS-ului şi ai Farului alături de Aurel Tătaru. Cele două cluburi mai au în concurs sportivi la Botoşani, cele mai mari şanse de a urca pe podium avându-le Marius Bechea (categ. 62 kg, LPS), care va evolua în această după-amiază, cu gândul la aur, şi Alexandra Dumitrescu (categ. 63 kg, LPS), de la care se aşteaptă un loc pe podium, în urma evoluţiilor pe care le va avea în această dimineaţă.

Selecţionaţi din două judeţe
    

Patru sportivi de perspectivă de la LPS „Nicolae Rotaru” vor fi susţinuţi cu masă şi casă printr-un program al Ministerului Tineretului şi Sportului: Lăcrămioara Voicu (care este din judeţul Tulcea, de la Caugagia), Georgiana Balangă, Cristian Ştefanache şi Ionuţ Albu (toţi trei selecţionaţi de la Istria). De asemenea, potrivit lui Angheluş Beşleagă, alţi şapte copii promiţători vor fi susţinuţi de LPS: Albert Mărgăritescu (Constanţa), Cătălin Beşleagă (Nisipari), Loredana Sârbu, Mihaela Borta (ambele de la Corbu), Mihai Bazargic (Cogealac), Florin Chiujdea (Topolog) şi Valentina Petcu (Ciocârlia).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii