Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulţumirile lui Robert Neagoe Ce obiectiv şi-a fixat FC Farul până la final. Azi, joacă în Giuleşti

ro

21 Apr, 2016 00:00 4502 Marime text

 
După două înfrângeri usturătoare şi mai multe evenimente tensionate petrecute la club, FC Farul joacă astăzi în etapa a treia din turneul play-off al Ligii a 2-a, întâlnind în deplasare liderul clasamentului, Rapid Bucureşti
 
După cele două eşecuri, 0-4 pe terenul Daciei Unirea Brăila şi 0-6 la Constanţa cu Dunărea Călăraşi, „marinarii“ au căzut pe ultimul loc în play-off, la nouă puncte de Rapid şi opt de echipa de pe locul secund, Dunărea Călăraşi. Din lotul Farului nu mai fac parte Adrian Pătulea, Ovidiu Vezan şi Florin Popa, Doru Bratu e la dispoziţia clubului, pregătindu-se însă separat, iar alţi patru jucători, care au părăsit cantonamentul, au fost amendaţi. Auraş Braşoveanu, preşedintele FC Farul, spune că lucrurile s-au liniştit la club, iar în continuare obiectivul echipei e să câştige fiecare joc. Meciul din Giuleşti începe la ora 17.30 şi e transmis în direct de Digi Sport 1.
 

„La acest nivel, orice partidă e dificilă, dar aceasta nu înseamnă că nu vrem să obţinem un rezultat pozitiv în Giuleşti. Obiectivul nostru, în continuare, e să câştigăm fiecare joc. Fotbaliştii trebuie să demonstreze că nu întâmplător au fost cooptaţi în lotul Farului, fapt pentru care avem încredere în ei că pot câştiga fiecare partidă. Deocamdată, atmosfera e OK. E linişte, fiecare îşi vede de treabă, se pregăteşte, iar Ilie Stan e mulţumit de cum răspund. Par mai concentraţi, parcă au înţeles şi ei situaţia pe care o traversăm şi care, în bună măsură, li se şi datorează. Impresia pe care o lasă e că au conştientizat momentul, dar trebuie să o demonstreze şi pe teren“, a arătat Auraş Braşoveanu.

 
Pentru disputa din Giuleşti, Farul se confruntă cu probleme mari de lot, lipsind, accidentaţi, Fl. Pătraşcu, Murgoci, Tigoianu, Manole şi rezerva de portar, I. Dinu, în locul căruia a făcut deplasarea Began. Etapa a treia din play-off a fost deschisă, ieri, de partida SC Bacău - Academica Clinceni 2-2 (Vraciu 76 - din penalty, 83 / Antohi 26, Neagu 39), în vreme ce astăzi, de la ora 15.00, se mai joacă meciul Dunărea Călăraşi - Dacia Unirea Brăila (în direct la Digi Sport 1). Clasament: 1. Rapid - 28p, 2. Călăraşi - 27p, 3. Brăila - 24p, 4. Bacău - 22p, 5. Clinceni - 21p, 6. Farul - 19p.

„Poate cineva ne va răspunde şi nouă”

Pe 12 octombrie 2015, Tribunalul Constanţa a dispus începerea procedurii falimentului clubului, admiţând cererile creditorilor Robert Neagoe, Marian Miulescu, Daniel Ochia, Marco Enciu şi Bogdan Straton (foşti jucători ai „marinarilor“), în dosarul 6194/118/2010, în care CS FC Farul Constanţa are calitatea de debitor. Clubul a depus apel la această decizie, procesul a continuat, iar Auraş Braşoveanu spune că, deocamdată, procedura e suspendată. Robert Neagoe s-a arătat însă nemulţumit de drepturile restante primite până acum de la club de către jucători.
 

„De jumătate de an, s-au dat nenumărate termene, cu condiţia ca ei (n.r. FC Farul) să plătească, dar am primit mai puţin de 10% din suma totală care ni se cuvine. Joi, 21 aprilie, avem un nou termen şi cu siguranţă vor obţine încă unul. Făcând publică această situaţie, poate cineva ne va răspunde şi nouă pe ce bază se tot dau atâtea termene şi nu se întâmplă nimic. În altă ordine de idei, au depus (n.r. Farul) dosarul de licenţiere pentru Liga 1. Am depus şi noi la comisia de licenţiere nişte cereri, cum că au să ne plătească o sumă. Normal, nu ar avea cum să primească licenţa, având datorii“, a spus Robert Neagoe.


Mărul discordiei

În replică, Auraş Braşoveanu spune că FC Farul a plătit sumele contractuale, mărul discordiei fiind însă o amendă de 25% din contracte şi anumite bonusuri.
 

„Fiecare dintre jucători a primit suma pe care o avea trecută în contract. Eu pot face dovada că Robert Neagoe a primit peste 10.000 de lei, în jurul datei de 10 - 15 martie, sumă care reprezintă drepturile restante pe care le mai avea clubul faţă de el. Ei acuză faptul că le-a fost oprit 25% din contracte, dar această obligaţie există în contractul fiecăruia, pentru nerealizarea obiectivului. Ei nu acceptă să li se oprească. Li s-a oprit la toţi, nu numai lor. Din punctul nostru de vedere, n-ar mai fi de plată, tocmai pentru că am achitat. Ei spun că ar mai fi de plată, că nu am achitat şi cei 25% şi anumite bonusuri. Păi dacă nu ai realizat obiectivul, care era locurile 1-6, iar tu ai retrogradat, cum să plătim bonusuri? Când trebuie să primească, aplicăm la sânge regulamentul, când e de dat, nu mai aplicăm. Ei au solicitat o sumă, dar Judecătoria nu a dispus o sumă anume, ci să achităm obligaţiile contractuale. Clubul a plătit ce a considerat că e de plătit, e calcul făcut la contabilitate“, a arătat Auraş Braşoveanu.

 
Ce spune noul regulament
 
Preşedintele FC Farul spune că gruparea constănţeană nu e în pericol să nu primească licenţa pentru Liga 1, pentru datorii.

„După noul regulament, chiar dacă ai datorii, licenţa o primeşti sub incidenţa unor sancţiuni. Nu e posibil să nu primim licenţa. Pe de o parte, au şi ei dreptatea lor, cu privire la faptul că au stat atâtea luni neplătiţi. Pe ei îi deranjează însă că au plecat neplătiţi şi au venit alţii şi au fost plătiţi în avans. Pe de altă parte, vor şi faliment, vor şi bani? Ei nici nu ştiau ce au semnat, la început au spus că nu au cerut falimentul“, a precizat Auraş Braşoveanu.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii