Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naţionala de fotbal pe plajă a României a retrogradat în Divizia B a Ligii Europene

ro

30 Aug, 2016 00:00 2812 Marime text

 
Echipa naţională de fotbal pe plajă a României a retrogradat din Divizia A în Divizia B a Ligii Europene. Turneul decisiv s-a disputat în Italia, la Catania, iar România a ocupat locul şase.
Antrenat de constănţeanul Viorel Farcaş şi format în preponderenţă din jucători de la ACS Performer Constanţa, lotul tricolor s-a situat pe locul trei în grupa preliminară, înregistrând rezultatele: 4-9 cu Ungaria, 3-3 (2-3 după loviturile pentru departajare) cu Estonia (după acest meci, România nu a mai avut nicio şansă de evitare a retrogradării) şi 9-3 cu Moldova. Clasamentul a fost: 1. Ungaria - 9p (19-11), 2. Estonia - 4p (10-10), 3. România - 3p (16-15), 4. Moldova - 0p (9-18). În ultima partidă, pentru locul cinci, România a întâlnit echipa de pe locul trei din cealaltă serie, Turcia, în faţa căreia a cedat cu 4-8.
 
La turneul din Catania, România nu a putut folosi însă, din diferite motive, mai mulţi jucători de bază, care evoluaseră în turneele preliminare din Divizia A (Raj Cărăuleanu, Liviu Croitoru, Gabriel Dobre, Ionel Posteucă, Iulian Răvoiu și Dorel Zaharia), care, apreciază oficialii Naţionalei, dacă ar fi jucat în Italia, România nu ar fi retrogradat. Din lot au făcut parte următorii fotbalişti constănţeni de la Performer: portari - Laurenţiu Gheorghe, Ionuţ Florea; jucători de câmp - Marian Măciucă, Bogdan Ciocănel, Marius Jalbă şi Adrian Tănase. Măciucă a înscris 16 goluri în ediţia 2016 a Ligii Europene.
 
În continuare, România va participa la campania de calificare la Cupa Mondială din 2017, care se va desfăşura în Bahamas. Preliminariile europene vor fi găzduite tot de Italia, la Jesolo, între 2 şi 11 septembrie, iar în prima fază, România va întâlni, în grupa B, Portugalia (deţinătoarea trofeului), Anglia şi Moldova.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii