Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Motorsportul e ca un drog“ Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, speră să revină în lupta pentru podium la viteză în coastă (galerie foto)

ro

16 Jun, 2016 00:00 4928 Marime text
 
 
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, participă, la finele acestei săptămâni, vineri şi sâmbătă, la etapa a treia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, rundă care se desfăşoară la Poiana Braşov.
 
În vârstă de 37 de ani, Emil Ghinea concurează în CNVC din anul 2011, iar în cele cinci ediţii la grupa H, clasa 3, a cucerit trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014) şi două de vicecampion (în sezoanele 2012 şi 2015). În primele două etape din ediţia 2016, care au avut loc la Râşnov şi Păltiniş, campionul din Mangalia s-a clasat în afara podiumului, pe poziţiile 4, respectiv 5, dar la Poiana Braşov speră să termine cursa în primele trei locuri, iar această clasare să-l readucă în lupta pentru podium în clasamentul general.

Problemele tehnice, rezolvate
 

„Am început rău anul acesta, mai rău ca niciodată, dar motorsportul e ca un drog şi nu pot zice stop. În sfârşit, echipa mea tehnică a reuşit să identifice problemele tehnice de la maşină, iar cu ajutorul lui nea Radu Dumitrescu am rezolvat, în timpul cursei de la Păltiniş, problemele de lipsă de putere ale motorului, pe care le-am avut sezonul trecut. La etapa de la Poiana Braşov chiar suntem pregătiţi, iar în urma clasării, sper să revenim în lupta pentru podium în ierarhia clasei H3. E o cursă lungă, de şapte kilometri, mai lungă cu peste doi kilometri ca până acum. Sunt optimist în privinţa clasării pe podium la etapa din Poiană“, a declarat Emil Ghinea, care pilotează un bolid Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România).


Muncă titanică la Râşnov

Campionul din Mangalia a povestit cum au decurs primele două curse din această ediţie.
 

„La Râşnov, am avut o ieşire în decor, însă, graţie muncii titanice, împreună cu mecanicii (nea Jan şi Gabi), din noaptea de sâmbătă spre duminică, am reuşit să luăm startul duminică şi am ocupat locul patru. La Păltiniş, a fost o cursă care nu se preta pentru maşina mea, traseul fiind foarte denivelat. Provenind de pe circuit, automobilul nu poate să ruleze rapid pe un asemenea traseu. Am mers în conservare, mai ales pentru a vedea dacă modificările şi ajustările pe care le-am făcut la softul motorului şi la motor sunt în regulă şi chiar s-a dovedit că nea Radu Dumitrescu a reuşit să-i dea de cap motorului. Le mulţumesc celor care mă ajută, atât financiar, cât şi moral. În continuare, suntem în căutare de ajutor financiar, deoarece nu avem siguranţa că putem face sezon complet. Când ai un buget bine stabilit de la începutul anului, altfel evoluezi“, a spus Emil Ghinea.


Mai rămân cinci etape

Campionatului Naţional de Viteză în Coastă are opt etape, iar după runda de la Poiana Braşov, mai rămân de disputat cursele de la Rânca (9 - 10 iulie), Sinaia (23 - 24 iulie), Teliu (3 - 4 septembrie), Câmpulung Muscel (24 - 25 septembrie) şi Predeal (15 - 16 octombrie).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 17 Jun, 2016 16:46 SUCCES!