Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirel Rădoi vorbeşte de frustrare Fostul fotbalist al Săgeţii, Ousmane N'Doye, admirat pentru evoluţia din Supercupă (galerie foto)

ro

10 Jul, 2015 00:00 2193 Marime text
La finalul meciului de Supercupă de la Constanţa dintre Steaua şi ASA Tg. Mureş, ambii antrenori, Mirel Rădoi, respectiv Dan Petrescu, au vorbit în termeni laudativi la adresa senegalezului Ousmane N'Doye (fost jucător şi la Săgeata Năvodari), care, deşi are 37 de ani şi este în urmă cu pregătirea, a avut un rol însemnat în obţinerea victoriei de către ASA.
 
„Nu mă aşteptam ca N'Doye să joace aşa bine şi să reziste 90 de minute. A venit târziu la lot şi nu e pus la punct cu pregătirea, dar nu puteam să nu-l bag, la câte a făcut pentru echipă în sezonul precedent. Anul trecut, a avut nişte melodii, cu avioane de hârtie, şi mă bucur că a câştigat un trofeu acum“, a spus Dan Petrescu. Principalul lui ASA, care se desparte însă de echipă după acest meci, a criticat evoluţia echipei mureşene din prima parte: „La pauză, le-am spus că, dacă puteam, îi schimbam pe toţi, în afară de N'Doye, Stăncioiu şi Romario. Restul au fost foarte slabi“. „Jucătorii noştri ar trebui să se simtă puţin frustraţi după evoluţia lui N'Doye“, a punctat antrenorul Stelei, Mirel Rădoi.

Dan Petrescu - „Parcă dormeam“

ASA s-a impus cu 1-0, câştigând prima Supercupă. „Sunt foarte fericit, mă bucur pentru echipă şi pentru oraş. De asemenea, e şi prima mea Supercupă. La Unirea Urziceni nu am cucerit acest trofeu, pierzând la penalty-uri cu CFR. Am un sentiment ciudat, să fii antrenor doar pentru un meci mai rar vezi în fotbal. E incredibil. Dacă nu apăreau acele probleme, nu plecam. Am avut patru săptămâni extraordinar de grele, să creez un lot, o echipă, după care au început să plece jucătorii, ceea ce m-a bulversat. Cu toate acestea, băieţii au făcut eforturi extraordinare, chiar dacă mai cu seamă în prima repriză n-au jucat foarte bine. Însă o finală nu se joacă, ci se câştigă. Oferta din China o aveam de mai mult timp, dar nu îi dădusem curs, pentru că am adus 12 jucători la ASA şi aveam planuri mari în acest sezon. Am un regret că plec. În prima repriză, Steaua a jucat mult mai bine ca noi. A avut ocazii, posesie şi tot ce trebuie. Noi nu am fost prea bine, după nouă ore de autocar. Când am început meciul, parcă dormeam. La pauză, le-am spus: «Sunteţi jucători de valoare şi nu puteţi să vă prezentaţi aşa la o finală». În repriza a doua, am jucat altceva şi cred că am meritat să câştigăm. La Steaua, cred că a contat şi ieşirea lui Iancu, cel care începuse extraordinar în dreapta, parcă joacă de o viaţă acolo“, a spus Dan Petrescu. Acesta va fi înlocuit la ASA de Vasile Miriuţă, care a şi fost, de altfel, la Constanţa, la meciul de Supercupă. „L-am rugat să şi intre în cabină, să vorbească cu băieţii. Eu l-am propus ca înlocuitor al meu. E un antrenor foarte bun. Dacă vor rămâne jucătorii de acum şi vor veni alţii în locul celor plecaţi, ASA va termina sus şi în sezonul următor“, a mai declarat „Bursucul“.

MIrel Rădoi - „Să sperăm că a fost un duş rece“

„Nu ne putem ascunde în spatele problemelor de lot, avem un grup echilibrat. S-ar putea ca situaţia de la Tg. Mureş să-i fi «adormit» pe jucătorii noştri, deşi noi le-am atras atenţia să nu se culce pe o ureche. Să sperăm că a fost un duş rece. De cele mai multe ori, circulaţia balonului a fost lentă şi previzibilă. Ne-au lipsit superioritatea pe benzi şi atacarea spaţiilor, astfel că, într-un fel, e normal acest scor, pentru că nu am pus foarte mari probleme. E adevărat, şi lotul lui ASA s-a alcătuit târziu, dar, în acest meci, jucătorii adverşi au arătat o experienţă mult mai mare ca noi. Dar dacă va trebui găsit un vinovat, acela sunt eu, şi nu băieţii“, a spus Mirel Rădoi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii