Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minunea de pe izlaz La Corbu, au răsărit peste noapte o echipă de fotbal şi un stadion (galerie foto)

ro

26 Nov, 2012 00:26 7196 Marime text

corbu7.jpgÎn comuna din nordul judeţului Constanţa, doi investitori locali au trezit sportul-rege dintr-un somn lung, de aproape 25 de ani

Echipă de tradiţie în fotbalul constănţean, înfiinţată cu aproape 50 de ani în urmă, Litoral Corbu îşi dăduse obştescul sfârşit cu câţiva ani înainte de Revoluţia din 1989. De atunci, nimeni nu a reuşit să şteargă praful şi uitarea care s-au aşternut peste istoria clubului. Până la mijlocul acestui an, când doi frumoşi nebuni au luat taurul de coarne şi au redat fotbalul comunei.

Gheorghe Focuţă şi Victor Robaciu sunt cei doi întreprinzători care şi-au unit forţele şi, cu sprijinul autorităţilor locale, au reînfiinţat echipa Litoral Corbu şi au ridicat de la zero o mândreţe de bază sportivă, unicat la nivelul Ligii a 5-a din Constanţa, acolo unde joacă formaţia. Totul s-a clădit cu viteza luminii, într-o lună şi jumătate. Pe un teren viran din Corbu au răsărit peste noapte un teren împrejmuit, vestiare şi chiar o parcare cu 60 de locuri! „Pe o bucată de izlaz am clădit o bază sportivă de toată frumuseţea. Am investit bani mulţi din propriile buzunare, dar ne-au sprijinit şi Primăria şi Consiliul Local cu drumul de acces către teren şi cu gardul împrejmuitor. În plus, avem promisiunea că, de la anul, vom fi prinşi şi în buget", a declarat Gheorghe Focuţă, care derulează în Corbu afaceri în domeniul auto. Celălalt investitor, Victor Robaciu, care şi joacă în echipă, ca atacant, este implicat în zonă în mai multe proiecte agricole. El a marcat primul gol al lui Litoral din acest campionat.

Cei doi inimoşi au avut ambiţia de a repune pe roate fotbalul în comună şi nu s-au lăsat până nu au reuşit, deşi, la început, nimeni nu avea încredere că strădaniile lor vor avea şi finalitate. Aceasta în condiţiile în care mai încercaseră şi alţii înaintea lor, fără succes însă. După ce stadionul s-a ridicat, iar echipa a început să joace, toţi cei care veneau la Corbu rămâneau cu gura căscată a mirare. „Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, Vasile Mihu, şi-a făcut o cruce mare, din creştet şi până la pantofi, când a văzut cum arată baza sportivă şi ce condiţii avem", este plin de mulţumire Gheorghe Focuţă.

Au încheiat turul pe locul trei

Şi pe plan sportiv performanţele lui Litoral Corbu sunt de subliniat. Pentru o echipă nou-înfiinţată, destul de tânără (media de vârstă e de aproape 26 de ani), care, în plus, nu mai ştia cu ce se mănâncă fotbalul competiţional de atâţia ani, să termine turul Ligii a V-a, Seria Nord, pe locul trei, nu-i de colea. În cele zece meciuri jucate, Litoral a câştigat şase, a pierdut trei, iar unul l-a încheiat la egalitate. Golaverajul este 39-18. Echipa are 19 puncte, cu cinci mai puţine decât echipa de pe prima poziţie, Voinţa Săcele. Majoritatea fotbaliştilor sunt localnici, ca antrenor-jucător activând Daniel Cralef (31 de ani). „În acest sezon, ne-am propus o evoluţie cât mai bună, atât în campionat, cât şi în Cupa României. La anul însă, dacă vom fi sprijiniţi financiar şi de Primărie, ne vom fixa ca obiectiv promovarea în Liga a IV-a. În această săptămână, începem lucrările de îmbunătăţire a suprafeţei de joc. Băgăm plugul pe teren, însămânţăm. Avem posibilităţi bune de irigare, terenul find amplasat lângă ghiol. Vrem ca terenul nostru să fie mândria judeţului", mai spune Gheorghe Focuţă.

Lotul este format din următorii jucători: portari - Adrian Marian Popescu (20 de ani), Romică Constantin Cânjău (28 de ani), Ionuţ Huidiu (26 de ani); fundaşi - Vasilică Belihuzi (17 ani), Marius Mormeci (19 ani), Alexandru Mircică (23 de ani), Daniel Cralef (31 de ani), Gheorghe Robaciu (33 de ani), Viorel Cralef (34 de ani), Daniel Voicu (27 de ani), Marius Traşcă (17 ani), Narcis Şerban (22 de ani); mijlocaşi - Nicuşor Huidiu (23 de ani), Marius Ionuţ Chirea (18 ani), Mădălin Constantin Hristea (28 de ani), Săndel Poteleanu (28 de ani), Valeriu Misea (23 de ani), Daniel Litu (23 de ani), Alexandru Ciucă (22 de ani), Viorel Vişan (28 de ani); atacanţi - Victor Robaciu (37 de ani), Cătălin Constantin Bădescu (29 de ani), Emil Potîrnache (27 de ani). „Încă nu îndrăznim să ne facem planuri mari, întrucât mulţi dintre băieţi sunt tineri şi fără experienţă. Cei care ne-au bătut au avut legătura de joc mult mai bună ca noi. Încercăm să facem o figură frumoasă, iar locuitorii din Corbu să fie mândri de echipă", a arătat şi mijlocaşul stânga Viorel Vişan.

Înţoliţi ca în revistele de modă

După atâţia ani de aşteptare, foamea de fotbal a atins cote pantagruelice în rândul microbiştilor din Corbu. Astfel că privesc şi înconjoară echipa cu mare interes şi afecţiune. Tixesc locurile de la stadion la meciurile de acasă, dar merg în număr mare şi în deplasare. De pildă, la o partidă jucată la Ciobanu, fanii lui Litoral, peste 100, au fost mai mulţi decât spectatorii formaţiei gazdă, Dunărea. Jucătorii nu primesc salarii sau prime de joc, însă au fost echipaţi din cap până în picioare. Finanţatorii au investit în jur de 2.800 de lei în echipamentele complete ale fotbaliştilor (ţinute de joc - două rânduri, în culorile alb-albastru şi galben - albastru, şi de prezentare, ghete de joc şi adidaşi, genţi). Echipamentul este ca cel al Farului sau al Pandurilor Tg. Jiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii