Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mihai are nevoie de orice picătură“ Rugbyştii din Constanţa caută donatori de sânge pentru operaţia la inimă a unui sportiv

ro

08 Apr, 2014 00:00 5469 Marime text
Lumea rugbystică din judeţul Constanţa s-a mobilizat pentru a găsi persoane care să doneze sânge pentru un tânăr sportiv, Mihai Cristian Ermilov (născut în anul 2000). Acesta trebuie operat la inimă şi are nevoie urgentă de sânge, însă grupa copilului este rară. Tatăl său a făcut rugby în tinereţe, la Şcoala Sportivă nr. 2 din Constanţa (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), iar puştiul, fascinat de sportul cu balonul oval, s-a apucat şi el de acest sport. La un control medical însă, a fost diagnosticat cu o boală de inimă şi trebuie să se opereze. „Am fost coleg de club cu tatăl său, Mitca. Băiatul învaţă la Liceul Decebal, iar la un control de rutină la medicul şcolar, i s-au depistat ceva anomalii cardiace. A fost trimis la un cardiolog, iar diagnosticul a fost regurgitare aortică. Este nevoie de operaţie, dar băiatul are grupă rară, AB IV RH negativ. El locuieşte alături de familie, în Năvodari. Părinţii au găsit câţiva donatori în oraş, dar ne-am mobilizat şi noi, pentru că e nevoie de mult mai mulţi. Facem apel la oricine ne poate ajuta să vină la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.

Mişu are nevoie de orice picătură de sânge. Trebuie să ne grăbim, pentru că apar simptome de agravare a bolii. Rugăm Federaţia Română de Rugby să facă la Bucureşti o campanie de sensibilizare. Noi întrebăm în toate părţile. Am vorbit şi cu rugbyştii de la echipa Rechinii Constanţa, pentru o chetă, dar am apelat şi la preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa, Dan Georgescu“, a declarat Bogdan Cristea, antrenorul de la CSO Ovidiu, care a spus că astăzi vor dona sânge şi rugbyştii de la CS Năvodari. De asemenea, Cristea a găsit un sportiv de-al său, care va veni la donare alături de sora sa. Sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa se află pe strada Nicolae Iorga nr. 85, iar programul este cuprins între orele 07.30 şi 13.00. Cei care vor să doneze sânge trebuie să aibă actul de identitate valabil. Potrivit informaţiilor de la CRTS Constanţa, pot dona sânge persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. În ziua donării, se recomandă un mic dejun uşor, sărac în grăsimi, şi consumul de minimum 500 mililitri de lichide.
 
Operat cu succes la Timişoara
 
Bogdan Cristea a vorbit şi de un alt caz al unui tânăr rugbyst care s-a confruntat cu probleme cardiace, dar care, după operaţie, şi-a revenit, iar acum joacă din nou. „L-am avut la selecţionata Dobrogei de până în 14 ani pe Marius Ciupercă, cel care acum este la echipa Under-16 a RCJ Farul Constanţa. A fost operat la Timişoara, în urma unei malformaţii native, care-i ridica pulsul foarte mult. Intervenţia chirurgicală a fost un succes. Sperăm ca la fel să se întâmple şi în cazul lui Mihai Cristian Ermilov“, a arătat Bogdan Cristea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii