Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micii „rechini" au castigat Cupa Danone

ro

10 May, 2009 23:58 4379 Marime text

Cupa_Danone_2009_Campionii_Constanta.jpgCompetiţia de anul acesta a reunit, la stadionul Voinţa din complexul Badea Cârţan, aproximativ 1.400 de suporteri şi 490 de jucători

Şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu va reprezenta Constanţa la turneul final al Cupei Danone la fotbal juvenil, după ce s-a impus în finala fazei zonale în faţa Şcolii Grigore Moisil din Năvodari.
Copii din 35 de şcoli constănţene s-au înscris la această ediţie a Cupei Danone la fotbal, râvnind la finala mondială a Danone Nations Cup, unde au şansa să îl întâlnească pe Zinedine Zidane, ambasadorul acestei competiţii în lume. La final, Şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu şi Şcoala nr. 2 Grigore Moisil din Năvodari au disputat ultimul act. Cele două au trecut, în semifinale, de şcoala din Castelu şi de Şcoala nr. 2 din Murfatlar. Echipa Şcolii nr. 6 Nicolae Titulescu, formată din jucători de la grupa de copii a Farului, s-a impus fără probleme cu scorul de 4-0. Formaţia antrenată de Constantin Boroianu va reprezenta, astfel, Constanţa la turneul final din Bucureşti, premergător finalei mondiale din Sao Paolo, Brazilia. Prima echipă finalistă a fazei zonale este formată din jucătorii: Cristian Ene, Dragoş Lazăr, Victor Rogoza, Dragoş Nedelcu (căpitan), Andrei Martin, Dan Barbu, Tudor Ţăranu, Andrei Neagu, Bogdan Covrig, Denis Neagu, Dumitru Calagiu, Constantin Ghiorghe, Theodor Fiminiu şi Andreas Iani. „Visul nostru este acela de a merge în Brazilia, de a câştiga finala de la Bucureşti. Este pentru a treia oară când echipa Şcolii nr. 6 merge în turneul naţional al Cupei Danone. Competiţia este una deosebită, singura care adună copii de vârstă aşa de mică pentru a le oferi şanse în fotbalul românesc", a declarat Constantin Boroianu, antrenorul echipei câştigătoare. Vor urma etapele locale din Cluj (16 mai), Bucureşti (23 şi 24 mai) şi Timişoara (31 mai), pentru desemnarea celorlalte echipe finaliste. Etapa finală a Cupei Danone 2009 va reuni, pe 6 iunie, pe stadionul Centrului Naţional de Fotbal Mogoşoaia din Capitală, echipele câştigătoare din cele patru oraşe participante, care îşi vor disputa titlul de campioană a ţării şi marele premiu al competiţiei: participarea la finala mondială a Danone Nations Cup, care va avea loc, anul acesta, în Sao Paolo, Brazilia.

Şcoala Nicolae Tonitza, cea mai bună galerie

După ce fostele glorii ale fotbalului constănţean, Paul Peniu, Dumitru Antonescu şi Sevastian Iovănescu, au dat lovitura de start, atât jucătorii, cât şi suporterii au avut parte pe parcurs de premii constând în i-pod-uri, echipamente sportive, reviste gratuite şi multe alte surprize pregătite special pentru cei prezenţi pe stadion şi alte surprize din partea organizatorilor. Premiul de 300 euro, oferit de Danone pentru cea mai activă galerie, a fost adjudecat de galeria Şcolii nr. 39 Nicolae Tonitza, premiu constând în echipamente sportive. Locul 2 a fost ocupat de galeria Şcolii Castelu, premiată cu 200 euro pentru felul în care şi-a susţinut favoriţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex Butia 29 Dec, 2010 16:55 A fost cam naspa
  • Neagu Denis 04 Nov, 2009 12:22 Si eu am fost acolo si vreau sa spun ca nu este usor sa stai 5 ore sa joci fotbal cu pauze de juma de ora 1 ora a fost f greu dar meciurile eu fost simple :)