Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medaliaţi la Jocurile Francofoniei şi la Europene Sportivi din Constanţa, felicitaţi de ministrul Marius Dunca (galerie foto)

ro

03 Aug, 2017 00:00 2574 Marime text
Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, i-a felicitat la sediul ministerului pe medaliaţii României de la Campionatul European de box pentru cadeţi, care s-a disputat în România, la Rm. Vâlcea. 
 
Delegaţia tricoloră a cucerit şapte medalii (una de aur, una de argint şi cinci de bronz), cea de argint fiind obţinută, la categoria 105 kg, de sportivul din Năvodari Albert Potoceanu, care e pregătit de Ablalim Ferodin şi Marcel Jipeeanu. „Felicitări tuturor! Am încredere că astfel de rezultate bune vor continua!“, a spus ministrul.
 
Şi delegaţia României care a participat la Jocurile Francofoniei de la Abidjan (Coasta de Fildeş) a fost felicitată de Marius Dunca, care i-a întâmpinat pe sportivi şi sportive la sosirea în ţară, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Salonul Prezidenţial. România a obţinut la ediţia Jocurilor Francofoniei din acest an 31 de medalii (opt de aur, nouă de argint şi 14 de bronz).
 
Medaliaţii constănţeni de la Abidjan au fost: la tenis de masă - Alina Georgiana Zaharia (aur la dublu mixt, argint pe echipe şi la simplu); la lupte olimpice - Vlad Caraş (aur la categoria 97 kg); la atletism - Cristina Bujin (bronz la triplusalt). Pentru medaliile obţinute la Jocurile Francofoniei 2017, fondul de premiere pentru sportivii României se ridică la 130.000 de lei.
„Felicitări tuturor! Vă mulțumim pentru gloria și performanțele aduse României și sportului românesc! Vă doresc să obțineți cât mai multe performanțe și să ne faceți mândri de fiecare dată! Mulțumesc antrenorilor și echipelor tehnice care contribuie, din plin, la obținerea acestor performanțe. A fost o ediție de succes a Jocurilor Francofoniei pentru delegația României, cu cel mai mare număr de medalii obținute (în clasamentul tuturor timpurilor, România se află pe locul patru ca număr de medalii obținute)“, a declarat ministrul Marius Dunca.
 
Sursa foto: Facebook (Ministerul Tineretului şi Sportului - România)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii