Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii” vor să achiziţioneze 12 fotbalişti FC Farul l-a testat pe fiul unui fost antrenor al Stelei (galerie foto)

ro

20 Jan, 2014 00:00 3877 Marime text
La trialul de sâmbătă, antrenorii constănţeni au urmărit la lucru 18 jucători noi
 
Stadionul „Farul” din Constanţa a găzduit, sâmbătă, o acţiune de selecţie. Antrenorul „marinarilor”, Ştefan Petcu, şi-a împărţit lotul avut la dispoziţie în trei echipe, care au jucat între ele, fiecare susţinând câte două reprize de 30 de minute. „Albii” au fost jucătorii vechi, iar „galbenii” şi „albaştrii” cei noi, a doua echipă fiind completată însă cu câţiva fotbalişti din lotul vechi.
 
În prima repriză s-au întâlnit formaţia echipată în alb şi cea „galbenă”. „Albii” au jucat cu: G. Curcă - Niţescu, Buzea, Bumbac, Mansur - Ivanovici, I. Florea, N. Creţu, Anton - Bolat, Silvăşan. De cealaltă parte, pe lângă cei sosiţi la probe, au jucat, din lotul din 2013, Tarek (fundaş stânga), Tothăzan (mijlocaş central) şi Butoi (atacant). Scorul a fost 1-1, prin golurile lui Silvăşan (11), respectiv Butoi (23). La echipa principală nu au evoluat, din diverse motive, Băjan, Coconaşu şi Igiroşanu. Primul a fost menajat, pregătindu-se separat, întrucât miercuri, 22 ianuarie, pleacă la lotul naţional Under-19 al României şi antrenorii Farului nu au vrut să rişte o accidentare.

Coconaşu a acuzat o problemă medicală, în vreme ce de Igiroşanu tehnicienii au spus că are examene la facultate. În a doua repriză s-au confruntat „albii” cu „albaştrii”. La „albi”, Dragnea l-a înlocuit pe Curcă în poartă din minutul 31, iar în minutul 34 Tudor i-a luat locul lui Ionuţ Florea. „Boaţă” a revenit însă pe teren în minutul 53, întrucât Silvăşan a întâmpinat unele probleme medicale la picior şi a părăsit meciul. Faţă de prima repriză, mijlocaşii laterali Ivanovici şi Anton au schimbat acum benzile terenului. Ivanovici a înscris şi un gol, în minutul 50, al doilea dintre cele două ale „albilor” din această repriză, primul aparţinându-i lui Nicu Creţu, în minutul 41. În ultimele 30 de minute ale trialului s-au aflat faţă în faţă jucătorii veniţi în probe, care au înscris câte un gol, Cristian Cristea (pentru „albaştri”, în minutul 73), respectiv Daniel Stan (pentru „galbeni”, în minutul 86).
 
Soluţii pentru mijlocaşi
 
Pentru a avea cât mai multe păreri despre cei aflaţi în probe, antrenorul Farului, Ştefan Petcu, a apelat şi la ajutorul mai multor antrenori de la centrul de copii şi juniori şi al unor oameni de fotbal şi ziarişti. Principalul constănţean le-a împărţit acestora foi cu numerele jucătorilor noi şi cu aşezarea în teren, iar la fiecare în parte a trecut câte cinci criterii ofensive şi cinci defensive, pe care evaluatorii le-au căutat în evoluţiile celor de pe gazon. Printre criterii s-au numărat intercepţia, deposedarea, jocul de cap (pe plan defensiv), pasa, viteza, fantezia sau combativitatea (pe partea ofensivă). Printre cei remarcaţi s-au aflat mijlocaşii centrali Daniel Stan (fiul fostului antrenor al Stelei Ilie Stan) şi Cătălin Creţu (de la Mioveni), şesarii celor două echipe de probă, mijlocaşul dreapta Sergiu Scărlătescu, un alt mijlocaş, Ionuţ Florea, de la Rapid, sau un fundaş central. Stan şi Creţu au dovedit calităţi în centrul liniei mediane, fiul lui Ilie Stan apărând şi la finalizare. Scărlătescu a mai fost la Farul, adus de Ioan Sdrobiş, iar acum a arătat din nou viteza şi combativitatea cunoscute. În plus, a centrat la golul lui Cristian Cristea, care a apărut prompt în faţa porţii. În total, la trial au participat 18 jucători noi, alte nume fiind Puia (portar), Soldat, Blăniţă (fundaşi dreapta), Stăncioiu (mijlocaş central), Marian Dan (atacant), Rareş Stan (mijlocaş stânga) sau Ghinea (fundaş central).
 
„Vor fi ceva schimbări în lot”
 
„Am făcut acest trial mai mult ca să trag o concluzie şi să înlocuiesc nişte jucători pe posturi, pentru a crea un echilibru în echipă. Am vrut să lămuresc situaţia lotului pentru etapa următoare de pregătire. Voi centraliza toate documentele şi voi vedea toate cele 15 păreri, astfel încât să stabilim cu cine vom intra la discuţii, ca să rămână pentru a doua etapă de pregătire. Luni (n.r. - astăzi) vă pot anunţa pe cine intenţionăm să oprim dintre cei testaţi. Cei care intră în pregătire cu noi de astăzi trebuie să rămână sigur, chiar dacă actele le vom perfecta mai târziu. Ce impresie mi-a lăsat trialul? Jucătorii, atât ai noştri, cât şi cei noi, mi s-au părut nepregătiţi. Vin după o vacanţă îndelungată, de peste o lună, şi au doar o săptămână de pregătire. Unii mi s-au părut şi cam obosiţi. Însă, chiar şi aşa, nepregătiţi, am observat unii jucători care mi-au plăcut. Au arătat ceva calităţi şi cred că îi pot înlocui pe cei la care vrem să renunţăm. Ar fi extraordinar dacă, în urma acţiunii de astăzi (n.r. - sâmbătă), am opri vreo şase jucători. Iar apoi, pe parcurs, vrem să mai achiziţionăm alţi şase”, a declarat Ştefan Petcu. De astăzi, programul de pregătire va cuprinde câte două antrenamente pe zi, Petcu dorind să lucreze cu un lot de 22-24 de jucători. „Singura problemă care mă frământă e că nu toţi jucătorii vor avea acelaşi nivel de pregătire la începutul campionatului, dacă nu ne înţelegem cu unii dintre cei noi sau dacă le dăm drumul la alţii din vechiul lot. Ceva schimbări de efectiv vor fi. Vor mai sosi jucători pe parcurs, dar vrem să nu fie jucători la probe, ci fotbalişti gata să semneze, de calitate, pentru că nu mai e timp să-i testăm. Câte unul-doi aş putea accepta aşa, pe parcurs. Dar să urmăreşti un număr mare, 18, cum a fost acum, şi în antrenament, şi în joc, nu-ţi poţi face o idee, e prea scurt timpul”, a mai spus principalul Farului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii