Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ joacă astăzi la Bacău Adrian Pătulea a revenit la FC Farul! Ce spune Auraş Braşoveanu

ro

29 Apr, 2016 00:00 4594 Marime text


FC Farul susţine astăzi meciul din etapa a cincea a turneului play-off al Ligii a 2-a, întâlnind în deplasare, de la ora 17.00, SC Bacău. Cu 19 puncte la activ, FC Farul este pe locul şase (ultimul) în play-off, la 12 lungimi de primele două clasate, în vreme ce SC Bacău e clasată pe poziţia a cincea, cu 22 de puncte.
 
„Marinarii“ au pierdut toate cele patru partide jucate până acum în play-off, având un golaveraj catastrofal, 2-14, dar au declarat că speră să întrerupă această serie negativă la Bacău, aceasta şi pentru memoria legendei fariste Dumitru Antonescu. Constănţenii vor evolua cu banderole negre pe braţ, iar la începutul partidei se va ţine un moment de reculegere.

Program modificat

FC Farul a plecat ieri la Bacău, după ce a trecut, la orele prânzului, şi pe la înmormântarea lui Dumitru Antonescu. Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, a spus că, pentru acest eveniment, programul echipei a fost modificat.

„În mod normal, ar fi trebuit să plecăm spre Bacău în cursul dimineţii şi am fi făcut antrenament la ora jocului acolo, dar, din respect pentru memoria lui nea Mitică, programul a fost schimbat, pentru a putea fi şi lotul prezent şi a depune o floare, urmând apoi a ajunge la Bacău pe seară“, a declarat Auraş Braşoveanu.


Cinci accidentaţi

Şi la această partidă, FC Farul se confruntă cu probleme de lot, lipsind, din cauza accidentărilor, Negrilă, Fl. Pătraşcu, Tigoianu, Manole şi Murgoci. Marea surpriză din lot o reprezintă însă prezenţa atacantului Adrian Pătulea, golgheterul echipei, pentru care Ion Barbu, noul antrenor principal, a insistat să fie reprimit la echipă. Pătulea nu mai figura în lot, după un incident în vestiar cu fostul antrenor, Ilie Stan, şi cu preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu. După acel eveniment, Braşoveanu anunţase că fotbalistului i se va rezilia unilateral contractul, iar jucătorul părăsise echipa.

Scuze publice

„Ion Barbu ne-a rugat însă atât pe mine, cât şi pe patronul Giani Nedelcu, în ideea în care i-am dat credit, să-l şi ajutăm şi să-i dăm voie să lucreze cu jucătorii cu care crede el de cuviinţă. Astfel încât să nu fie expus nici el, nici clubul. A spus că Pătulea şi-a cerut scuze, precizând că a avut acea ieşire la nervi, dar că nici eu nu trebuia să intervin. Însă cum să nu intervin, că altfel ar fi însemnat ca antrenorul să fie la dispoziţia jucătorilor în orice clipă. Pătulea a avut o discuţie cu Ion Barbu, iar eu am spus că, atâta timp cât domnul Pătulea nu-şi va cere scuze public vizavi de ce a declarat în particular, eu nu voi fi de acord cu utilizarea sa. Avem mai mulţi accidentaţi, astfel că Ion Barbu l-a luat la Bacău, urmând să-i dau acceptul diseară (n.r. aseară), când voi face joncţiunea cu lotul“, a declarat Auraş Braşoveanu.

„Trebuie făcuţi nişte paşi“

Preşedintele executiv al FC Farul spune că, pentru folosirea lui Pătulea, „trebuie făcuţi nişte paşi“ şi că Ion Barbu „s-a pripit“ atunci când l-a luat la Bacău.

„Pătulea este sub contract cu clubul, dar asta e o altă discuţie. Nu înseamnă că trebuie să ştergem totul cu buretele, indiferent de situaţie. Am fost şi voi fi tot timpul adeptul respectării politicii clubului şi a urmării a tot ceea ce e mai bine pentru club. Niciodată nu am pus interesele mele înaintea celor ale echipei şi ale clubului. Mă voi întâlni diseară cu Barbu (n.r. diseară). Când am revenit asupra unei decizii, am făcut-o tocmai pentru a nu periclita interesele clubului. Dacă Nelu Barbu va avea argumente, o voi face şi acum. Trebuie făcuţi însă nişte paşi. Dacă Pătulea îşi cere scuze, eu las orgoliul la o parte şi văd interesul clubului. Dar cu o revenire aşa, tam-nesam, are de suferit imaginea clubului. Cred că Ion Barbu s-a pripit în cazul Pătulea, fără să aştepte răspunsul ferm din partea lui Giani Nedelcu şi a mea, dar a spus că a făcut-o în ideea ca echipa să nu mai fie arătată cu degetul, plecând de la faptul că am luat atâtea goluri şi nu am obţinut niciun punct“, a mai spus Auraş Braşoveanu.

 

Lotul pentru Bacău

Preşedintele Farului a arătat că, pe lângă Pătulea, Ion Barbu a avut discuţii şi cu ceilalţi doi jucători de care echipa se despărţise, Florin Popa şi Vezan.

„Dacă de Pătulea am spus că i se va rezilia contractul, pentru abateri grave, de ceilalţi am zis că sunt la dispoziţia clubului. Din ce am înţeles de la Ion Barbu, doar Pătulea i-ar fi răspuns afirmativ, Popa şi Vezan dorind să aibă întâi o discuţie cu Giani Nedelcu. Acelaşi lucru ar fi trebuit să se întâmple şi în cazul Pătulea“, a precizat Auraş Braşoveanu.

 
La Bacău, din lotul Farului fac parte: I. Dinu, Began - portari; Băjan, Meleandră, Ad. Ionescu, Ţăranu, D. Bratu, Zugravu, V. Munteanu, Vlăescu, A. Cristea, Suciu, Milea, C. Neagu, Corcoveanu, Al. Ioniţă, Pătulea, S. Chiţu - jucători de câmp.   

„În ceea ce mă priveşte, nu mai am multe de vorbit. Am fost chemat de antrenorul principal Ion Barbu, am discutat şi cu patronul Giani Nedelcu şi mi s-a comunicat să revin la echipă. Iar de aici nu mai sunt prea multe de spus. Nu mai fac nicio declaraţie. În continuare, trebuie să-mi fac treaba de fotbalist profesionist. Sunt la Farul să joc pe teren, acolo să fac declaraţii”, a arătat Adrian Pătulea. 

Ce meciuri se mai joacă astăzi

Celelalte două meciuri de astăzi din play-off sunt: Academica Clinceni - Dacia Unirea Brăila (ora 11.00) şi Rapid Bucureşti - Dunărea Călăraşi (ora 17.30). În acest moment, clasamentul din play-off este următorul: 1. Dunărea Călăraşi - 31p, 2. Rapid Bucureşti - 31p, 3. Dacia Unirea Brăila - 28p, 4. Academica Clinceni - 24p, 5. SC Bacău - 22p, 6. FC Farul - 19p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii