Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ joacă, astăzi, în play-out cu ACS Berceni Marian Dinu - „La FC Farul, vorbim de supravieţuire“

ro

10 Apr, 2015 00:00 2355 Marime text
Cele două echipe ocupă ultimele două locuri din clasament şi sunt la egalitate de puncte, astfel că partida e din seria care pe care. Pe lângă presiunea rezultatului, jucătorii Farului sunt apăsaţi însă şi de întârzierile salariale însemnate. Atmosfera la echipă e apăsătoare, iar fotbaliştii, din ce în ce mai nemulţumiţi, au ajuns să ia decizii extreme.
 
Problemele arhi-cunoscute de la FC Farul au împins gruparea constănţeană într-o criză profundă. Nemulţumirile jucătorilor, în primul rând cele financiare, le afectează acestora evoluţia de la antrenamente şi meciuri, iar în consecinţă, echipa e în cădere liberă. În primul meci din play-out, „marinarii“ au pierdut în deplasare cu CS Baloteşti (1-3), după ce au deschis scorul, iar această înfrângere, coroborată cu succesul în deplasare al ultimei clasate, ACS Berceni, a anulat avantajul de trei puncte pe care îl deţinea Farul asupra oaspetelui său de astăzi. Cele două echipe au acum 22 de puncte, iar constănţenii au evitat ultimul loc graţie golaverajului superior. Disputa de astăzi este aşadar una foarte importantă, însă sunt şanse reduse ca Farul să fie scoasă din starea în care se află, pentru a se putea concentra cum se cuvine la meci.

Ultimatum dat de jucători

După disputa cu CS Baloteşti, mai mulţi jucători au ameninţat că, dacă nu vor primi ceva bani pentru a avea ce pune pe masă de Paşti, nu vor mai reveni la echipă după confruntarea cu ACS Berceni. Între timp, unul dintre titulari, portarul Vlad Neagu, nu s-a mai prezentat la lot, un alt jucător din primul „11“, fundaşul Daniel Ciobanu, a depus memoriu pentru a deveni jucător liber şi se pare că şi alţii urmează să procedeze în acelaşi mod. Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a anunţat că, în şedinţa din 20 aprilie a CJC, pe ordinea de zi va fi şi proiectul de hotărâre privind finanţarea Farului, însă jucătorii speră să primească o sumă şi în aceste zile, pentru a putea petrece Paştele ca orice creştin şi pentru a mai achita din datoriile financiare cu care se confruntă.

Alexandru Muscă nu a fost oprit în lot

În afară de Vlad Neagu, antrenorii Farului, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina, se confruntă şi cu alte probleme de lot pentru disputa de astăzi. Celălalt portar experimentat din lot, Bogdan Olaru, nu s-a refăcut complet după o accidentare, iar mijlocaşul Monel Cârstoiu e suspendat. De asemenea, atacantul Alexandru Muscă nu a fost oprit în lot. În aceste condiţii, cu ACS Berceni poarta Farului va fi apărată de tânărul de 17 ani Iulian Dinu, care va debuta cu această ocazie într-un meci oficial la seniorii Farului. Dinu va avea rezervă un alt tânăr, de la sectorul juvenil. „Muscă a jucat sâmbăta trecută la juniori, iar de atunci nu a mai venit la antrenamentele primei echipe. S-a prezentat în schimb astăzi (n.r. ieri), spunând că nu a venit pentru că nu a fost chemat. El e supărat însă că nu i se dau şanse, deşi atitudinea sa de la antrenamente lasă mult de dorit. În aceste condiţii, nu poate fi oprit nici măcar în lotul de 18. Am discutat de trei ori cu el pe tema implicării la antrenamente, dar nu s-a schimbat nimic“, a spus Marian Dinu. Pentru confruntarea cu ACS Berceni ieri au fost opriţi următorii jucători: I. Dinu - portar; Băjan, Cl. Popa, Fl. Pătraşcu, D. Ciobanu, Buzea, Giurgiu, Sescioreanu, Al. Grigoraş, Pâslaru, Vieru, Ochia, Cioinac, Szalkai, R. Neagoe, Plămadă, Enciu, M. Jianu - jucători de câmp, urmând ca astăzi să se stabilească cine va fi al doilea portar.

„Din vară, băieţii tot primesc asigurări“

 Întrebat dacă jocul cu ACS Berceni e decisiv pentru Farul, principalul constănţean a răspuns: „După acest meci, mai avem patru partide. E decisiv probabil din pricina atmosferei de la echipă. În acest moment, nu vorbim de performanţă, ci de continuitate, de supravieţuire. Ciobanu a depus memoriu şi e posibil ca săptămâna viitoare să fie declarat liber de contract. Şi mai urmează şi alţii să se adreseze instanţelor fotbalistice. Date fiind problemele cu care ne confruntăm, simt o lipsă de implicare la antrenamente, lucru ce afectează şi prestaţia din meci. Din vară, băieţii tot primesc asigurări că situaţia se va rezolva, însă nimic. Numai de când sunt eu la echipă au trecut trei astfel de termene“. Astăzi, tot de la ora 11.00, în play-out se mai joacă meciul CS Baloteşti - FCM Dorohoi. Clasament: 1. Baloteşti - 29p, 2. Dorohoi - 25p, 3. Farul - 22p (29-43), 4. Berceni - 22p (30-47).

Care este situaţia lui Vlăduţ Neagu

În privinţa lui Vlad Neagu, Marian Dinu a spus: „Nu a mai venit la echipă de duminică, când am programat un antrenament după meciul de la Baloteşti. De atunci, nu a reuşit nimeni să ia legătura cu el (nu răspunde la telefon). E neplătit de cel puţin şapte luni şi probabil că nu a mai putut rezista“. Din câte se pare, Vlăduţ Neagu a transmis într-un cerc de prieteni că pentru el fotbalul e un capitol închis şi că nu renunţă din pricina banilor (a avut răbdare atâta vreme şi putea renunţa de atâtea ori până acum), ci din pricina faptului că, la ora actuală, nu mai poate juca fotbal, din diverse motive. Începând cu atmosfera de la club, care îl face să se simtă nepregătit fizic şi psihic. A încercat să tragă de el, dar se simte copleşit, epuizat şi obosit şi consideră că, în loc să ajute echipa, o încurcă (meciurile de la Brăila şi Baloteşti). Nu mai are puterea să continue, nu mai găseşte nicio motivaţie. Vlad ar fi supărat şi pentru faptul că nu a găsit sprijin la club pentru a-şi trata accidentările. A apărat de multe ori cu probleme medicale, care au lăsat urme. Toate aceste sacrificii timp de ani întregi i-au adus multe insatisfacţii şi au învins, în cele din urmă, dragostea pentru fotbal şi pentru FC Farul. „Este decizia lui şi trebuie să o respectăm! Mulţumim pentru devotament şi dăruire, Vlăduţ Neagu!”, a fost mesajul de pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920”.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii